Eşya depolama
Eşya Depolama Yazı Dizisi

Eşya Depolama Hizmeti Alırken Kaçınmanız Gereken Hatalar

Evlerimizin küçüldüğü, ihtiyaçlarımızın ise hızla büyüdüğü çağımızda, kişisel eşya depolama hizmetlerine olan ihtiyaçlarımız günden güne artıyor. Bazen evimizdeki eşyaların fazlalığı öyle raddelere ulaşıyor ki sağa sola dağılmış eşyalar arasında adım atacak yer bulamaz hale geliyoruz. İşte tam bu anda bu eşyaların bir kısmını depolayabileceğimiz ve evimizde kendimize yeni ve ferah bir alan yaratabileceğimiz bir alternatif alana ihtiyaç duyuyoruz. İşte eşya depolama hizmetleri, evimizdeki eşyalar için artık yer bulamayacak hale geldiğimiz anda hayat kurtarıcı bir çözüm olarak karşımıza çıkıyorlar. Evimizde artık barınabilecekleri bir yer bulamadığımız eşyalarımız için dışarıda bir depolama alanı sunarak bu dertten kurtulmamızı sağlıyorlar. Ancak eşya depolama hizmetinden yararlanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar elbette var. Kişisel bir depolama alanına sahip olmak istiyorsak aldığımız hizmetten en verimli şekilde yararlanmanın yollarını bulmamız gerekir. Çünkü bu depolama hizmetlerinde belli boyutta depolama alanları ve belli hizmetler vardır. İşte bunlar arasında doğru seçimi yapmak ve kişisel depolama alanımızı oluştururken doğru bir şekilde hareket etmek oldukça önemli. Ayrıca eşyalarımızı depolama sürecinde güvenli ve sağlam bir şekilde muhafaza edilmesi, bu sürecin sonunda eşyalarımızı tekrar almak istediğimizde depoya konulduğu ilk günkü gibi bulabilmemiz adına hem kendimizin hem de eşya depolama hizmetini veren firmanın alması gereken bazı tedbirler var. Gelin birlikte kişisel depolamada sık yapılan hatalara göz atalım ve bu hizmetten en iyi şekilde nasıl yararlanacağımız üzerine biraz kafa yoralım.

Depolamak istediğiniz eşyalar için doğru büyüklükte eşya depolama alanını seçmek
Eşya depolama ihtiyacınız için doğru depo boyutunu belirlemek

