Öğrenciler için eşya depolama
Eşya Depolama Yazı Dizisi

Öğrenciler İçin Eşya Depolama

Üniversite, birçok insan için hayatının en güzel anlarını yaşatır. Ancak ilk zamanları ailemizden ayrılıp farklı bir şehre taşınmak ve burada yepyeni bir hayata başlamak anlamına da gelir. Hayatımıza birçok yeni pencere açan üniversite hayatı her ne kadar heyecan verici olsa da bu süreçte canımızı sıkabilecek ya da sorun yaşayabileceğimiz konuların başında barınma geliyor. Birçok öğrenci, üniversite hayatını farklı şehirlerde geçirmek ister. Bazense okumayı istediğimiz bölüm bizi farklı şehirlere sürükler. İşte bu sebeplerle aile evinden ayrılıp başka bir şehirde yeni bir hayat kurmak durumunda kalırız. Bu yeni hayatımızın ilk adımı kalacak bir yer bulmaktır şüphesiz. Kimileri bunun için yurtları tercih ederken kimileri ise evlerde kalmayı tercih etmektedir. Bu tercih kişiden kişiye ya da bütçeden bütçeye farklılık gösterebilir. Çoğu üniversite öğrencisi kalacak yer konusunda bazı standartlardan ve beklentilerden taviz vermek durumunda kalabiliyor. Özellikle ev kiralarının ve yurt ücretlerinin son zamanlarda iyice artmış olması, öğrencileri taviz vermeye zorluyor. Bu tavizler, daha küçük yerlerde yaşamak ve daha kalabalık yaşamak olabilir. Örneğin yurtta kalırken büyük bir oda tercih etmek, küçük bir odaya nazaran çok masraflı olacaksa bunu karşılamak zor olabilir. Bu gibi zoraki sebepler barınma tercihimizi etkileyebilir. Üniversite hayatında barınma konusunu halletmiş olsak da eşyalarımızı depolama konusunda sıkıntı yaşamamız da mümkündür.

Küçük Bir Yurt Odasına Sahipseniz

Özellikle yeni bir şehirde kalacak yer bulma işini geçe bırakanlar için artık seçenekler iyice daralmış demektir. Bu az seçenek arasında birçok farklı kriterin hepsini yerine getirebilecek bir oda bulmak çok zor olabilir. Geniş ve ferah bir odada kalmak ama okulunuza ya da şehir merkezine uzak olmak ile daha küçük bir odada kalıp okula ve şehir merkezine yakın olmak arasında bir tercih yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ya da büyük bir odaya büyük paralar ödemek istemeyip daha küçük bir odaya yerleşmiş de olabilirsiniz. Bu şartlar altında sahip olduğunuz veya olmak istediğiniz tüm eşyaları bu odalarda depolamak çok zor olabilir. Yanınıza almak istediğiniz bazı eşyaları aile evinde bırakmak zorunda kalabilir, hatta satın almak istediğiniz bazı şeyleri artık odanızda yer kalmadığı için satın alamayabilirsiniz. PratikDepo’nun yatırımcı ortaklarından Ali Sabancı üniversite yıllarına ait bir anısında şöyle söylüyor: “Yurtdışında öğrencilik yaptığım yıllarda yatakhanede kaldım. Böyle bir ortamda eşyaların işgali altında kaldığınızı anlıyorsunuz. Bununla başa çıkabilmenin de iki yolu vardı. Ya pahalı bir yere kiraya geçecektim ya da depo hizmeti alacaktım. Ben depo kiralamayı tercih ettim.” İşte siz de benzer bir sorun yaşıyorsanız, büyük bir odaya geçip daha fazla ücret ödemek ya da bu büyük oda için şehir merkezinden daha uzak bir yerde yaşamak yerine bir eşya depolama hizmeti alabilirsiniz. Eşya depolama hizmetleri farklı hizmetler ve depolama seçenekleri sunarak her ihtiyaca hitap etmeyi amaçlar. Bu seçenekler arasından ihtiyacınıza ve bütçenize en uygun olan hizmeti seçerek odanızdaki bu büyük sorunun üstesinden gelebilir, odanızda rahat ve ferahça yaşayabilirsiniz.

Yaz Tatilinde Eşyalarınız Ne Olacak?

