Bahçe ve Dış Alanlarda Dekorasyon
Eşya Depolama Yazı Dizisi

Dış Mekan Eşya Depolama Fikirleri

Bahçeli bir evde yaşamak, doğanın güzellikleriyle iç içe olması ve ferahlığı açısından birçoğumuz için oldukça çekicidir. Ayrıca aileler için çocuklara güvenli bir oyun ve yaşam alanı sunması, misafirleri ağırlamak ve keyifli bir gün geçirmek için yapılacak planların vazgeçilmez parçalarından biri olması sebebiyle de evlerinin bir bahçesi olması önemlidir. Tabii ki bir bahçeye sahip olmak beraberinde bazı işleri yapmayı ve bu işleri yapmak için gerekli ekipmana sahip olmayı getirir. Yine bahçemizde çocukların oynayacakları oyuncakların ya da misafirlerimizi ağırlarken kullanacağımız mobilyaların güvenli ve temiz bir şekilde muhafaza edilmesi de dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir. İşte bu durum bahçemizde bir depolama alanı yaratmamız gerekliliğini ortaya çıkarır. Bahçelerinde geniş garajlara sahip olan kişiler için depolama alanı yaratma konusunda çok fazla bir ihtiyaç ortaya çıkmasa da özellikle ülkemizde bahçelerde geniş garajların olması çok sık karşılaştığımız bir durum değildir. İşte bu yüzden bahçemizde bulunacak eşyaların ve ekipmanların saklanması konusunda birtakım girişimlerde bulunuruz. Ancak çok geniş bir bahçeye sahip değilsek bu depolama alanlarını yaratırken aynı zamanda yaşam ve hareket alanını da daraltmamaya mümkün olduğunca dikkat ve özen göstermek gerekir. Eşyalarınızı saklamak için yaratacağınız depolama alanları aynı zamanda kullanışlı parçalar olsaydı nasıl olurdu? Bu yazımızda hem eşyalarımızı depolamak için iyi fikirler konuşacağız hem de bunu minimal bir bahçede nasıl gerçekleştirebileceğimizi düşüneceğiz. Ayrıca bu depolama fikirlerinin bazılarını kendiniz gerçekleştirebilir bazılarını ise dışarıdan temin edebilirsiniz. Hadi başlayalım!

Eşya depolaması için sandıklı banklar
Bahçelere çok yakışan ve eşya depolamasına imkan sağlayan sandıklı banklar

Bahçelere Çok Yakışır: Sandıklı Bank

Doğayla iç içe olan mekanlarda banklarla karşılaşmak çok da büyük bir sürpriz olmayacaktır. Parklarda, bahçelerde ve ormanlık alanlarda genellikle oturma alanları banklarla karşılanır. Bu durum elbette bankların doğaya uyumlu görünüşünden kaynaklanır. Bahçemizde de oturma alanı olarak bank kullanmak doğru bir seçim olabilir. Ancak biz minimal bir bahçe tasarlamak ve bahçemizdeki eşyaların depolanması için uygun alanlar yaratmaya çalışıyoruz. İşte tam bu noktada sandıklı banklar devreye giriyor. Ahşaptan yapıldığında bahçemize harika bir uyum sağlayan sandıklı banklar depolama ve oturma alanı yaratması kadar dekorasyona da katkı vermekte ve en yüksek faydayı görme amacıyla çıktığımız yolda bizim için oldukça iyi seçimlerden biri olmaktadır. Ayrıca bir sandıklı bank yapmak sandığınız kadar zor değildir. Mağazalarda her ne kadar çok fazla modelde ve renkte sandıklı bank bulmak mümkün olsa da gerekli malzemeyi ve boyayı alıp kendiniz dilediğiniz şekilde bir sandıklı bank tasarlayabilir, ardından da bahçenize ve zevklerinize uygun şekilde boyayabilirsiniz.

