Evden eve nakliyat hizmeti ve yeni bir eve taşınma
Taşınma ve Evden Eve Nakliyat Yazı Dizisi

Yeni Bir Eve Taşınma Ve Nakliyat Süreci

Taşınma ve Eşya Depolama Rehberi 02

Taşınmak birçok kişi en korkutucu kelimelerden biri olabilir. Öncesi ve sonrasında yapılması gereken zorunlu aşamalar gerçekten de can sıkıcı noktalara ulaşabilir. Aynı anda yapılması gereken süreçler birbiri ile çakışarak içinden çıkılmaz bir noktaya gelmenize ve çözüm bulamamanıza sebep olabilir. Bu gibi sebeplerle taşınma süreci yeni ve heyecan verici bir başlangıçtan, sıkıcı ve yorucu bir kabusa dönüşebilir. Bunları yaşamamak adına, taşınmadan önce planlamalar yapmak ve bu plana uygun bir zaman çizelgesi ile yapılacakları atlamadan sağlam adımlar atmak oldukça önemlidir. Bu sayede hem karışıklıklar ve çakışmalar ortadan kalkacak hem de daha sonra problem yaratabilecek önemli şeyleri gözden kaçırma ihtimalimiz azalacaktır. Bu yüzden taşınma öncesinde detaylı bir planlama yapmakta fayda var.

Taşınma Hazırlığı

Taşınma süreci, öncesi ve sonrasında sorun ve aksaklıklar yaşamamak adına yukarıda da değindiğimiz üzere bir süreç planı yapmak ilk adım olmalıdır. Bu planı hazırlarken, taşınma sürecinin tüm aşamalarında yapılması gerekenleri not almalı, bu doğrultuda yapılacak listesi hazırlamalıyız. Bu liste, süreç içerisinde önem derecesi ne olursa olsun yapılması gereken bir adımın atlanmasının önüne geçecektir. Ayrıca yine yapılacak olan işleri bir sıraya sokmak hatta bunların tahmini zamanlarını belirlemek de büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bu sayede nerede hangi işi yapmanız gerektiğini öncesinden planlamış ve zaman içerisinde karışıklık yaşamamış olur daha sorunsuz bir taşınma süreci yaşayabilirsiniz.

Taşınma sürecinde doğru araştırma yapmak da önemlidir. Bu araştırmalar her konuda karşınıza çıkacak ve karar verme sürecinizde etkili olacaktır. Yeni evinizi seçerken, nakliye sürecinizi planlayıp firmanızı seçerken ve eşyalarınızı demonte edip paketlerken bu araştırmalardan elde ettiğiniz bilgilerin büyük faydasını göreceğinizden şüpheniz olmasın.

Taşınma Zamanının Belirlenmesi

Zaten birçok aşamasında çeşitli zorluklara sahip olan taşınma sürecini daha da problemli hale getirmemek adına taşınma zamanını da doğru belirlemek oldukça önemlidir. Taşınma süreci maalesef ki çok kısa bir süreç değildir ve yeterli zamanınız olmayan bir dönemde bu sürece başlamanız aksaklıklara sebep olabilir. Ayrıca taşınma işleri ile uğraşırken farklı işlerinizde de problem yaşayabilirsiniz. Bu sebeple yoğunluk durumunuzu dikkate alarak sizin için en uygun zaman aralığında taşınma planı hazırlamanız doğru olacaktır. Elbette ki farklı dönemlerin kendine özel etkileri de yok değil. Ancak ilk olarak dikkat edilmesi gereken nokta sizin zamanınızın müsait olup olmama durumu doğrultusunda plan yapmaktır.

Bunun yanında mevsimsel farklılıklar da bütçe olarak değişikliğe sebep olabilir. Özellikle ilkbahar ve yaz dönemleri taşınmaların en yoğun olduğu dönemlerdir. Bu dönemler kış aylarına nazaran taşınma işlemlerini yapmaya daha müsait olduğu için bu dönemlerde talepler de bir hayli yüksek olabilmektedir. Bu gibi sebeplerle de ilkbahar ve yaz aylarında taşınma işlemlerinin maliyetleri de diğer aylara nazaran daha yüksek olmaktadır. Bunun yanında taşınmak için en çok tercih edilen zamanlardan bir diğeri de hafta sonlarıdır. Bu sebeple de hafta içi günlere nazaran hafta sonları da çok daha yüksek bütçeler söz konusu olabilir.

