Eşya depolama alanı seçmek
Eşya Depolama Yazı Dizisi

Eşya Depolama Hizmeti Ve Depolama Koşulları

Eşya depolama hizmeti, her geçen gün çağımızın önemli ihtiyaçları arasındaki yerini güçlendiriyor. Gerek evlerin küçülüyor olması gerekse minimal bir yaşamı tercih edenlerin sayısının her geçen gün artması eşya depolama hizmetinin hayatın içine daha fazla dahil olmasını sağlıyor. Ancak her ne kadar eşya depolama ihtiyacımız artıyor olsa da bir eşya depolama hizmeti alırken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda henüz yeterli bilgiye sahip olmayabiliriz. Eşya depolama hizmetinde, sunulan fiyatlar ve depoların boyutu bizim için elbette önemlidir. Ancak uygun fiyatlı ve yeterince büyük olduğunu düşündüğümüz bir depo bulduğumuzda artık tüm sorunlarımız çözülmüş olacak mı?

Eşya depolama hizmeti alırken sorgulamamız gerekenler
Eşya depolama hizmeti alırken sormamız gerekenler

Eşya Depolama Hizmeti Alırken

Bir eşya depolama hizmeti almak için farklı sebeplerimiz olabilir. Aslında yukarıda sorduğumuz sorunun cevabı da bu farklı sebepler çevresinde gelişecektir. Yani eşya depolama hizmeti alırken beklentilerimizin neler olduğu ya da neden eşya depolama hizmetine ihtiyaç duyduğumuzu değerlendirdikten sonra nasıl bir hizmet almamız gerektiğine karar verebiliriz. Örneğin evimizde yeterli alan bulamadığımız ve belirli dönemlerde kullanacağımız eşyalarımız için depo kiralıyorsak farklı, uzun süreli olarak ihtiyaç duymayacağımız eşyalar için bir depo kiralıyorsak farklı kriterlerle firmanın karşısına çıkacağız demektir.

Eşya Depolama Firmalarının Depolama Şartları

İstediğimiz depo büyüklüğü ve bütçemize uygun fiyatlarda hizmet veren bir firmayla anlaştıktan ve depomuzu oluşturduktan sonra eşya depolama hizmetinin bize sağladığı kolaylıkların tadını çıkarmaya geçeriz. Ancak eşya depolama hizmeti elbette ki yalnızca eşyalarımızın bir depoya konularak evimizden çıkarılmasından ibaret değil. Kişisel depomuz, firmanın depolama için kullandığı büyük bir depo içerisinde yerini almak üzere yola çıktı. Peki bu büyük depo içerisinde bizim depomuzun konumu ve saklama şartları neler olacak bunun üzerine düşündük mü?

Depolama Esnasında Eşyalarımızın Durumu

Eşyalarımız evimizden kişisel depomuza yerleştirildikten sonra firmanın sahip olduğu ana depolama alanına nakledilerek burada saklanmaya başlar. Depomuzun burada bulunacağı süre bazen aylar bazense yıllar olabilir. Haliyle bu süre uzadıkça eşyalarımızın buradaki saklanma şartlarının da önemi artacaktır. O halde depolama koşullarının eşyalarımızın güvenli ve sağlam bir şekilde saklanması açısından önemi oldukça büyüktür diyebiliriz. Çünkü firmaların depolarında geçirecekleri bu uzun zaman diliminde bazı basit hatalar bile büyük ve tatsız sonuçlar doğurabilir. Peki bu konuda firmalar ne gibi önlemler alabilir?