Hareketli Eşyalar Önemli: Tekerlekli Şifonyer

Bahçemizde elbette ufak tefek bahçe aletleri, mumlar veya benzer küçük parçalar olacaktır. Bu parçaların düzenli bir halde depolanması sağlam ve temiz olarak kalmaları için önemlidir. İşte bu yüzden bahçemizde eşyaları sınıflandırarak ayrı ayrı koyabileceğimiz bir şifonyer işlerimizi oldukça kolaylaştıracak bir seçenektir. Fakat minimal bir bahçe tasarladığımızı da düşünürsek sabit duran bir şifonyere göre daha faydalı olacak seçenek tekerlekli bir şifonyerdir. Hareket ettirmesi kolay olan bir depolama alanımız olması bahçemizde yapacağımız herhangi bir değişikliğe kolayca uyum sağlamasını sağlayacaktır. Ayrıca şifonyerimizin gözlerini saklama alanı olarak kullandığımız gibi üzerini de saksılarımızı veya süs eşyalarımızı yerleştirmek için kullanabilir ve bu sayede bahçe dekorumuzu da ekstra bir katkıda bulunabiliriz.

Bahçe dekorasyonu
Bahçeleri ve dış alanları dekore etmek

Masalardan Beklentinizi Azaltmayın: Sandıklı Masalar

Bahçemizde bir oturma ve yaşam alanı yaratmak istiyorsak burada birtakım mobilyaların ve eşyaların bulunması elbette şarttır. Özellikle güzel havalarda burada oturup vakit geçirmek, yemeklerimizi, çayımızı, kahvemizi yudumlamak için bir oturma alanı ve masamız olması iyi olacaktır. Ancak yaşam alanı için bahçemizden ayırdığımız bu kısmın önemli bir yer kaplayacağını da unutmamak gerekir. İşte bu yüzden minimal bir bahçe tasarlarken sahip olduğumuz alanları en iyi şekilde değerlendirmek adına bu oturma ve vakit geçirmek için hazırladığımız bölgenin aynı zamanda depolama işlemi görmesini sağlamak doğru bir karar olacaktır. Oturma alanı olarak bankları kullanabileceğimizi ve bu bankların sandıklı olmasının aynı zamanda depolama fırsatı vereceğini söyledik. Peki ya aynısını masalar için neden yapamayalım? Gayet tabii masalarımız da sandıklı olabilirler. Özellikle bahçe tasarımlarında sandıklı masaların ortama sağladığı uyum oldukça iyidir. Banklarımıza veya oturmak amaçlı kullandığımız diğer mobilyalara uygun bir şekilde bir sandıklı masa bulmak oldukça kolaydır. Ancak masayı yalnızca dışarıdan temin etmek zorunda değiliz elbette. Sandıklı bir masayı evimizde kendimiz de yapabiliriz. Bu sayede bahçeye kendi dokunuşlarımızı yapmış olurken aynı zamanda en uygun tasarımda ve renklerde hazırlayarak dekorasyonumuza da önemli bir katkıda bulunabiliriz.

Dağınıklığı Önleyecek: Oyuncak Kutusu

Bahçeli bir ev çocuklu aileler için oldukça iyi bir seçenektir. Çünkü bahçeler çocukların özgürce oyun oynayabileceği ve aynı zamanda güvende olabilecekleri bir alandır. Ancak çocukların oyun oynamak için bolca kullanacağı bu alanda oyuncakların yaratabileceği dağınıklığı hepiniz tahmin edebilirsiniz. Özellikle bahçede kullanabilecek oyuncaklar genellikle ufak parçalardan da oluşmadığı için dağınık bir halde bırakıldığında hem alanı daraltacak hem de bahçe dekorasyonunu olumsuz etkileyecektir. Bu oyuncakların bir arada ve toplu bir şekilde durması bahçe için önemlidir. İşte burada oyuncaklarımızı saklayacağımız bir kutuya sahip olmanın önemi ortaya çıkar. Bu kutular dışarıdan temin etmesi kolay olduğu kadar evde yapılması da oldukça kolay eşyalardır. Özellikle yazımızın öncesinde bahsettiğimiz gibi sandıklı eşyalar yapmış ve bahçemizde bu şekilde bir dekor yaratmışsak yine sandık şeklinde ve ahşaptan yapılmış bir oyuncak kutusu hazırlamak bahçenin dekorasyonuna da adapte etmek açısından iyi olacaktır. Bahçemizdeki diğer eşyalar ve renklere uygun olarak hazırlayabileceğimiz gibi bu kutunun hazırlanması ve boyanması esnasında çocuklarımızı da sürece dahil etmek onların kutuyu sahiplenmesi ve oyuncaklarını burada tutmaları açısından da etkili olacaktır.