İlk Hata: Doğru Boyutlu Depoyu Değil Küçük Olan Depoyu Seçmek

Kendimize bir kişisel eşya depolama alanı kiralamak istediğimizde aklımıza gelen ilk soru şüphesiz hangi boyutta bir depo kiralamamız gerektiği olacaktır. Bu konu, bazen üzerinde uzun uzun düşünmeyi gerektirebilir. Çünkü eşyalarımızı depolamak için ihtiyaç duyduğumuz alanı yaklaşık olarak tahmin etmemiz gerekir. Buna ek olarak bu olanın doğru tespit edilmesi yapacağımız masraf açısından da önemlidir. Elbette kişisel eşya depolama hizmeti alacağımız firmaya belli miktarda para ödeyeceğiz. Ödeyeceğimiz bu para farklı hizmetlere göre değişkenlik gösterse de temelde deponun boyutuyla alakalıdır. Kişisel eşya depolama işine giriştiğimizde hepimiz en uygun fiyatlı tekliften yararlanmayı ve eşyalarımızı olabildiğince az alana sıkıştırmayı isteriz. Ancak bu her zaman iyi bir fikir olmayabilir. Başlangıçta fiyattan tasarruf ediyor olmanız sizin için mutluluk verici olabilir. Ancak eşyalarınızı depolanması gerektiğinden çok daha küçük bir alana sıkıştırmaya çalışmak eşyalarınız için zarar verici olabilir. Özellikle burada bekleyeceği süre uzunsa, bu sürenin sonunda eşyalarınızı tekrar aldığınızda görmek istemeyeceğiniz şeylerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca küçük bir depoda karar kılmış ve bu depoyu doldurmaya başlamışsanız, buraya tüm eşyalarınızı sığdırmak konusunda da sorunlar yaşayabilirsiniz. Eşyalarınızı kişisel deponuza yerleştirmeye başladıktan sonra dışarıda kalan birkaç eşya için tüm süreci başa almak ve daha büyük bir depo seçmek fikrine sıcak bakmayabilirsiniz. Ancak depolamanız gereken tüm eşyaları depolayamazsanız geride kalan eşyalar evinizde yer kaplamaya ve dağınıklık yaratmaya devam edecektir. İşte bu yüzden doğru boyutta bir kişisel eşya deposu seçmeniz oldukça önemlidir. Bu seçimi yapma konusunda kararsızsanız, PratikDepo’nun hizmetlerine göz atabilir ve depoların boyutlarını inceleyebilirsiniz. PratikDepo, sunduğu depoların boyutlarını sayısal olarak ifade ettiği gibi içerisine yerleştirilebilecek eşyalar bakımından da ipuçlarını barındırarak ihtiyacınız olan boyutu seçmede doğru kararı vermeniz konusunda size yol göstermektedir. Örneğin Orta Boy PratikDepo yaklaşık sekiz adet çamaşır makinesinin sığabileceği bir alana sahiptir. İşte bu gibi ipuçları ihtiyacınız olanı tespit etme noktasında size oldukça faydalı olacaktır.

Daha fazla bilgi edinmek için blog yazımızı inceleyebilirsiniz: 5 Adımda Eşya Depolama Alanı Boyutunuzu Belirleyin

Eşya depolaması yapmadan önce doğru bir planlama yapın
Eşya depolama ihtiyacınız için bir plan oluşturun

İkinci Hata: İyi Planlamadan Depolamaya Başlamak

Kişisel bir eşya depolama hizmeti almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ilk noktanın deponun boyutu olduğundan bahsettik. İkinci nokta ise planlı bir şekilde hareket etmek. Kişisel eşya deponuzu hazırlarken özellikle büyük bir depo tercih ediyorsanız buraya yerleştireceğiniz eşyaların konumları oldukça önem kazanabilir. İlk olarak hangi eşyaları depolayacağınızı planlayarak başlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz bazı eşyalara evinizde yer bulamıyor olabilirsiniz. Ancak bu durum her zaman eşyalarınıza ihtiyacınız olmadığını göstermez. Bu eşyaların bulunması gereken yerlere yerleşmiş ancak ihtiyacınız olmayan bazı eşyalar sizi şaşırtıyor olabilir. İşte bu yüzden sahip olduğunuz eşyalar arasında ihtiyaçlarınız ışığında bir değerlendirme yapmalı ve hangi eşyaya daha fazla ihtiyacınız olduğunu tespit etmelisiniz. Bu tespiti yaptıktan sonra evinizdeki saklama alanlarına yerleşebilen ve yerleşemeyen eşyaların ayrımını yaparak devam edebilirsiniz. Bu planlamayı yapmadan bir kişisel eşya depolama alanı kiralayıp buraya eşyalarınızı yerleştirmek, kısa bir süre sonra depodaki eşyalarınıza ihtiyaç duymanıza sebep olabilir. Sürekli deponuzu ziyaret etmek zorunda kalmamak adına bu planlamanın önemli olduğunu hatırlatmak isteriz. Depolamayı istediğiniz eşyaları planladıktan sonra bu eşyalar içerisinde hangi eşyalara daha yakın zamanda ve daha sık olarak ihtiyaç duyabileceğinizi tespit etmeniz gerekir. Çünkü kişisel depomuza yerleştirdiğimiz eşyalara zaman içerisinde ihtiyacımız olabilir. Özellikle büyük bir depo kullandığımızda bu eşyalar içerisinde ihtiyacımız olanı bulmak çok zor bir hal alabilir. İşte bu yüzden eşyaları önem sırasına göre depoya yerleştirmek oldukça önemlidir. Depolamak istediğiniz eşyaları planladıktan sonra kutulama işlemine başlayın. Bu işlem sırasında birbiriyle bağlantılı olan eşyaları aynı kutulara koymak avantajlı olacaktır. Ayrıca kutulama işlemini tamamladıktan sonra etiket kullanmak basit ama etkili bir çözüm olabilir. Depodan herhangi bir eşyayı almayı denediğinizde hangi kutuda hangi eşyanın bulunduğunu hatırlamak yerine bu eşyaların üzerindeki etiketlere bakarak hareket edebilirsiniz. Bu sayede aradığınızı bulmak oldukça kolay bir hal alacaktır. Birbiriyle bağlantılı eşyaları kutuladıktan ve etiketlerini yapıştırdıktan sonra son aşamaya geçebilirsiniz. Son aşama tabii ki kutuların depodaki pozisyonları olacak. Daha büyük hacimli eşyaları deponun arka kısmına yerleştirebilirsiniz. Yaptığınız planda sık ihtiyaç duyabileceğinizi düşündüğünüz kutuları ise deponun ön taraflarında konumlandırın. Bunlara ek olarak kutuların depoya yerleşmesi sırasında içerideki eşyaların zarar görmemesini de gözetmeniz gerekir. Hassas ve kırılgan eşyaları içerisinde barındıran kutuların alt kısımlarda kalarak ezilmesini istemeyiz. İşte bu sebeple daha sağlam eşyaların olduğu kutuları alt kısımlara yerleştirmeyi unutmayın.