Eşya depolama firmaları
Eşya depolama firması seçerken dikkat etmemiz gerekenler

Eşya Depolama Sırasında Alınacak Önlemler

Eşyalarımızın depolarda saklandığı süre boyunca güvenliği ve bu süreyi sağlam bir şekilde geçirmesi bizim için oldukça önemlidir. Aksi taktirde eşya depolama hizmeti almanın bir mantığı kalmayacak, bu süreç bizim için daha fazla olumsuzluğa yol açmış olacaktır. İşte bu sebeplerle eşya depolama firmaları, depolama alanlarında birtakım önlemler alırlar. Tabii ki bu depolama şartlarının her firma ve her depo için aynı olmasını ya da tüm firmaların aynı şartlarda ve özen içerisinde davranmasını beklemek doğru bir beklenti değildir. İşte bu yüzden firmaların birtakım önlemleri almış olmasını ve bazı hususlarda özen gösteriyor olmasını bekleriz. Örneğin, ilk olarak deponun güvenliği aklımıza gelecektir. Kişisel depomuzda maddi ve manevi olarak çok değerli eşyalarımızı depoluyor olabiliriz. Saklama sırasında gerekli tedbirlerin alınmadığı taktirde bir hırsızlık vakasının yaşanması oldukça sıradan bir sonuç olacaktır. Bazı eşyaları maddi olarak değeri yüksek olsa da yerine yenisini almak mümkündür ancak manevi olarak değerli eşyalarımızı kaybettiğimizde bunların yerine yenisini koyabilir miyiz? O halde eşya depolama hizmeti alırken firmanın depoda yeterli güvenlik tedbirini aldığından emin olarak değerlendirmeye başlayabiliriz. Ayrıca saklama alanlarının yeterliği ve depodaki saklama koşulları da oldukça önemlidir. Burada nelerden mi bahsediyoruz, açıklayalım. Depolarda gerekli ilaçlama yapılmadığı taktirde böcek ve haşere konusunda eşyalarımız ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kalabilir. Ayrıca depodaki eşya depolama koşulları da oldukça önemlidir. Dışarıdaki yağışlardan doğrudan etkilenen bir depo eşyalarımız için ideal bir saklama alanı yaratmayabilir. Çünkü belli şartların sağlanmaması ve sıcaklıktaki dengesizler eşyalarımızda istemediğimiz birtakım sorunlara yol açabilir.

Depo alanında bulunan iklim koşulları
Depo alanının sunduğu depolama koşulları

Depo Alanındaki Şartların Önemi

Eşya depolama alanının sahip olduğu koşullar belli bir standardın altında kaldığı taktirde, evlerimizde de sık karşılaştığımız bazı sorunlar depolarda da ortaya çıkacaktır. Bu sorunların başında nem, küf ve rutubeti sayabiliriz. Bunlar üzerinde daha fazla konuşacağız ancak sorunlar tabii ki bu kadarıyla sınırla da değildir. Uzun süreli bir depolama planlıyorsak bu gibi sorunların ortaya çıkması, sürecin sonunda çok tatsız sürprizlerle karşılaşmamıza sebep olabilir. Kısacası hassas bazı eşyalar için yalnızca depodaki biraz nem bile birtakım sorunlar yaratabilir. Bunlar dışında ise yukarıda saydığımız sorunlar da depolama koşulları standardı yakalayamamış bir depoda her an ortaya çıkabilecek sorunlardır.

Eşya Depolarında Nem Sorunu

Nem sorunu, günlük hayatta hiç de yabancı olmadığımız sorunlardan biridir elbette. Birçoğumuz için özellikle yaz aylarında nefes alıp vermeyi dahi zorlaştırıcı etkiler yaratabilmektedir nem. Evlerimizde de nem sorunun hem sağlık hem de eşyalarımız açısından zararları vardır. Öncelikle nemin ne olduğuna bakalım. Aslında nem kısaca havada bulunan su miktarıdır. Özellikle yaz aylarında vücudumuzda önemli etkilere yol açtığından dolayı birçoğumuzun duymaktan hazzetmediği bir kelimedir. Ortaya çıkardığı sorunlar, vücudumuzdaki etkilerinden de ibaret değil maalesef. Havadaki nem miktarının artmasıyla orantılı olarak küf mantarlarının oluşma hızı da artar. Bir depoda nem miktarının yüksek olması da burada küf mantarı oluşması açısından olumsuz bir sonuç olarak karşımıza çıkar. Depolarda sakladığımız eşyalarımızı geri aldığımızda onları küf mantarlarıyla sarılmış bir halde bulabiliriz. Bu yüzden depodaki nem oranının düzenlenmesi konusunda gerekli tedbirlerin alınması ve özenin gösterilmesi gerekir. Aksi taktirde aldığımız eşya depolama hizmeti bizim için hüsranla sonuçlanabilecektir.