Bahçenizde kullanabileceğiniz ahşap bir depolama alanı
Bahçede kullanılabilecek ahşap bir depolama alanı

Bisikletleriniz Düzen İçerisinde Olsun: Ahşap Bisiklet Garajı

Bisikletler büyük küçük demeden herkesin hayatında önemli rol oynar. Kimimiz işe gidip gelirken, kimimiz günlük ihtiyaçları giderirken kimimiz ise sadece keyifli bir etkinlik ya da spor olarak gördüğü için bisikletleri kullanırız. Çocuklar için de bisiklet sürmenin oldukça önemli bir aktivite olduğunu söylemek mümkündür. Birçoğumuz çocukluğumuzda arkadaşlarımızla beraber bisiklet sürüp bir yerleri dolaşmayı sevmişizdir. İşte bisikletlerin hayatımızda bu kadar yeri olması, bahçelerimizde de bir yeri olmasını gerektirebilir. Öncelikle bisikletlerin saklanması oldukça önemlidir. Açık havada bir yerlere bırakmak hava şartlarını bisiklete zarar vermesine sebep olacağı gibi hırsızlık gibi olaylarla da karşı karşıya gelmemize sebep olabilecektir. Evin içerisindeki kapalı alanlara ise bisikletleri ve ekipmanları sığdırmak oldukça zor olacağı gibi burada ciddi bir alan yaratmamızı da gerekli kılacaktır. İşte bu yüzden bahçemizde bisikletlerimizi ve ekipmanlarımızı koyabileceğimiz bir alan yaratmak oldukça gereklidir. Bahçelerde genellikle ahşap mobilyalar tercih edilir. Biz de yazımızın buraya kadarki kısmında genellikle ahşap parçalardan bahsettik. Bisikletlerimizi saklamak için yapacağımız garajın da ahşap olması bahçeye uyum sağlaması açısından faydalı olacaktır. Tabii ki bu garajı kendimiz yapmak zorunda değiliz. Hazır yapılmış şekilde bu tarz bisiklet garajları bulmak da mümkündür. Bu alanlara bisikletlerimizi düzenli olarak yerleştirip ekipmanlarımız için ayrılmış kısımlara da ekipmanlarımızı koyabiliriz. Bu sayede herhangi bir ekipmanın da kaybolması önleneceği gibi bisikletimizi alıp yola koyulmadan önce eksik ekipmanlı olarak çıkma şansımız da azalır.

Sehpalarınızdan Faydalanmayı Unutmayın

Bahçemizi aynı zamanda bir yaşam ve oturma alanı olarak kullanmak istiyorsak burada bulunması gereken eşyalar arasında elbette sehpalar da olacaktır. Oturma alanında eşyalarımızı, yiyeceklerimizi ve içeceklerimizi koymak için sehpaları sıkça kullanırız. Bu salonlarımızda geçerli olduğu kadar bahçemizde oluşturacağımız oturma alanında da geçerlidir. İşte bu yüzden bahçelerimizde sehpalarımız olacaktır ancak bu sehpaların tek faydası salonlarımızda sıkça kullandığımız kadarı mı olacak, yoksa daha fazlasını gerçekleştirebilir miyiz bunu düşünmek gerekir. Minimal bir bahçe tasarlarken birçok eşyadan mümkün olduğunca fazla verim almayı amaçlarız. Sehpalarımız da aynı zamanda depolama için kullanacağımız eşyalar arasına kolayca girebilir. Elbette diğer eşyalara kıyasla sehpaların daha küçük parçalar olması ve daha sık hareket ettiriyor olduğumuzu düşünürsek saklama alanının büyük ve ağır eşyalar için ideal olmayacağını söyleyebiliriz. Ancak ufak tefek bazı parçalar için de saklama alanları gereklidir. İşte bu yüzden sehpalarımızı bu eşyaların yeni yuvaları haline getirebiliriz. Sehpalarımızı çantalı ve sandıklı olarak tasarlamak mümkündür. Burada bahçemizin genel dekorasyonuna ve zevklerimize uygun olanı seçmek doğru olacaktır. Ancak bizim önerimiz bahçe tasarımına daha çok yakışacağı için sandıklı sehpaların tercih edilmesidir.

