Minimalist yaşam alanları
Minimalist Yaşam ve Ev Dekorasyonu Yazı Dizisi

Hayatınızı Hafifletecek Bir Felsefe: Minimalizm

Kelime anlamı “Sadecilik” olan minimalizm, sadeliği, saflığı ve en azı ilke kabul eder. Müzikte, sanatta, yaşam alanlarında kısacası hayatta sadelik temel hedeftir.

Amaç gereksiz olan tüm ihtiyaçlardan uzaklaşarak bu gereksiz ihtiyaçlar için harcanılan zaman, para ve enerji kaybını önlemektir.

Daha küçük alanlarda, daha az eşya ile daha az tüketerek yaşamak ve böylece ihtiyaçlarımızdan fazlasına yer, zaman, para ve enerji ayırmamak… Kulağa çok hoş geliyor değil mi?

Steve Jobs, minimalizm dendiğinde akla gelen en popüler isim. Minimalizm konusunda hangi web sitesine bakarsanız bakın çok parası olan bu adamın sürekli olarak giydiği Levi’s 501 kotları, siyah balıkçı yaka kazakları ve New Blance spor ayakkabıları mevzu bahis edilmiştir. J Gardırobunda, aynı modelde ve ihtiyacı kadar kot, kazak ve ayakkabı bulunduran bu dahi, her sabah kalktığında sıradan ölümlülerin aksine ne giyeceği konusunda kafa patlamak zorunda kalmamıştır.

Peki, dünya metropollerinin tümü gibi sürekli olarak nüfus yoğunluğunun arttığı başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir gibi şehirlerde, dairelerin 3+1’lerden 1+1 ya da stüdyo dairelere dönüştüğü günümüzde, daralan bu yaşam alanlarını nasıl organize edeceğiz? Tüketimi minimuma çeksek bile ihtiyaçlar doğrultusunda var olan minimum eşyayı nereye koyup evimizde bir minimalizm fırtınası estireceğiz? Koltuğa oturduğumuzda ya da dolabımızı açtığımızda eşyaların üstümüze gelmesini, sürekli olarak ayıklama gerektiren, zaman kaybı ve zihin yorgunluğuna sebep olan kargaşadan nasıl kurtulacağız?

İşte bu noktada ise devreye, yurt dışında da sıkça başvurulan eşya depolama ve depo kiralama çözümleri giriyor. PratikDepo gibi eşya depolaması yapan, profosyonel eşya depolama şirketleri evleri tüm o kalabalıktan ve curcunadan kurtarıyor.

Örneğin, yaz aylarında dolabı her açtığınızda kalın kazakları, şişme montları görmenize gerek kalmıyor. Kış aylarında kullanmadığınız balkon mobilyalarını temizlemek için efor sarfetmek gerekmiyor. Kış aylarında kullanmadığınız bisikletinizi evinizin ortasında tutmanıza hiç gerek kalmıyor. Karpuz kabuğunun denizde düştüğü bu zamanlarda, eğer kaymak için çoook uzaklara gitme gibi bir fikriniz, bir naktiniz ve vaktiniz yoksa kayak takımlarınızı yatak odanızın baş köşesinde tutmanıza gerek kalmıyor…

Kısacası eşya depolama ve depo kiralama hem evimizde hem de zihnimizde alan açarken, minimalizme çok büyük bir destek atmış olmayı atlamıyor J Hayatın her alanında yüklerden kurtulmayı ve özgürleşmeyi hedefleyen minimalizmin, yaşam alanı boyutuna tek başına çözüm getiriyor. Hegel’in bahsettiği gibi, sade ama basit olmayan, yalın ama yavan olmayan bir güzellik anlayışını hayatımıza uyguluyor.

Minimal bir yaşam için, siz de eşya depolama ve depo kiralama hizmetinin avantajlarından yararlanabilir, depo kiralama işlemi için detaylı tüm bilgiye müşteri temsilcilerimizi arayarak ulaşabilirsiniz!