Taşınma zamanını seçerken kendi zamanımızın uygunluğunu ve bütçenizin durumunu dikkate alarak kendimize uygun bir dönem seçmek doğru olacaktır. Seçilecek olan zamanın, hangi mevsimde olursa olsun, ne kışın en soğuk dönemlerine ne de yazın en sıcak dönemlerine denk gelmemesinde de fayda olacaktır.

Taşınırken Kaçınılması Gereken Hatalar

Taşınma planını, yapılacak listesini ve doğru zamanı belirledikten sonra; artık sürece başlayabilirsiniz ancak bu süreçte kaçınmanız gereken bazı temel hataları hatırlatmakta da fayda var. Küçük gibi görünen bu hatalar, taşınma sürecinin tamamını olumsuz etkileyerek büyük problemler ortaya çıkarabilir. Bu da belki de zar zor ayarladığınız zamanı kaçırmanıza ve domino etkisi ile diğer işlerinizin de aksayarak hayatınızın pek çok noktasını etkilemesine sebep olabilir. Bu yüzden birkaç küçük görünen hataya dikkat etmek oldukça önemlidir.

Eşya Depolama ve Nakliye Hizmeti Alırken
Eşya Depolama ve Evden Eve Nakliyat Hizmeti Alırken

1. Eşyaların Demonte Edilmesinde Yapılan Hatalar

Taşınmak için eşyalarınızın kapladığı alanı küçültmek ve daha kolay taşınabilir bir hale getirmek için demonte işlemleri olmazsa olmazdır. Dışarıdan bir tornavida ile hızlı ve kolay bir şekilde çözülebilecek gibi görünen bu işlemler, tecrübesiz kişilerin elinde ortaya vahim sonuçlar çıkarabilir. Bu tarz sonuçlar da eşyalarınızı yeniden monte ederken problemler yaşamanıza, eşyalarınızın sağlam bir şekilde yeniden bir araya gelmemesine hatta hiç kullanılamayacak hale gelmesine sebep olabilir. Bu sebeple eşyaları demonte etmeden önce mutlaka bu süreçle ilgili araştırma yapıp bilgi edinmek, eğer ulaşmak mümkünse o ürünün kullanım kılavuzundaki yönergeleri dikkate alarak işlemleri gerçekleştirmek önemlidir.

2. Özensiz Paketleme ve Ambalajlama

Eşyaların bir yerden diğerine taşınması sırasında yaşanabilecek birçok aksilik eşyalarınıza zarar verebilir ve geri dönülmez sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bu gibi durumlar da hem sevdiğiniz eşyalarınızı kaybetmeniz hem de çeşitli ek masraflarla karşılaşmanıza sebep olabilir. Bu sebeple eşyalar demonte edildikten sonra zarar görmeyecek şekilde paketlenmesi ve bu doğrultuda paketleme malzemeleri kullanılması oldukça önemlidir. Ayrıca taşındığınız noktada eşyalarınızı yeniden yerleştirirken problem yaşamamanız adına da kategorizasyon yaparak paketlemek de dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Bu sayede hangi eşyanın hangi paket içerisinde yer aldığını hızlıca tespit ederek yeniden yerleşme sürecini de çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

3. Nakliye Hizmeti Konusunda Destek Almama

Nakliye hizmeti, tüm aşamaları ile tecrübe ve profesyonellik gerektiren bir iştir. Her ne kadar demonte ve paketleme işlemlerini güzel bir şekilde yapmış olsanız da eşyaların bir noktadan diğerine taşınması sırasında yaşanabilecek durumlar ciddi hasarlara, maddi kayıplara ve manevi olarak da yıpratıcı etkiye sebep olabilir. Bu da nakliye masrafından kaçarken aslında çok daha büyük masrafların ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Aslında demontaj, paketleme ve taşıma olarak özetleyebileceğimiz bu üç unsur, nakliye hizmeti söz konusu olduğunda değişmez öneme sahiptir. Bu sebeple nakliye hizmeti profesyonel destek alınarak çözülmesi gereken önemli bir konudur. Nakliye hizmetini, profesyonel bir firmadan almak hem daha güvenli hem de daha kolay bir süreç yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