Yemekleriniz İçin: Hareketli Mutfak Adası

Bahçelerimiz aynı zamanda yemeklerimizi hazırladığımız ve yediğimiz bir alana dönüşebilir. Özellikle barbekü yapmak için bahçeleri kullanırız. İşte bu noktada bir barbekü adasına sahip olmak bahçemizde minik bir mutfağa sahip olmamız anlamına gelebilir. Saklama alanlarında yemek için gerekli tabak, çatal-bıçak, bardak gibi eşyalarımızla birlikte yine ızgara için kullanılacak eşyaları da saklayabiliriz. Bu sayede barbekü vakti geldiğinde bu adayı ortaya çıkarıp bir anda tüm ihtiyacımızı giderebiliriz. Bunun için gerekli tüm malzemelerin düzenli bir şekilde saklanmasını sağlayacak olan bu ada hareketli olmasıyla da bize katkı sağlayacaktır. Bu sayede ihtiyacımız olduğunda hızlıca ortaya çıkabilir, ihtiyacımız bittiğinde ise bahçedeki daha uygun bir noktaya çekerek bahçedeki alanı daha verimli kullanmayı sürdürebiliriz.

Bahçenizdeki eşya depolama alanı
Bahçenizdeki eşya depolama alanı

Bahçenizde Yer Alabilecek Kullanışlı Bir Eşya Depolama Alanı; Küçük Bir Kulübe

Yazımızın bu kısmına dek diğer eşyalarımızı aynı zamanda nasıl depolama alanı haline çevirebileceğimi ve bu eşyalardan alacağımız faydayı nasıl artırabileceğimizi düşündük. Ancak bahçelerimizde depolamamız gereken birçok eşya vardır. Özellikle küçük parçaların düzenli bir şekilde depolanması kaybolmalarını önlemek konusunda oldukça önemlidir. Tabii güvenlik açısından da sandıklar içerisinde eşyaların depolanmasının bazı riskleri olacağını da hesaplamak gerekir. Yaşadığımız bölgede görülebilecek hırsızlık olaylarında aklımızın hemen kurcalanmaya başlayacağı aşikardır. İşte bu yüzden hem daha düzenli hem de daha güvenli bir şekilde saklamayı istediğimiz eşyalar için bir alternatif yaratmamız gerekir. Çözüm ise oldukça basittir: Bahçemizde bir kulübeye sahip olmak. Minimal bir bahçeye sahipken ve bu bahçeyi tasarlarken bahçeye kulübe eklemek çılgınca gelebilir. Ancak kulübelerin boyutlarının dileğimize göre değişeceğini unutmamak gerekir. Ayrıca bu kulübeler içerisinde ekleyeceğimiz raflarla harika bir depolama alanına dönüşecektir. Burada eşyalarımız dış şartlardan etkilenmeden güvenli ve oldukça düzenli bir şekilde saklanabilir. Kulübemizi hazırlarken ya da satın alırken bahçenin dekorasyonunu göz önünde bulundurmak gerekir. Dekorasyona uygun tasarım ve renklerde bir kulübe emin olun bahçenizin havasına önemli bir etki de katacaktır.