Bebek odası dekorasyonu
Eşya Depolama Yazı Dizisi

Ailenizin Yeni Üyesine Yer Açacak İpuçları

Eviniz çok önemli bir misafire, en yeni üyesine hazırlanıyorsa artık her şeyi ve tüm düzeni yeniden düşünmek gerekiyor. Eğer bir bebek bekliyor ama evinizde yeterli alana sahip olmadığınızı düşünüyorsanız iyi bir plana ve birkaç düzenleme ve depolama ipucuna ihtiyacınız var. Merak etmeyin, eşya depolama çözümlerinin her türlü noktasına değindiğimiz bloğumuzda bugün çiçeği burnunda ebeveynler için bazı küçük taktiklerimiz var.

Evinizi bebeğe hazırlamak sadece bir bebek odasına yer açmakla sınırlı değil elbette. Tümden bir bakış açısı ile evinizi ve odalarınızı yeniden gözden geçirmeniz gerekiyor. Ailemize yeni katılacak olan sevimli bir bebek yalnızca eşya depolama konusunda ihtiyaçlar ve hazırlıklar gerektirmiyor. Ancak bu detaylar başka yazıların konusu. Bu yazıda belki sizin bile sığmakta zorluk yaşadığınız evinizde yeni bir üyeye yer açmak için yapmanız gereken temel birkaç küçük çalışmaya değineceğiz.

Çamaşır odası olarak kullandığınız alandaki eşyaları, eşya depolama hizmeti alarak depolayıp, eviniz için artı bir alan yaratabilirsiniz.
+1 Alan yaratmak elinizde. Bugüne kadar çamaşır odası olarak kullandığınız oda belki bebeğinizin odası olabilir.

Bebek Odasına Yer Açın; Gözden Çıkarılabilir Odaları Belirleyin

Öncelikle eviniz 2+1 ve üzeri büyüklükte ise bebeğiniz için özel bir alan yaratmanız mümkün. Bebek yalnızca kendisi ile değil ihtiyacı olan birçok eşya ile birlikte hayatınıza dahil olacak. Bu sebeple kendisine ait bir alana sahip olması uzun vadede çok daha iyi olacaktır.

Bebeğinize ait bir bebek odası hazırlamaya karar verdiniz ancak bunun için hangi odayı kullanacağınıza karar vermek de ayrı bir mesele. Evinizde bulunan tüm odalar bir şekilde belirli bir amaç için kullanılıyor olabilir. Bunlardan bir tanesini bebeğinize ait bir oda haline getirmek ise biraz üzerine düşünülmesi gereken bir nokta. Bunun için öncelikle odalarınızın mevcut durumunu gözden geçirmek lazım. Hali hazırda kullandığınız odaların işlevlerini, önemlerini ve ne sıklıkla kullandığınızı listelemeye çalışarak işe başlayabilirsiniz.

Evinizde misafir odası, kıyafet odası, çalışma odası vb. birçok farklı amaca hizmet eden herhangi bir oda bulunuyor olabilir. Bu odalardan hangileri sizin için daha gözden çıkarılabilir bunu belirlemek gerekiyor. Her bir oda için bir önem derecesi, puanı belirleyebilirsiniz. Ayrıca ne kadar önemli olduğunu düşünüyor olursanız olun ne sıklıkla kullanıldığı da oldukça önemli. Yine tüm odalar için kullanım sıklığını listelemeye çalışın. Bunun ardından gözden çıkarabileceğiniz, en uygun odayı seçebilirsiniz. Elbette bu odaların uzun vadede hiçbirinin gözden çıkarılabilir olmadığını da düşünüyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda bir süre kullanmasanız problem olmayacak bir odayı da tercih edebilir ve bebeğiniz belirli bir yaşa ulaştığında daha uygun bir eve geçmeyi planlayabilirsiniz. Bu zamana kadar en azından belirli bir süre kullanmasanız da olabilecek olan odayı seçmelisiniz. Bu sayede bebeğiniz için en uygun odayı bulup, ona özel bir alan oluşturmanız mümkün olabilir.

Bebek odası için alan artı bir alan yaratın!
Odanızı ya da salonunuzu paravan ile ayırarak bebeğiniz için alan oluşturabilirsiniz.