Üniversite okuduğunuz şehirde barınmak için bir yurt tercih etmişseniz, çoğu zaman yaz tatilinde odanızı tamamen boşaltıp eşyalarınızı aile evinize götürmeniz ve ardından tümünü yeni döneme başlarken geri getirmeniz gerekir. Çünkü birçok yurt bu dönemde eşyalarınızı burada bırakmanızı istemez. Ancak özellikle çok fazla eşyaya sahipseniz, hele bir de hobi eşyalarınız varsa bu süreç oldukça zorlu bir hale gelebilir. Bu kadar çok eşyayı paketlemek ve bir yerden bir yere taşımak gerçekten zor olacaktır. Bu taşınma sürecini bir de toplu taşıma araçlarını kullanarak yapıyorsanız süreç sizin için iyice zorlu bir hale gelebilir. Bu kadar çok eşyayla hareket etmek zor olacağı gibi eşyalarınız açısından da tehlike oluşturabilir. Bu noktada da bir eşya depolama hizmeti size hızır gibi yetişecektir. Yaz tatili için üniversite okuduğunuz şehirden ayrıldığınızda eşyalarınızı güvenli ve sağlam bir şekilde saklamak için bir eşya depolama hizmeti almak en doğru çözüm olacaktır. Bu sayede hem sizin için hem eşyalarınız için bu süreç daha keyifli geçmiş olacak.

Evinizi Arkadaşlarınızla Mı Paylaşıyorsunuz?

Üniversite denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri şüphesiz arkadaşlarla paylaşılan evlerdir. Öğrencilik döneminde özellikle masrafları paylaşmak adına arkadaşlarla birlikte eve çıkmak oldukça olağandır. Ancak daha önce böyle bir evde yaşamış olanlar anlayacaktır ki arkadaşlarla paylaşılan evlerde kişisel alan konusunda her zaman çok şanslı olamayabiliriz. Hatta bazen aynı odayı bile bir arkadaşımızla paylaşmamız gerekebilir. Dekorasyon açısından da genellikle bu evler çok zengin olmadığı gibi, ev eşyaları açısından da zengin değillerdir. İşte bu şartlar altında evimizde tüm eşyalarımızı aynı anda saklayacak alanı bulmak çok zor olacaktır. Çünkü bazı evlerde öğrenciler kendisine ait bir gardırobu dahi olmadan yaşamakta, gardıroplarını oda arkadaşlarıyla paylaşmaktadırlar. Bir yazar notu eklemek gerekirse ben de yurtdışında eğitim gördüğüm dönemde kalacak yer bulma konusunda ciddi bir sorun yaşamış, sonunda iki arkadaşımla birlikte küçük bir eve kendimi atabilmiştim. Bu evin küçüklüğü bizi gardırobu dahi ortak kullanmaya itmişti ve oldukça zorlu bir deneyimdi diyebilirim. Neyse ki kısa süre sonra o evden ayrıldım ancak önerim elbette ki evden ayrılmak ve daha büyük bir eve taşınmak olmayacak. Öğrencilik döneminde bazı yaşam standartlarından taviz vererek bütçeyi farklı noktalarda değerlendirmek isteriz. Küçük bir evde yaşıyor olmanın rahatsızlığını duyup daha büyük bir eve taşınmak ödeyeceğimiz kirayı artıracağı gibi yeni birtakım eşyalar da almamız gerekir. Bunlara ek olarak taşınmanın zorluklarını da hesaba katarsak kolay ve etkili bir çözüm sunduğumuzu söyleyemeyiz. İşte bu noktada eşya depolama hizmeti bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle mevsimlik kıyafetleri bir depoda saklamak evinizde ciddi bir alan yaratmanızı sağlayabilir. Bu sayede hem evinizde rahat ve ferah bir alan yaratmış hem de daha düşük bir ek harcamayla bu işin üstesinden gelmiş olacaksınız.