Güvenli ve Sigortalı Bir Eşya Depolama Hizmeti İçin
Eşya depolama alanının güvenlik koşullarını inceleyin

Üçüncü Hata: Depodaki Güvenlik Önlemleri ve Sigorta Garantisini Sorgulamamak

Kişisel bir eşya depolama hizmeti alırken depoladığımız eşyaların süreç boyunca güvenli ve sağlam bir şekilde kalmasını elbette önemseriz. Depoya yerleştirdiğimiz eşyalarımızı geri almak istediğimizde istemeyeceğimiz sorunlarla karşılaşmamak adına bu konudaki önlemleri başlangıçta almak oldukça önemlidir. Eşya depolama hizmeti almadan önce bu hizmeti alacağınız firmanın sunduğu hizmetlere ve sunduğu tekliflere hepimiz önem veririz. Ancak bununla beraber firmanın sunduğu sigorta hizmetine ve depomuz konusunda aldığı güvenlik tedbirlerine de göz atmamız gerekir. Bu konuda özellikle uluslararası standartların sağlanmış olması ve firmanın sigorta hizmetinin yeterli olması önemli olacaktır. Bu konuda firmayla gerekli görüşmeleri yapmakla yetinmeyip firmanın deposunu ziyaret ederek güvenlik tedbirlerinden emin olabilirsiniz. Örneğin PratikDepo, sahip olduğu özel depolama alanında üst düzey güvenlik elemanları ve alarm sistemleriyle uluslararası standartlarda güvenlik tedbirleri alır. Ayrıca deponun rutubetsiz olması, ısıya ve soğuğa karşı gerekli önlemlerin alınması ve haşerelere karşı ilaçlama yapılması konusunda gerekli özeni gösterir.

