Bahçeleri kışa hazırlamak
Minimalist Yaşam ve Ev Dekorasyonu Yazı Dizisi

Bahçe Dekorasyonu; Bahçenizi Kışa Hazırlamanın Vakti Geldi

Yaz aylarında bahçelerimiz, evimizin salonu haline gelir. Özellikle geniş ve ferah bir bahçeye sahipsek buraya yerleştirdiğimiz mobilyalarla harika bir yaşam alanı oluşturabiliriz. Bu aylarda ev içlerine göre daha serin ve ferah olması sebebiyle bahçede zaman geçirmek çok daha keyifli gelir. Hele yaz akşamlarının serinliğinde dostlarla bahçede yapılan sohbetin tadı hiçbir şeyde bulunmaz. Ancak elbette ki aylar geçip yaz bittiğinde bahçemizde de birtakım düzenlemeler yapmak gerekir. İlk olarak artık hava soğuduğundan burada vakit geçirmeyeceğimiz için mobilyaları kaldırmak, ardından da bahçede yer verdiğimiz bazı dekorasyon malzemeleri, çiçek ve bitkilerle ilgili düzenlemek yapmak gerekir. Bahçemizi kışa hazırlarken izleyeceğimiz süreci, ardından kış için bahçemizde neler kullanabileceğimizi konuşacağız. Hadi başlayalım!

Bitki ve Çiçekler

Yaz aylarında bahçemizi rengarenk çiçek ve bitkilerle donatırız. Tüm yaz boyunca bu güzel renklerin ve kokuların arasında vakit geçirmek oldukça keyiflidir. Ancak kış ayları geldiğinde buradaki birçok bitki ve çiçek hava şartları oldukça olumsuz olacaktır. Bu yüzden bahçemizde bulunan yaz bitki ve çiçeklerine bu aylarda veda etmemiz gerekir. Toprağa ekili olanlar için bir sonraki yazı beklemekle yetinebiliriz. Saksılarda bulunan bitkiler içinse daha uygun hava şartlarını sağlamak gerekir. Bu yüzden buradaki bitki ve çiçekleri kış aylarında evimizin içine alabiliriz. Bu sayede bu ferahlık ve renkliliği de şüphesiz evimize taşımış olacağız. Çoğunlukla evin içinde geçen kış ayları boyunca evimizi güzelleştirecek ve canlandıracak bu bitki ve çiçekleri farklı noktalarda kullanabilirsiniz. Bir masa veya sehpa üzerinde, TV ünitesinde, cam kenarlarında ve özellikle büyük saksıları odanın köşelerinde yerde duracak şekilde kullanabilirsiniz.

Bahçe Mobilyaları

Bahçemizi kışa hazırlarken en çok zaman ve emek isteyecek şey mobilyaları kaldırmak olacaktır. Oldukça fazla yer kaplayan, ancak dışarıda bıraktığımızda kış boyunca hava şartlarından ciddi zarar görebilecek olan bu mobilyalar için uygun bir saklama alanı bulmamız gerekir. Bunun için ilk yapmamız gereken şey mobilyaları demonte etmektir. Mobilyaları daha küçük parçalara ayırarak doğru saklama pozisyonlarına getirebiliriz. Uygun kutular içerisine yerleştirdiğimiz mobilyalar, monte edilmiş hallerine göre çok daha az yer kaplayacaktır. Ayrıca kutulama öncesinde poşet gibi materyallerle sarmak, saklama süreci boyunca oluşacak tozlanma ve kirlenmenin de önüne geçecektir. Bu işlemleri yapıp demonte mobilyalarımızı kutulara yerleştirdikten sonra en önemli sorun karşımıza çıkar. Bu mobilyaları nerede depolayacağız? Depolama konusunu evinizin sunduğu imkanlarla aşmak biraz zor olabilir. Çünkü mobilyalar hiç de az yer kaplamaz. Eğer bir kileriniz veya çatı katınız varsa buralarda depolamak uygun olabilir. Çünkü ev içerisinde böylesine büyük kutular için yer bulmak zor olacağı gibi, bu kutuları yerleştirmek ev dekorasyonunuzu da kötü etkileyebilir. Evinizdeki saklama alanları ihtiyacınızı karşılamıyorsa dışarıdan destek almak iyi bir çözüm olabilir. Bu konuda eşya depolama hizmetleri sorunun üzerinden gelmek için ideal bir seçim diyebiliriz. Bu konudan birazdan bahsedeceğiz.