Yeni Evinize Taşınmadan Önce Yapılması Gerekenler

Eski evinizden taşınırken yapacaklarınız önemli olduğu kadar yeni evinizde de taşınmadan önce ve taşınırken yapacaklarınız fazlasıyla önemlidir. Yeni evinize taşınmadan önce, özellikle kontrol etmeniz ve halletmeniz gereken unsurlar, taşınmadan sonraki zamana bırakıldığında size büyük problemler çıkarabilir. Bu yüzden taşınmadan önce mutlaka yapmanız gereken çok önemli birkaç işlem vardır. Bu işlemler daha sonraki süreçte sizin için hayat kurtarıcı olacaktır.

1. Boş evi gezerek detaylı inceleme yapın.

Evinize taşınmadan önce, evin içerisinde boş hali ile detaylı bir inceleme yapmak hem problemli noktaları hem de eksik bulduğunuz yanları belirlemenize imkan sağlar. Bu sayede taşınmadan önce yapmanız gerekenleri tespit ederek bir plan çıkarabilirsiniz. Bu eksiklikler taşındıktan sonra eşyalar ile birlikte tespit edilmesi zor bir hal alabilir ve uzun vadede size ciddi problemler yaratabilir. Bu nedenle evinizin, henüz boşken mutlaka detaylıca incelemesi ve bir durum tespiti yapılması ve eksik noktaların belirlemesi gerekir.

2. Evin problemli noktalarını tespit edin.

Evinizde daha önce oturan kişilerden kaynaklı veya uzun süredir boş durması ile ilgili çeşitli problemli noktaları olabilir. Rutubet, boyaların yıpranması, tesisattaki çeşitli problemler vb. birçok sebep evinizde tadilat yapılmasını gerekli kılabilir. Bu tarz problemler eve yerleştikten sonra gerçekleştirilmesi çok zor işlerdir ve ev boş iken mutlaka tespit edilerek sorunların giderilmesi gerekmektedir.

3. Evinizde yapacağınız geliştirmeleri belirleyin.

Evin iç dizaynı, altyapısı vb. özelliklerinde beğenmediğiniz veya yetersiz bulduğunuz noktaları değiştirmek istiyorsanız bu işlemleri boş ev üzerinden planlamak ve işlemleri taşınmadan önce halletmek de yine önemli bir husustur. Bu sayede, taşındığınızda doğrudan hayalinizdeki eve yerleşmiş olabilirsiniz.

4. İhtiyaç listenizi belirleyin.

Evinizin problemleri ve geliştirmeleri için veya başka herhangi bir nokta için almanız gerekenlerin mutlaka bir listesini çıkarın. Bu şekilde süreci hem daha hızlı bir hale getirmiş hem de herhangi bir ihtiyacı atlamamış olursunuz.

5. Tadilatları tamamlayın.

Yukarıda bahsedilen noktalar ve yapılacak belirlendikten sonra tadilatları hızlı bir şekilde tamamlamak gerekiyor. Tadilat süreci taşınma öncesi tamamlanmazsa sonrasında yaşam alanınızı ciddi bir şekilde etkileyebilir, hatta eşyalarınızın zarar görmesine sebep olabilir. Bu yüzden tadilat sürecini de hemen planlamalı ve taşınma işlemini tadilat işlemleri tamamlandıktan sonraya koymalısınız.

6. Aboneliklerinizi yapın.

Evinizin elektrik, su, doğalgaz, internet vb. aboneliklerinin varsa eskilerinin kapatılması ve yenilerinin açılması işlemlerini taşınma öncesinde halletmek olmazsa olmazdır. Tadilat vb. süreçler esnasında bu işlemler hızlıca halledilebilir. Bu sayede evinize yerleştiğinizde temel ihtiyaçlarınızda problem yaşamamış olursunuz.

7. Detaylı bir temizlik yapın.

Taşınma öncesinde evde gerçekleşen tüm işlemler ortaya birçok pislik ve toz çıkmasına sebep olacaktır. Bu sebeple de eviniz fazlasıyla kirletecektir. Hem eşyalarınızın pislenerek zarar görmemesi hem de yerleştikten sonra çok daha zor olacak olması sebebiyle boş evi detaylıca temizlemek gereklidir. Bunun ardından taşındıktan sonra tekrar bir temizlik yaparak bu süreci tamamlayabilirsiniz. Ancak taşındıktan sonra zaten temizlenecek düşüncesi ile ön temizlik yapmamak eşyalarınıza toz, kir vb. maddelerin işlemesine sebep olabilir.