Mevcut Odalarınızdan Uygun Olanı Bölmeyi Deneyin

Elbette eviniz bebeğinize ayırabileceğiniz ekstra bir odaya da sahip olmayabilir. Bu gayet olağan bir durum tabii ki. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi bebeğinize ait özel bir alan oluşturmak oldukça önemli. Bu sebeple kısıtlı alanınızda bebeğinize ait bir alan oluşturmayı denemelisiniz. İster yatak odanızda isterse salonunuzda bebeğinize ait bir alan oluşturacak olun mevcut kısımlardan ayırdığınız bir alan oluşturmaya özen göstermelisiniz. Bunun için çeşitli ayırıcılar ve paravanlar kullanabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuzun kendisine özel bir alanı yine olmuş olabilir. Yine daha önce bahsettiğimiz gibi çocuğunuzun birçok ekstra eşyası olacak ve bunları salonunuzun ortasında dağılmış bir şekilde bulundurmaktansa özel bir alanda tutmak mevcut düzeninizi de bir yandan korumanıza olanak sağlayacaktır.

Bu tarz bir konsept ile çocuğunuza ait alan oluşturduğunuzda kısıtlı bir alana sahip olacağınızı da unutmamak gerek. Daha rahat hareket edebilmek ve her an kullanmadığınız eşyaların sizi kısıtlamasının önüne geçmek için bu yöntemde portatif mobilyalar tercih etmek de doğru bir yaklaşım olacaktır. Portatif mobilyalar ile gün içerisinde birkaç kez kullanacağınız eşyaları, kullanmadığınız zamanlarda kaldırıp daha ferah bir alana sahip olabilirsiniz.

Bazı eşyaları depolayın
Bazı eşyalarınızdan vazgeçin, vazgeçemediklerinizi depolayın.

Bazı Eşyalarınızdan Vazgeçin, Vazgeçemedikleriniz İçin Eşya Depolama Hizmeti Alın

Bebeğiniz önceki başlıklarda da bahsettiğimiz gibi kendi eşyaları ile birlikte gelecek. Şunu da gözden kaçırmamak gerek ki bu eşyalar ortadan kaybolmanın veya azalmanın tam tersi olarak günden güne artmaya devam edecek. Bu da aslında yeni eşyalar için de yer açmamız gerektiği sonucu ile karşı karşıya bırakıyor bizi. Bebek yapmak vermesi zor bir karar ve beraberinde getirdiği sorumlulukların yanında birçok fedakârlık da gerektiriyor. Bazı eşyalarınızdan vazgeçme konusu da bunlardan birisi. Bebeğinizin eşyaları günden güne artarken, büyüdükçe özgürce hareket etmek isteyeceği alan ihtiyacı da artacak. Bu sebeple evinizdeki fazla eşyalardan en azından daha büyük ve uygun bir eve geçene kadar kurtulmanız gerekiyor. Vazgeçemediğiniz eşyalar içinse profesyonel ve güvenli eşya depolama çözümlerine başvurmak yerinde olacaktır. 🙂

Odalarınızdaki Eşya Depolama Alanlarınızı Arttırın

Bebeğinizin eşyalarının günden güne artacağı konusunu yeterince aktardık. Bunun için kendi eşyalarınızdan vazgeçmenin yanında elbette alternatif çözümler de geliştirebilirsiniz. Evinizde yeterince alan yoksa ve bu ortamda hayatınıza bir bebek dahil oluyorsa olabildiğince ekstra eşya depolama alanına ihtiyacınız olacak. Bu sebeple yaratıcı çözümler geliştirmeye çalışmalısınız. Bebeğinizin özel alanı dışında bulunan odalarda da kendi yaşam alanınızı kısıtlamayacak şekilde ekstra eşya depolama alanları oluşturmaya çalışın. Odalarınızda kullandığınız eşyaların depolamaya uygun olan versiyonlarını tercih etmeye başlamak bunun güzel çözümlerinden biri olabilir. Ayrıca ortamın ferahlığına etki etmeyecek dolaplar vb. ürünleri de hemen her odada kullanmayı deneyebilirsiniz. Bebeğiniz muhtemelen evin en çok eşyaya sahip bireylerinden biri olacak ve bu eşyalara en hızlı ulaşma ihtiyacını da onun için hissedeceksiniz. Bu sebeple yığılmış ve karmaşık dolapları değil olabildiğince düzenli ve kolayca erişilebilen eşya depolama yöntemlerini kullanmanız gerekiyor.

