kislik kiyafet depolama 1
Yaşam

Kışlık Eşya Depolama Rehberi

Kışlık eşyalarınızı koruyarak depolamak, onları bir sonraki sezon için yeni gibi tutmanın anahtarıdır. Nisan ayı gelmiş ve kışlık eşyalarınıza olan ihtiyacınız iyiden iyiye bitmişken gelin kışlık eşyalarınızı nasıl saklayabileceğinize birlikte bakalım. Aşağıda, kışlık giysilerinizden aksesuarlarınıza kadar her türlü eşyanızı en iyi şekilde nasıl saklayabileceğinize dair ayrıntılı ipuçları sunuyoruz.

Kışlık Giysilerinizi Saklama Yöntemleri

Kışlık giysiler, özellikle büyük montlar ve kalın kazaklar, dolabınızda fazlaca yer kaplayabilir. Hatta o kadar çok yer tutabilir ki, bazen dolabınıza koyacağınız ekstra bir tişörte bile yer bırakmayabilir. Hal böyle olunca, bahar sezonuna ve yaz aylarına yer açmak için evinizde bir düzenleme yapmanız ve bir hayli yer kaplayan kışlık eşyalarınızı, gelecek kış sezonuna kadar güvenli bir şekilde saklamanız gerekebilir. İşte kışlık eşyalarınızı etkili bir şekilde saklamanın yolları;

Temizlik Şart:

Herhangi bir depolama işlemine başlamadan önce giysilerinizi yıkayın. Kuru temizleme gerektiren giysileri kuru temizleme yapın. Bu, kalan kir ve yağların kumaşlara zarar vermesini, zamanla kötü kokular ve leke oluşmasını önleyecektir. Ayrıca, kıyafetlerinizi temiz bir şekilde saklamak, kokuları daha az çekmelerine ve bir dahaki kış sezonu geldiğinde hiçbir ön hazırlık yapmadan kıyafetlerinizi sadece giyip çıkmanıza olanak tanır.

kislik kiyafet saklama 2
kışlık kıyafet saklama yöntemleri

Katlama ve Asma Dengesi:

Hacimli kıyafetleri, örneğin kazakları katlayarak, ceketleri ise askıya asarak saklayın. Askıya asılan kıyafetlerin şekli korunurken, katlanmış kıyafetler daha az yer kaplar.

Vakumlu Torbaları Kullanın:

Özellikle hacimli olan kıyafetler için vakumlu torbalar mükemmeldir. Torbalardaki hava çekildiğinde kıyafetleriniz minimum yer kaplayacak şekilde sıkıştırılır. Ancak vakumlu torba kullanırken, içine koyduğunuz ve sıkıştırdığınız kıyafetin uzun süre o şekilde kalacağını ve torbayı açtığınızda oldukça kırışmış bir kıyafetle baş başa kalacağınızı da unutmayın. Vakumlayacağınız eşyaları seçerken kumaş tipine dikkat etmeye ve sonrasında kırışıklığı açılmayacak kumaşlara sahip kıyafetler için bu yöntemi kullanmamaya özen gösterin.

Nem ve Kokudan Koruyun:

Silika jel gibi nem alıcılar kullanarak, depolama alanınızdaki nemin giysilerinize zarar vermesini engelleyin. Lavanta keseleri veya sedir tahtası gibi doğal ürünler kullanarak hoş bir koku bırakmaya çalışın.

Aksesuar ve Ayakkabıları Nasıl Saklamalı?

Kışlık aksesuarlarınız ve ayakkabılarınız, dikkatlice saklandığında daha uzun süre yeni kalacaktır.

Ayakkabı Bakımı Önemli:

Kullanmadığınız kışlık bot ve ayakkabıları temizleyin, boya ve cila kullanarak bakımlarını yapın ve şekillerini korumak ve depolama esnasında diğer eşyaların basıncı ile ezilmelerini önlemek için içlerine gazete veya ayakkabı kalıpları yerleştirin.

Aksesuarlar İçin Özel Saklama Alanları:

Eldivenler, bere ve atkılar gibi küçük aksesuarları havalandırmalı kutularda veya özel bölmelere sahip organizatörlerde saklayın. Bu yöntem hem düzen sağlar hem de aksesuarlarınızın zarar görmesini engeller. Ayrıca eldiven, bere ve atkı gibi aksesuarlarınızı da tıpkı kıyafetlerinize yaptığınız gibi yıkayın ve temiz olarak saklayın.

İdeal Depolama Alanını Seçme

Eşyalarınızı saklamak için seçeceğiniz alan, onların korunması açısından büyük önem taşır. Kışlık eşyalarınızı saklayacağınız uygun koşullar şunlar olmalıdır:

Güneş Işığından Uzak:

Direkt güneş ışığı, renklerin solmasına ve kıyafetlerin yıpranmasına neden olur. Eşyalarınızı ışık almayan serin bir yerde saklayın.

Nem Kontrolü:

Nem, küf ve kötü kokuların ana kaynağıdır. Eşyalarınızın arasında ıslak ya da nemli bir eşya koymayın. Depolama alanınızda nem kontrol cihazları kullanarak ideal nem seviyesini koruyun.

Sonuç

Doğru tekniklerle kışlık eşyalarınızı saklamak, onların daha uzun ömürlü olmasını sağlar ve bir sonraki kış sezonunda da onları yeni gibi kullanmanıza olanak tanır. Sunulan bu ipuçlarıyla eşyalarınızı koruma altına alabilir ve depolama alanınızı en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Ayrıca kışlık eşyalarınıza saklayabileceğiniz yeterli alana ya da uygun eşya depolama koşullarına sahip değilseniz, eşya depolaması konusunda uzmanlaşmış profesyonel firmalara ve PratikDepo’nun sunduğu eşya depolama çözümlerine göz atabilirsiniz.