Dördüncü Hata: Ambalaj Seçiminde Özensiz Davranmak

Kişisel deponuza koyduğunuz eşyaların güvenli ve sağlam bir şekilde muhafaza edilmesi için birtakım önlemler almanız gerektiğinden bahsetmiştik. Bu önlemler arasında en mühim olanlardan birisi de şüphesiz doğru ambalaj ve paketleri kullanmak yer alacaktır. Eşyalarınızı güvenli ve sağlam bir şekilde saklamanın ilk adımlarından birisi olarak doğru bir şekilde paketlemeyi sayabiliriz. Doğru malzemeyle ve doğru şekilde paketlenmeyen eşyaların zarar görmesi beklenmedik bir sonuç olmayacaktır elbette. İşte bu yüzden bu aşamada özenli davranmaya dikkat etmelisiniz. Burada yapılan en büyük yanlışlardan başında ambalaj seçiminde özensiz davranmak yer alır. Özellikle bazı harcamalardan kaçınmak adına ucuz olan ambalajları seçiyor ya da gerekli bazı ambalajları kullanmaktan kaçınıyor olabilirsiniz. Ancak burada tasarruf etmeyi planladığınız miktarla deponuza yerleştirdiğiniz eşyaların değerini bir kıyaslamanızı öneririz. Ambalaj konusunda bazı ufak masraflardan kaçındığınız için çok sevdiğiniz bir vazonuzun ya da mobilyanızın hasar görmüş olmasını tercih eder misiniz? İşte bu gibi daha büyük sorunların ortaya çıkmasını istemiyorsanız paketleme sırasında doğru ambalaj kullanımı konusunda masraflardan kaçınmamanızı öneririz. Depolama hizmeti her ne kadar profesyonel çalışan ve güvenli bir firma olsa da depodaki en ufak bir sarsılma, kalitesiz ambalaj sebebiyle içeride bazı hasarların oluşmasına sebep olabilir. Bu yüzden eşyaların paketleme aşaması depoda geçirecekleri vaktin kalitesini belirleyecektir. Örneğin hassas ve kırılabilir malzemeleri gazeteyle sarmak balonlu naylon satın almaktansa daha ucuz bir alternatif olabilir. Ancak ilk olarak belirtmeliyiz ki sağladığı güvenlik açısından doğru bir karar vermiş olmayacaksınız. Ayrıca bu gazetelerin üzerindeki baskıların da eşyaların üzerine geçebileceği riskini göze almış olmalısınız. Buna ek olarak mobilyalarınız depolanması sırasında da birtakım önlemler almanız mümkün. Örneğin mobilyaların dışını çok ince olmamasına dikkat ettiğiniz bir örtüyle ya da kılıfla sarabilirsiniz. Bu hem taşıma hem de depolama esnasında mobilyanızın maruz kalabileceği çizikleri önlemekle yetinmeyip aynı zamanda köşelerde birikebilecek tozu da önleyerek birden fazla fayda sağlayabilir. Son olarak kutulara yerleştireceğiniz eşyalarda eziklerle karşılaşmamak adına doğru kutular kullandığınızdan emin olmanızı öneririz. Sağlam kutular kullanmanın, özellikle üst üste koyacağınız kutuların içerisindeki eşyalar korunması açısından ihmal edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Beşinci Hata: Gereksiz Eşyaları Depolamak