Yeni eve taşınmadan önce yapılması gereken birçok işlemden bahsettik. Bu işlemler özellikle eşyaların eve yerleşmemiş ve evin tamamıyla boş olmasını gerektiriyor. Bahsettiğimiz işlemlerin bir kısmı ise maalesef biraz zaman alabilir. Bu noktada da boşaltmanız gereken diğer evin problemi ortaya çıkıyor. Yeni taşınacağınız evdeki işlemler bitmeden eski evi boşaltmanız gerektiğinde eşyaları tadilat aşamasındaki eve taşımak oldukça risklidir. Ancak bu noktada başka çare yok diye düşünülerek evin birkaç odasına tüm eşyaları yığmak gibi yollar denemiş olabilirsiniz. Ancak eşyaların en güvenli şekilde saklanması ve sürecin temiz bir şekilde ilerleyebilmesi için eşya depolama hizmeti daha doğru bir çözüm olabilir. Tadilat ve benzeri zaman gerektiren süreçler için, güvenli ve sigortalı eşya depolama çözümleri sayesinde vakit kazanmanız mümkün olabilir.

Eşya Depolama ve Nakliye Hizmeti Alırken
Güvenli Eşya Depolama Seçeneklerine Bakın

Taşınma Sürecinde Eşya Depolama Hizmeti

Eski evinizi boşalttığınızda yeni evinizdeki tadilat hala devam ediyorsa, eşyalarınızı saklamak ve güvenli bir şekilde muhafaza etmek için eşya depolama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Eğer bu süreçte kalabileceğiniz farklı bir yer varsa tüm eşyalarınızı, tadilatı devam eden evin bir odasında kalacaksanız da yalnızca orada kullanacağınız kadar eşyayı götürüp kalanını eşya depolama hizmetinden yararlanarak saklayabilirsiniz. Bu sayede hem eski evinizin yeni sahipleri ile problem yaşamamış hem de eşyalarınızı güvenle muhafaza etmiş olursunuz.

PratikDepo, ne kadar eşya depolama alanına ihtiyacınız olduğunu hesaplayarak, ihtiyaç duyduğunuz depolama alanını, araçlarının üzerine yüklediği depolama üniteleri ile kapınıza kadar getirmektedir. Depolamak istediğiniz eşyaların, demontajı, paketlenmesi ve taşınması konusunda ihtiyaç duyacağınız profesyonel nakliye hizmetini size sunarak, kaliteli bir eşya depolama hizmeti almanızı sağlamaktadır. Bu hizmet aslında taşınma sürecinde özellikle dikkat etmeniz gereken tüm aşamaları kapsaması ile de tam donanımlı bir hizmet olarak karşımıza çıkmaktadır. PratikDepo’nun mobil depolama hizmetleri sayesinde, depolamak istediğiniz eşyalar profesyonel nakliye personeli tarafından özenle demonte edilip paketlenir ve ardından size özel konteyner depoya yerleştirilir. Bunun ardından PratikDepo’nuz ana depolama alanlarına taşınarak sizin istediğiniz süre boyunca muhafaza edilir. Eşya depolama hizmetini sonlandırmak istediğinizde ise yeni adresinize kadar eşyalarınız getirilerek sorunsuz bir şekilde teslim edilir. PratikDepo İstanbul eşya depolama hizmeti ile taşınmanın en zor olduğu şehirlerden biri olan İstanbul’da hem eşya depolama Anadolu yakası hem de eşya depolama Avrupa yakası özel depoları ile eşya depolama hizmetine sorunsuz şekilde ulaşmanızı sağlar. Özetle PratikDepo; taşınma süreci boyunca ihtiyacınız olacak demonte, paketleme, nakliye ve eşya depolama gibi tüm çözümleri uzman ve profesyonel kadrosu ile size sunarak bu dertlerden kurtulmanızı ve taşınma sürecinizin diğer kısımlarına odaklanmanızı sağlar.