En uygun ve güvenli eşya depolama
En uygun ve güvenli eşya depolama, evden eve nakliyat ve depo kiralama

Bir Eşya Depolama Ünitesi Kiralayın

Bebeğinizin evinize dahil olması ile birlikte ihtiyaç duyduğunuz alanı oluştururken eşyalarınızdan da vazgeçmek istemiyor olabilirsiniz. Daha önce uzun vadede farklı bir eve geçme durumuna da değinmiştik. Bu gibi bir durumlarda bir süre kullanmasanız da olabilecek eşyaları, belirli bir süre depolayabileceğiniz bir eşya depolama ünitesi kiralamayı tercih edebilirsiniz. Eşya depolama hizmeti ile evinizdeki eşyaların bir kısmını deponuza taşıyabilir hem evde bebeğinizle olan yaşamınıza yer açıp hem de eşyalarınızı muhafaza etmeye devam edebilirisiniz. PratikDepo’nun sunduğu +1 Oda Eşya Depolama Hizmeti gibi çözümlerle de eşyalarınıza dilediğiniz zaman kolayca ulaşabileceğiniz yöntemleri kullanabilirsiniz. Eşya depolama özellikle yeni ebeveynler için çocuğun getirdiği maddi yükün üzerine bir de taşınma masrafı eklememek, bu ihtiyacı daha ileri bir zamana erteleyebilmek için imkân yaratıyor.

Önemli Olan Bebek Odanızın İşlevi

Bebeğiniz için evinizde bir alan oluşturdunuz. Bunun için kısıtlı alanınızda en uygun ortamı oluşturma gayesindesiniz. Yalnızca uygun odayı seçmek, diğer odalarda depolama birimleri oluşturmak elbette yeterli olmayabilir. Hem size daha rahat alanlar yaratabilmesi hem de kullanım açısından odada kullanacağınız mobilyaları da özenle seçmek gerek.

Çift Görevli Mobilyaları Tercih Edin

Birden fazla işlev için kullanılabilen mobilyalar bu konu için biçilmiş kaftanlardır. Hem bir eşya depolama alanı hem de bebeğinizin bezini değiştirebileceğiniz bir masa işlevi gören en bilindik yöntemler bunların başında gelir. Ne için ve hangi mobilya için olursa olsun çift görevli mobilyaları seçmek size pratiklik ve ekstra alanlar yaratacak, gereksiz dağınıklığı ortadan kaldıracak, çok daha rahat hareket etmenize imkân verecektir. Oldukça stresli dönemler geçirirken bir yandan da eşya yükü ile uğraşmak sizi gereksiz yere yorabilir. Bu şekilde basit çözümler böylesi yorgunları en başından ortadan kaldırmanızı sağlayacaktır.

Dikey Depolama Üniteleri

Evlerimizin metre karesi genellikle kısıtlı seviyelerde oluyor. Bu gibi durumlarda yatak alanları en verimli şekilde kullanmakta fayda var. Dikey depolama alanları bunun için güzel bir yöntem. Odanızın ferahlığını bozmayacak şekilde nispeten daha uzun depolama birimleri sizin için ekstra alan yaratacaktır. Çok sık kullanmadığınız ürünleri en üst raflara koyacak şekilde bu tarz dolapları ve rafları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Elbette çocuğunuza ait bir alandaki böylesi bir mobilyayı duvara sabitlemenin çok önemli olduğuna da dikkat çekelim.

Sepetleri Bol Bol Kullanın

Sepetler özellikle küçük parçalar için gerçekten hayat kurtarıcı olabiliyor. Çocuğunuzun oyuncakları için özellikle muhteşem bir çözüm olacaktır. Bunun yanında birçok küçük parça için sepet rahatlıkla kullanılabilir. Bu ürünler hızlı dağılıp hızlıca toplanabilecek eşyalar için kullanışlı ürünlerden biridir. Ayrıca devrilmesi vb. durumlarda hem küçük hem de sert olmayan yapısı ile çocuğunuz için ciddi tehlike de arz etmez. Elbette aynı zamanda oda içerisinde şık bir dekorasyon ürünü işlevi de görecektir.

Bebeğinizin hayatınıza girmesi her yönden büyük değişiklikleri beraberinde getirecek. Buna alışmak belki çok kolay olmayacak ve biraz zaman gerektirecek. Her konuda küçük ya da büyük hazırlıklar ve çalışmalar yapmanız da bir gereklilik halini alacak. Evinizin küçük olması, yeterli alana sahip olmaması elbette uzun vadede bir problem. Ancak küçük ve pratik çözümler ile aşılamayacak problem de yok. Bu yazıda en temel yöntemlere değinmeye çalıştık. Her bir başlık içerisinde birçok alternatif yöntemi de barındırıyor. Bunları daha detaylı çalışmalar ve daha güzel çözümler geliştirmeniz mümkün. Eşya depolama hizmeti gibi dış kaynak çözümler de alan yaratma ihtiyacınız için size alternatif yollar sunuyor. Umuyoruz ki yeni hayatınızın en basit problemi sadece daha fazla alan yaratmak olur. Mutlu evler oluşturabilmeniz dileğiyle.