Sahip olduğumuz eşyalardan ayrılmak çoğu zaman zorlu gelebilir. Hepimiz zaman zaman bu sorunla karşı karşıya kalırız. Uzun süredir kullanmıyor olmamıza rağmen o eşyaların bir köşede varlığını sürdürmesini isteriz. Aslında evimizde ortaya çıkan dağınıklıkların ve evimizde yeni eşyalara yer bulamıyor oluşumuzun sebeplerinin başında genellikle bu tavrımız yer alır. Özellikle kıyafetler ve kişisel eşyalarda artık ihtiyacımızın olmadığı ve atmamız gerektiği fikrine kendimizi ikna etmek oldukça zordur. Ancak evimizde kapladıkları alan, yeni eşyalara sahip olmamıza engel olmaya başladığında bu eşyaların kapladığı alanı değerlendirme vaktinin geldiğini anlarız. Yine de bu süreçte bu eşyalardan ayrılma fikri zor gözükebilir. İşte tam bu sırada bir kişisel depoya sahip olmayı planlıyorsak ve bu depoya yerleştireceğimiz eşyaların planını yapıyorsak ayrılmak istemediğimiz bu eşyaları kişisel depomuzda saklamak cazip gelecektir. Ancak kişisel depomuzda gereksiz eşyaların varlığı oldukça olumsuz etkiler yaratabilir. Öncelikle kişisel depomuzdaki kullandığımız alan için para ödediğimizi unutmamalıyız. Hatta hatalarımızın başında bu ücretten kaçınmak adına depo boyutunun olabildiğince küçük olmasını tercih etmemizden bahsetmiştik. İşte depomuzun boyutunun olabildiğince küçük olması ve masrafların azalmasını planlarken sahip olduğumuz alanı bu şekilde gereksiz eşyalarla doldurmak oldukça yanlış bir harekettir. Ayrıca kişisel depomuzda ne kadar fazla eşya varsa burada bir eşya arama süreci o kadar zorlaşacaktır. Tıka basa doldurulmuş bir depo, buradan almanız gereken en ufak bir eşya için dahi büyük bir zaman ayırmaya mecbur bırakabilir. İşte bu sebeplerle uzun süredir kullanmadığımız ve gelecekte de kullanmayacağımız eşyalardan vedalaşmayı öğrenmemiz gerekir. Bu durum depomuzda da evimizde de sahip olduğumuz alanı verimli kullanmamız için oldukça önemlidir.

Altıncı Hata: Doğru Hizmeti Değil Ucuz Hizmeti Seçmek

Eşya depolama firmaları bizlere farklı hizmetler sunarak ihtiyaçlarımızı en iyi şekilde karşılayan teklifi seçmemizi sağlamaya çalışır. Bu teklifler depoların boyutları arasında farklılıklar, depoları kullanma ve nakliye konusunda farklılıklar ya da deponun kullanım amacında farklılık içerebilir. Bu şekilde her ihtiyaca hitap eden bir hizmetin sunulması amaçlanır. Örneğin PratikDepo, sıradan depolama hizmetine bir yenilik getirerek “+1 oda” hizmetini müşterilerine sunar. Bu hizmet, her üç ayda bir deponuzun adresinize ücretsiz olarak getirilmesi olanağını sağlar. Bu sayede belirli dönemlerde kullandığınız eşyalarınızı ihtiyacınız olduğunda deponuzdan alabilir, ihtiyacınız bittiğinde ise tekrar deponuza yerleştirebilirsiniz. Ancak sunulan hizmetler arasında elbette fiyat farkları olmaktadır. Tasarruf yapmak amacıyla bazen sunulan hizmetlerden feragat ederek ucuz olanı tercih etmeyi isteriz. Bu durum maddi olarak avantajlar sağlıyor olsa da aldığımız hizmetin bize sunduğu kolaylıkları terk etmemiz açısından da dezavantajlıdır. Örneğin depomuzda yazlık ve kışlık kıyafetlerimizi mevsime göre saklıyorsak ya da bahçe mobilyaları, spor ekipmanları gibi yılın belirli dönemlerinde ihtiyacımız olacak geri kalan dönemde ise ihtiyacımız olmayacak eşyalar için bir depo kiralama hizmeti almayı düşünüyorsak “+1 oda” bizim için eşsiz bir fırsat olacaktır. Ancak burada seçiminizi klasik bir depolama hizmetinden yana kullandığınızda ilerleyen süreçte bazı sıkıntılarla ve zorluklarla karşılaşabilirsiniz. İşte bu yüzden kişisel depomuzla ilgili olan teklifleri değerlendirirken uzun vadeli düşünmeli ve sürecin devamında sorunlar yaşamayacağımız teklifi seçmeliyiz.