Bir Süreliğine Yurtdışına Eğitime Gidiyorsanız

Üniversite hayatı, kendimizi yalnızca akademik olarak değil sosyal ve kültürel olarak da geliştirmek için çabaladığımız bir dönemdir şüphesiz. Birçoğumuzun hayali de bu doğrultuda yurtdışına çıkmak, yabancı dil konusundaki eksikliklerimizi giderirken aynı zamanda sosyal ve kültürel kazanımlar da elde etmektir. Tabii bunlar dışında öğrencilikte yurtdışında bir dönem geçirmenin birçok tecrübe kattığını ve çok eğlenceli geçtiğini de duyarak bu konuya iyice hevesleniriz. Ancak bir yurtta veya bir evde kalmamız fark etmeksizin bir dönemliğine ya da bir yıllığına yurtdışına çıktığımızda eşyalarımızı nerede bırakacağımız konusunda bir sorun yaşarız. Tüm eşyalarımızı beraberimizde götürme şansımız pek olmayabilir. Aslında geçici olarak gittiğimiz için yanımızda tüm eşyalarımızı götürmek mantıklı bir fikir de olmayacaktır. Eşyalarımızın tümünü aile evine ya da bir tanıdığın evine taşımak da oldukça zor olabilir. Kaldı ki bahsettiğimiz evlerde bizim eşyalarımızın tümü için yeterli alan bulabileceğimiz de şüphelidir. İşte bu noktada yine eşya depolama hizmeti imdadımıza yetişir. Geçici olarak yurtdışına çıktığımız için bu süre boyunca eşyalarımızı güvenli ve sağlam bir şekilde saklamaları adına bir eşya depolama hizmetine teslim edebiliriz. Yurtdışında geçirdiğimiz vakti tamamlayıp geri döndüğümüzde eşyalarımızı depodan alıp yeni evimize, yurdumuza yerleştirerek kaldığımız yerden devam ederiz.

Yeni Bir Ev Bulmaya Çalışırken

Üniversite hayatında başımıza ne geleceği belli olmaz. Bazen ev arkadaşlarımızla işler yolunda gitmeyebilir ve ansızın kendimizi evin dışında bulabiliriz. Ya da ev arkadaşlarımızın okulu bitmiş ve şehirden ayrılmış olabilirler. Bu durumda da evdeki herkes dağılırken evde tek kalıp kirayı ve diğer masrafları karşılamak çok zor olacağı için evi kapatıp kendimize yeni bir yer aramaya başlarız. Ancak bu süreç bazen beklediğimizden uzun sürebilir. Ev arkadaşı bulmak da ev bulmak da ayrı ayrı uğraş isteyecektir. İşte bu süre boyunca hem kişisel eşyalarımızı hem de ev eşyalarımızı saklayacak bir yere ihtiyaç duyarız. Eski evimizle bağımızı kopardığımız için buradaki yatağımız, dolabımız, gardırobumuz gibi ev eşyalarımızı da almamız gerekir. Bu durumda da bir eşya depolama hizmetine başvurmak oldukça etkili bir çözüm olacaktır. Yeni bir ev bulana kadar bir arkadaşımızın yanında ya da bir pansiyonda kalarak idare edebiliriz. Bu süreçte eşyalarımızı yanımızda taşımak, özellikle ev eşyalarımızı da düşünürsek imkansızdır. Bu sebeple eşyalarımızı bir eşya depolama hizmetine teslim edip kendimiz de süreci bahsettiğimiz şekilde geçirebiliriz. Kendi evimizi ayarladığımızda da buradaki eşyalarımızı kolayca alıp yeni evimize taşıyabiliriz.

Yeni Mezun Olmuşsunuz ve Henüz Kararsızsanız

Üniversiteden mezun olduktan sonra bazılarımız hemen iş hayatına atılırken bazılarımız ise ne yapacağı konusunda kararsız kalabilir. Üniversiteyi okuduğunuz şehirde devam etmek mi yoksa memlekete mi dönmek daha iyi olacaktır diye düşünmek bunun en basit örneklerindendir. Bu süreçte kaldığımız yurttan veya evden ayrılmış olsak da bu şehirde devam edip etmeyeceğimiz konusunda kararsız kalırız. Bazen memlekete dönüp orada bir süre geçirdikten sonra kararımızı kesinleştirmeyi deneriz. İşte bu belirsiz süreç boyunca eşyalarımızı oradan oraya sürüklemektense onları bir depoda saklamak bizim için de eşyalarımız için de daha iyi olacaktır. Bizim için eşyalarımızı taşımak ve hareket ettirmek için harcanacak efor ortadan kalkacağı gibi eşyalarımız için de bu taşınma sırasında zarar görme ihtimali ortadan kalkmış olacaktır. Özellikle sürecin sonunda üniversite okuduğumuz şehirde devam etmeye karar verirsek geri döndüğümüzde eşyalarımızın bıraktığımız şekilde bizi bekliyor olması son derece mutluluk verici olacaktır.