En uygun eşya depolama
Eşya Depolama Yazı Dizisi

Ev Eşyası Depolama Sistemleri

İş kendimiz için bir yaşam alanı seçmeye geldiğinde, genellikle evin büyüklüğüne odaklanıyoruz. Ancak sık kullanmadığımız ve bir yerde depolayarak muhafaza edebileceğimiz eşyalar, sezonluk kıyafetler ve hobi ürünleri gibi eşyalar için profesyonel eşya depolama seçenekleri pek de fazla aklımıza gelmiyor. Değer verdiğimiz eşyaları, profesyonel kişisel eşya depolama çözümleri yerine, apartman boşlukları, garajlar ya da kömürlükler gibi seçenekler üzerinden depolama ihtiyacımızı karşılamaya çalışılıyoruz. Ancak bu tarz depolamaya elverişsiz alanlarda depolama yapmanın, eşyalarımızın zarar görmesine neden olabileceğini maalesef ancak eşyalarımız zarar gördükten sonra anlıyoruz.

Gelin, eşyalarımız zarar görmeden ve depolama işinin bize olan maliyeti yükselmeden, yararlanabileceğimiz eşya depolama çözümlerinin ne olduğuna birlikte bakalım.

Örneğin;

  • Modern bir şekilde tasarlanan profesyonel kişisel eşya depolama alanlarını,
  • Tozdan ve kirden uzak alanlarda eşyaların depolanmasını sağlayacak, kişiye özel eşya depolama ünitelerini
  • Nem ve rutubet kontrollerinin yapıldığı, yüksek standartlı lojistik eşya depolama alanlarını düşünelim.

Tüm bu saydıklarımız, bir kömürlükten çok daha mantıklı geldi değil mi?

Eşya Depolamasının Önemi Nedir?

Eşya depolama ve depo kiralama yanlış şekilde yapıldığında ciddi sorunları beraberinde getirir. Örneğin güvenli bir alanda temin edilmeyen eşyaların başına bir şey gelebilir. Bu durum tekrardan eşya almanıza neden olabilir. Yani mali açıdan zarara sokacağı açık durumda. Bu nedenle;

Güvenlik;

Depolama alanları son derece güvenli bir şekilde tasarlanır. Eşyaların herhangi bir zarar görmemesine özen gösterilir. Üstelik depoların anahtarları sizlere verilir. Bu sayede dilediğiniz zaman denetlemeye başvurmanız mümkün olacaktır.

Etkenler;

Su baskını ya da rutubet sorunları sık sık boy gösterir. Bu nedenle modern depolama merkezlerinden tercihte bulunmak son derece önemli. Nitekim dış etkenlerin eşyaların yapısına zarar verir. Devamında da depo yerine çöp alanı bulmak zorunda kalırsınız.

Eşya Depolama Hizmetleri

Ev depolama için hizmet veren kurumları aramanız ve iletişime geçmeniz gerekir. Bu yolla eşyaları belirtebilir ve depolama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Depolama hizmeti sunanlar öncelikle eşyaların güvenli bir şekilde alınmasını sağlar. Evden alınan eşyalar depo merkezine götürülür. Üstelik burada;

  • 24 saat boyunca kameralı ve alarmlı güvenlik teknolojilerine yer verilir.
  • Eşyalar kişiye özel depolama ünitelerinde depolanır.
  • Depo anahtarları sadece eşya sahiplerine verilir.
  • Eşya sahipleri istedikleri zaman depolarına ulaşabilir.

Eşya depolama için ortamın gerekli tüm şartlara uygun olmasına da özen gösterilir. Örneğin sıcaklık son derece önemli. Rutubetin oluşmaması adına tüm önlemler alınmıştır. Bunun gibi herhangi bir su baskınının meydana gelmesi mümkün olmaz. Ancak bodrum ya da garaj gibi yerlerde temin edilen eşyaların başına bu tarz şeyler gelebilir. Eşyaların zarar görmesini istemiyorsanız modern depolama sistemlerinden faydalanmanız en doğrusu olacaktır.

Ev Eşyası Depolama Sistemlerinin Özellikleri

Eşya depolama ve depo kiralama için önceden de belirttiğimiz gibi modern sistemlere başvurulur. Mesela nem kontrollerine sık sık yer verilir. Aynı şekilde sıcaklık kontrolleri üzerinden harekete geçilir. Bu kontroller dahilinde eşyaların güvenle muhafaza edilmesine özen gösterilir. Öyle ki sıcaklık bazı eşyaların zarar görmesine neden olabilir.