Depolama için paketlediğimiz eşyalar nemli ya da rutubetli olmamalı - eşya depolama yaparken
Depolama için paketlediğimiz eşyalar nemli ya da rutubetli olmamalı

Yedinci Hata: Paketlediğimiz Eşyaların Nemli Olması

Kişisel bir depo kiralarken buradaki eşyaların birkaç günlüğüne bu depoda durmayacağını aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Depomuza yerleştireceğimiz eşyalar aylarca, hatta yıllarca burada durabilir. Bu açıdan baktığımızda depomuza yerleştireceğimiz eşyaların depolama şartlarına uyumlu olmasının ne kadar önemli bir detay olduğunu anlayabiliriz. Bu konuda dikkat etmemiz gereken birden fazla husus olsa da en sık rastlanan hatalardan biri olduğu için başlıkta nemli eşyaların paketlenmesine değindik. Nem, küflü bir üniteye yol açarak eşyalarınıza zarar verecek sonuçlar doğurabilir. Kişisel depomuz için eşyalarımızı paketlediğimiz sırada biraz aceleci davranıyor olabiliriz. Bu, günlük hayatın koşuşturmasından ve evimizde yaratmamız gereken alanın acilliğinden kaynaklanıyor da olabilir. Ancak bu davranışın sonuçlarını düşündüğümüzde bu konuya biraz daha dikkatli yaklaşmamız gerektiğini fark edeceğiz. Örneğin henüz yeterince kurumamış ve ıslak kıyafetlerimizi paketlememiz gerektiğinde bu eşyaların bir an önce kuruması için farklı girişimlerde bulunabiliriz. Bu konuda yapılması gereken en son şey eşyaları kurutmadan paketlemek olmalıdır. Çünkü yaratacağı nem ve beraberinde yayabileceği kötü kokular yalnızca bu kıyafetler için değil depomuzdaki diğer eşyalarımız açısından da sorun yaratabilir. İşte bu sebeplerle hızlıca bir kurutma makinesi kullanmak ya da bu eşyaların depolanmasını ertelemek daha doğru tercihler olacaktır. Bunlara ek olarak yine koyacağımız kıyafetlerin gereğinden fazla kirli olması, kıyafetlerin cebinde ya da eşyaların içerisinde koku yapabilecek parçaların ya da bozulacak gıdaların olması da olumsuzluklara yol açabilir. Bu sebeplerle paketleme sırasında eşyalarımızın uzun süreli bir depolamaya hazır olduğundan emin olmalı, hazır olmayan eşyaları depolama konusunda ise aceleci davranmamalıyız.

Eşya depolama - depoladığınız eşyaları listeleyin.
Depoladığınız eşyaları listeleyin

Sekizinci Hata: Depoladığınız Eşyaların Listesini Tutmamak

Bir kişisel eşya depo hizmeti aldığınızda buraya yerleştireceğiniz eşyalarınız neler olduğunu kolayca aklınızda tutabileceğinize inanıyor olabilirsiniz. Ancak bu durum her zaman böyle değildir. Özellikle büyük bir depoya sahipseniz ve buraya çok fazla eşya yerleştiriyorsanız bazı eşyaların aklınızdan çıkması çok normal bir durum olacaktır. Çünkü burada hatırlamanız gereken tek şey buradaki eşyaların neler olduğu değildir. Aynı eşyadan birden fazla da depoluyor olabilirsiniz. Örneğin deponuza birden fazla tabak, bardak gibi mutfak malzemesi ya da kitap, dergi, gazete gibi ürün yerleştirebilirsiniz. Bunların belki neler olduğunu aklınızda tutabilirsiniz ancak sayılarını da aklınızda tutmanız oldukça zorlu olabilir ve hata yapma ihtimaliniz oldukça yüksektir. İşte bu riski almamak için önceden bir çözüm üretmeniz gerekir. Bu sorunu engellemenin yolu ise hiç de zor değil: Söz uçar, yazı kalır! Yani depoladığınız eşyaların listesini tutmak. Örneğin bir eşyanızı depoya yerleştirmiş ve daha sonra buna ihtiyaç duymuşsunuz farz edelim. Eğer bu eşyanın depoda olduğundan emin değilseniz ya da direkt depoda olmadığını düşünüyorsanız yenisini almak durumunda kalabilirsiniz. Bu da hem gereksiz harcamalara hem de alan yaratma noktasında uğraş verirken evde alan kaplayan yeni eşyaların var olmasına sebep olabilir. Ya da tam tersine bir eşyanızın deponuzda olduğunu sanıyor ve yanılıyor olabilirsiniz. Gelecekte ihtiyacınız olacak olan bu eşyanın depoda olduğuna inanarak vaktinde temin etme şansınızı kaçırabilir ve deponuzdan bu eşyayı almaya kalktığınızda büyük bir şokla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ancak bir listeye sahipseniz bu sorunları yaşamayacaksınız demektir. Hemen listenize göz atarak deponuzda bulunan eşyaları hatırlayabilir ve ihtiyacınız olan eşyanın depoda olup olmadığından emin olabilirsiniz. Bu konuda bazı eşya depolama firmaları da liste tutarak işinizi kolaylaştırmayı hedeflese de bu durum her firmada aynı olmayabilir. İşte bu sebeple biz işimizi sağlama alarak kendi listemizi tutmalı ve buna göre hareket etmeliyiz.