Bir depoda nem olması eşyalarda küf ve mantar oluşumuna sebep olur.
Bir depoda nem olması eşyalarda küf ve mantar oluşumuna sebep olur.

Eşya Depolarında Rutubet Sorunu

Özellikle iyi yalıtım yapılmamış eski evlerde sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir rutubet. Birçoğumuz için hayatımızın bir döneminde belli sıkıntılar yaşatmış ve kendisiyle mücadele etmek zorunda bırakmıştır sanıyorum. Gerekli tedbirlerin alınmadığı taktirde depolarda da rutubet kolayca oluşabilir. Depolarda rutubetin oluşması belki evlerimize nazaran daha önemsiz bir sorun olarak gözükebilir. Çünkü rutubetin evde olması yalnızca eşyalar açısından değil sağlığımız açısından da bazı tehlikeler yaratır. Ancak depoların rutubetli olması da istemeyeceğiz bir durumdur. Rutubet denildiğinde birçoğumuzun aklına ilk olarak rutubet kokusu gelir. Evlerimizde dahi, çok sık havalandırıyor olsak dahi rutubet kokusu çok rahatsız edici olabilmektedir. Bunun bir de hiç açılmayan depolarda yaratabileceği koku sorunlarını düşünürseniz aslında depolardaki rutubet sorunun ne kadar önemli olabileceğini anlayacaksınız. Depolama süreleri bazen çok uzun olabilmektedir. Bu uzun zaman dilimleri boyunca rutubet kokusuna maruz kalan eşyalarımızın üzerine bu kokular doğal olarak sinecektir. Yani siz, eşya depolama hizmetinin sağladığı güzelliklerden yararlanırken eşyalarınız aslında deponuzdaki rutubet kokusunun içerisinde saklanıyor olabilir. İhtiyacınız olduğunda ve deponuzu açtığınızda sizi karşılayacak kokuyla büyük bir şoka uğrayabilirsiniz. İşte bu yüzden depolarda rutubet konusunda gerekli tedbirlerin alınması ve gerekli özenin de gösterilmesi önemlidir. Depolama için nefes alan ahşap konteynerler tercih edilmelidir.

Eşya depolama alanı seçmek
Eşya depolama alanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Deponun Doğrudan Güneş Işığına Maruz Kalması

Dış faktörler depo içerisinde saklanan eşyalar için oldukça önemli elbette. Bu dış faktörlerden bir tanesi de güneş ışığıdır. Güneş ışığı doğrudan maruz kalındığında insan vücudunda ciddi sorunlara yol açabilir. Eşyalar üzerinde de vücudumuza benzer etkileri vardır. Özellikle ahşap malzeme için doğrudan güneş ışığına maruz kalmak olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Güneş ışığı ahşap yüzeyde tahrişe sebep olabilir. Buna ek olarak örneğin kıyafetlerde solmaya yol açabilir. Bu sebeplerle depoya güneş ışığı girecekse bile bunun kontrollü bir şekilde olması, özellikle buradaki kişisel depolar üzerine doğrudan yansımaması içeride saklanan eşyalar açısından oldukça önemlidir.

Uluslararası Standartlarda Eşya Depolama: PratikDepo

PratikDepo, eşya depolama hizmeti konusunda profesyonel ekibi ve müşteri odaklı yaklaşımıyla bu hizmetten en yüksek verimi almanızı amaçlar. Depolama öncesinde gerek kişisel deponuzun hazırlanması gerekse nakliye konusunda destek sağlayarak süreci olabildiğince hızlı ve kolay geçirmenizi sağlayan PratikDepo, kişisel deponuzun ana depoda geçireceği zamanda tüm tedbirleri alır. Üst düzey güvenlik görevlileri ve alarm sistemleriyle depolarda güvenlik önlemleri sağlanırken depolama alanının da uluslararası lojistik standartlarda olması adına tüm özeni gösterilir. Nem ve rutubet sorunu olmayan, küf barındırmayan depolarda haşerelere karşı da gerekli tedbir daima alınmaktadır. PratikDepo, depolama alanlarında gerekli tüm tedbirleri alarak eşya depolama hizmetini en iyi şekilde sağlıyor.