Tüm donanımlara sahip olan sistemler sayesinde işiniz kısa sürecektir. %100 güvenli depolama hizmeti veren sistemler göz önünde bulundurulabilir. Böylece eşyaların evlerinizden alınması sağlanır. Beraberinde ise istediğiniz gibi konumlandırılması söz konusudur. Yani müşteriler eşyalarını ilk günkü gibi bulacaktır. Üstelik sıcaklık ve nem kontrollerinden dolayı eşyaların başına hiçbir şey gelmeyecektir.

Ev Eşyası Depolamanın Avantajları Nelerdir?

Eşya depolama sistemlerinin pek çok avantajı bulunuyor. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde İstanbul eşya depolama, İzmir eşya depolama, Ankara eşya depolama hizmetleri ve depo kiralama hizmeti sayesinde %100 güvenli bir şekilde hizmet alınır. Yani eşyaların zarar görmeden temin edilmesine özen gösterilir. Güvenlik adına kamera ile alarm sistemlerine dahi yer verilir. 7/24 koruma sistemlerinin sergilenmesi dikkatlerden kaçmıyor. Bunların haricinde;

  • Sigorta güvencesi ile eşyaların depolanmasına özen gösterilir.
  • Online olarak hem kiralama hem de yönetme avantajlarından faydalanırsınız.
  • Özel paketlemeler de müşteriler tarafından talep edilebilir.

Tamamen müşterilerin talepleri üzerinden harekete geçilir. Örneğin paketlemeden konumlandırmaya kadar tüm detaylar göz önünde bulundurulur. Bu şekilde eşyalar depolanır ve koruma altına alınır. Üstelik eşya sahipleri koruma sistemlerini an be an takip edebilir. Tüm bu sistemlere ev sahipliği yapan depo merkezleri ön plana çıkmıştır.

Ev Eşyası Depolama Firmaları 

İstanbul eşya depolama, İzmir eşya depolama, Ankara eşya depolama hizmetleri ve depo kiralama firmaları arasından en güvenilir olanları tercih edebilir, iletişime geçebilirsiniz. Referansları dikkate alarak aralarından tercihte bulunmanız uzun sürmez. Arkasından da depolama hizmeti için gün belirlenebilir. Nitekim belirlenen gün içerisinde eşyaların paketlenmesi sağlanır. Arkasından da taşınması için harekete geçilir. Talep edildiği şekilde muhafaza edilen eşyalar, firma güvencesi altına alınır.

Ev Depolama Sistemlerine Uygun Eşyalar

Pek çok eşyanın depolama merkezlerinde temin edilmesi mümkün. İzmir eşya depolama ve depo kiralama alanı için herhangi bir sınırlamaya yer verilmemiştir. Ebatı ya da özellikleri nasıl olursa olsun, uygun bir şekilde eşyaların muhafaza edilmesine özen gösterilir. Örneğin spor malzemeleri sık sık temin edilmektedir. Aynı zamanda çocukların oyuncukları ya da mevsimlik olan kıyafetler için depo sistemlerinden faydalanabilirsiniz.

Ev Depolamada Sigorta Nedir?

Her müşterinin ayrı eşyalar üzerinden paketleme ve taşınma işlemlerine yer verilir. Bu aşamada eşyaların incelenmesi ve sigorta değerlerinin belirlenmesi söz konusudur. Olası herhangi bir sorunda sigorta ödemelerine geçilir. Sonuç olarak zararınız karşılanır. Devamında ise;

  • Taşınmaya yönelik uygun yollar belirlenir.
  • Taşınma sırasında eşyalara herhangi bir zarar gelmez.
  • Planlanan zaman içerisinde eşyaların depoya gitmesi esas alınır.

Depolarda da son derece güvenli bir şekilde saklanır. Yine depoda meydana gelen hasar için de sigortalar devreye girecektir. Kısacası müşterilerin %100 güvenli hizmet almaları desteklenir. Herhangi bir noksanlık oluşmaz. Aksine sistemli bir şekilde planlama, paketleme ve taşıma aşamalarına geçilmektedir.

Ev Eşyası Depolama Fiyatları Nelerdir?

Depolanacak olan eşyaların özelliklerine ve de sayılarına göre fiyatlar farklılık gösterir. Bunun gibi birkaç etken üzerinden fiyat belirlenir. Yani depolama firmaları ile iletişime geçerek net bir fiyat almak daha doğru olacaktır.