Dokuzuncu Hata: Her Eşya İçin Ayrı Özen Göstermeyi İhmal Etmek

Bir kişisel depo oluşturuyorsak ve burada eşyalarımızı uzun süre saklamayı planlıyorsak bu eşyaların güvenli ve sağlam bir şekilde saklanması için bazı noktalara özen göstermemiz gerektiğinden bahsettik. Aslında en çok özen gösterilmesi gereken konuların başına eşyaların ayrı ayrı paketlenmeye hazırlanması gerektiğini ekleyebiliriz. Örneğin mobilyaları parçalara ayırmadan bir bütün halinde depolamaya yerleştirmekten kaçınmalısınız. Bu hem sahip olduğunuz alanı verimli kullanmayı engeller hem de mobilyanızın zarar görme ihtimalini artırabilir. Elektronik eşyaların depolanması sırasında da dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Elektronik eşyalar genellikle hassas ve kırılgan oldukları için bu eşyaların paketlenmesi sırasında dışarıdan gelebilecek darbelere karşı alınacak önlemlere daha fazla özen göstermelisiniz. Bu ürünleri ilk satın aldığınızda içerisinde geldiği kutuları da paketleme esnasında kullanabilirsiniz. Çünkü bu kutular ürünün zarar görmesini engelleyecek şekilde tasarlanırlar ve tekrar saklamak için en uygun paketlerdir. Yine resim, tablo, ayna ve lamba gibi kolay hasar görebilecek kırılgan eşyaların saklanması sırasında balonlu naylon kullanarak bu eşyaların alabileceği hasarları önleyebilirsiniz. Özellikle lambaların bulunduğu kutuların içerisine yine alabilecekleri hasarları engellemek adına ekstra dolgu malzemeleri ekleyebilirsiniz. Bazı aletleri ve özellikle metal nesneleri depolarken de eğer keskin kısımları varsa bu kısımlar konusunda tedbir almayı ihmal etmeyin. Ayrıca metalin paslanmasını önlemek amacıyla makine yağı kullanabilirsiniz. Kıyafetler konusunda nemli olmamalarına dikkat gösterilmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Buna ek olarak kıyafetlerin kaplayacağı alanı en aza indirmek için vakumlamayı önerebiliriz. Vakumlu torbalar içerisinde bulunan eşyalar normalde olduğundan çok daha az yer kaplayacak ve depomuzda diğer eşyalarımız için ayırabileceğimiz daha fazla alan olmasına imkân sağlayacaktır. Son olarak beyaz eşyaları depolarken hortum ve kabloları bağlayarak işe başlayın. Diğer hareketli parçaları da sabitlemek hem bu eşya hem de depodaki diğer eşyalar adın faydalı olacaktır. Beyaz eşyalar genellikle hassas eşyalar olduğu için sağlam kutularla ya da balonlu naylonlarla sararak tedbir almanız gerekir. Bu sayede depoda bulunduğu süre içerisinde sağlam bir şekilde muhafaza edilmesi kolaylaşacaktır.

Son Olarak: Doğru Firmayı Seçmek İçin Gerekli Araştırmayı Yapmamak

Kişisel bir eşya deposuna sahip olmak ve bu konuda bir eşya depolama hizmeti almak istiyorsanız önünüzde çok fazla seçenek olacaktır. Bu konuda birçok firma farklı hizmetler ve teklifler sunmaktadır. Bize düşen ise ihtiyaçlarımız ışığında en doğru firmayı seçmektir elbette. Ancak bu konuda biraz aceleci davranmak ve üstünkörü kararlar vermek ileride büyük sorunlar yaşamamıza sebep olabilir. Eşya depolama hizmeti dışarıdan bakıldığında basit gözüküyor olabilir. Ancak bu işin arkasındaki ihtimalleri düşündüğümüzde ve eşyalarımızı bu firmalara emanet ettiğimizi göz önünde bulundurduğumuzda burada yapacağımızın seçimin ne denli önemli olduğunu kavramamız zor olmayacaktır. Kişisel deponuzu oluşturacağınız firmayı seçerken nakliyeden itibaren tüm süreci hesaba katmanız gerekir. Öncelikle firmanın size sunduğu hizmete nelerin dahil olduğunu ve bu konuda yapılan fiyatlandırmaları öğrenerek başlayabilirsiniz. Firmanın aynı zaman nakliye hizmetini sunması önemli bir avantaj olacaktır. Ancak eşyalarınızın depolara yerleştirilmesinden tutun da nakliye işlemi, daha sonra deponuzun firmanın deposundaki konumuna kadar her detay oldukça önemli. İlk olarak firmanızın profesyonel bir ekiple çalıştığından ve işi profesyonel olarak yürüttüğünden emin olun. İyi bir ekip iyi bir çalışma ortaya koyar. PratikDepo, sahip olduğu uzman ekiple eşyalarınızın depoya yerleştirmesinde size yol gösterici olmakla birlikte gerek nakliye gerekse deponuzun muhafaza edilmesinde her türlü önlemi alır. Firmanın iyi bir ekiple çalıştığından emin olduktan sonra ikinci aşama olarak deponuzun hangi şartlarda muhafaza edileceğini kontrol etmelisiniz. Çünkü eşyaları bir depoya ve ardından bu depoyu daha büyük bir depoya yerleştirmek eşya depolama hizmetinin gerçekleştiği anlamına gelmez. Deponuzun saklanacağı alanda da dikkat edilmesi gereken birçok husus olacaktır. Örneğin depoda rutubet olması eşyalarınızın zarar görmesine yol açabilir. Firmanın bu konuda gerekli özeni gösterdiğinden ve tedbir aldığından emin olmadan bu firmayı tercih etmek istemediğiniz sonuçlara yol açabilir. Ayrıca her depoda haşere sorunu ortaya çıkabilir. Bu konuda firma gerekli ölçüde ve düzenli bir şekilde ilaçlama yapmıyor ve önlemlerini almıyorsa depoladığınız eşyaların zarar görmesi sonucuyla karşılaşabilirsiniz. Tabii ki son olarak da depodaki güvenlik önlemlerinden bahsetmeliyiz. Yeterli ve yetkin güvenlik çalışanına ve kamera sistemleri gibi önlemlere sahip olmayan bir firmanın, sizi mutsuz bir sona sürüklemesi şaşırılmayacak bir sonuç olabilir. İşte bu sebeplerle, alacağınız hizmetin sizi mutlu edebilmesi adına kişisel deponuzu oluştururken seçeceğiniz firmayla ilgili gerekli araştırmayı, bahsettiğimiz noktalarla ilgili hassas bir değerlendirme yaparak gerçekleştirmenizi öneriyoruz.