Dekorasyon

Bahçemizde mobilyalara, bitkilere ve çiçeklere yer verdiğimiz gibi birçok dekoratif aksesuara da yer verebiliriz. Bu aksesuarlar yaz aylarında vakit geçirdiğimiz bu alana değer katar. Ancak kış ayları boyunca hem bahçeyi kullanmayacak olmamız hem de mobilyaların ve bitkilerin kaldırılmış olması sonucunda dekorasyon eşyalarının burada kalması çok anlamsız olur. Ayrıca bu dekoratif eşyalar içerdikleri materyallere göre hava şartlarından olumsuz etkilenebilirler. Bu yüzden kış aylarına geçiş yaparken bu eşyaları da kaldırmak doğru bir tercih olacaktır. Mobilyalara göre saklama konusunda bizi daha az yoracak bir eşya grubu diyebiliriz. Yine mobilyalarda olduğu gibi paketleme işlemi yaptıktan sonra evimizdeki saklama alanlarını veya eşya depolama hizmetlerini değerlendirebiliriz. Bunun yanı sıra bu eşyaların bir kısmına evin içerisinde de şans verebiliriz. 

Depolama

Günümüzde evlerimizin küçülüp ihtiyaçlarımızın büyümesiyle evlerimizdeki saklama alanı sorunu her geçen gün artıyor. Birçok eşyayı, özellikle de mevsimlik olarak kullandığımız eşyaları saklama konusu büyük problemlere dönüşebiliyor. Ancak bu sorunun üstesinden gelmek artık hiç de zor değil. Evinizin dışında, kendinize ait bir saklama alanına sahip olmaz ister misiniz? İşte eşya depolama hizmetleri tam olarak bunu yapıyor. Kişisel bir depoya sahip olmanızı ve eşyalarınızı burada güvenle saklamanızı sağlayan eşya depolama hizmetleri, bahçenizde yapacağınız mevsimlik değişiklik sonucu ortaya çıkacak saklama alanı probleminizi de çözmenizi sağlayabilir. Ayrıca bu süreç tahmin edebileceğinizden çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşir. Eşya depolama hizmetlerinin ülkemizde önde gelen firmalarından olan PratikDepo, yalnızca bir telefonla bu hizmeti almanızı sağlar. Nasıl mı? PratikDepo’yu arayıp ihtiyaçlarınızı ve uygun bir depolama hizmeti almak istediğinizi belirtmeniz yeterli. Sonraki aşamada deponuz evinize kadar gelecek ve burada eşyalarınız içine yerleştirildikten sonra PratikDepo’nun depolama alanına gidecek. İşte süreç bu kadar basit. Ayrıca farklı ihtiyaçlara ve isteklere uygun hizmetler olduğunu da belirtmemiz gerekir. Depolama alanı sorununu da çözdüysek, devam edebiliriz.

Yaz bahçesindeki bitkileri iç alana alabiliriz.
Bahçemizdeki yaz bitkilerini, soğuk kış ayları boyunca iç alanlara alabiliriz.

Yaz Bahçesini Sürdürebilirsiniz

Eğer ki bir bahçe ortamında, bitkilerin ve çiçeklerin arasında vakit geçirmekten vazgeçmek istemiyorsanız. Evinizdeki terasınızı, balkonunuzu hatta bahçenizin bir kısmını bu şekilde sürdürebilirsiniz. Bu saydığımız alanların çevresinde şeffaf bir kaplama yapmanız yeterli. Özellikle cam kaplamalar bu amaçla çok sık tercih edilir. Bu sayede hem dışarıyla ve güneş ışığıyla bağlantıyı kesmemiş olur hem de evinizin sıcaklığı sayesinde kış soğuğunun üstesinden gelmiş olursunuz. Bolca renkli ve canlı çiçeğe yer verebileceğiniz bu ortamda yaz aylarındaymış gibi bahçe keyfinizi sürdürebilirsiniz.

Kış Aylarında Bahçenizde Hangi Çiçeklere ve Bitkilere Yer Verebilirsiniz

Bahçemizdeki yaz aylarında kullandığımız mobilyaları, dekoratif eşyaları ve bitkileri kaldırdık. Toprağa gömülü olan bitkiler de yapraklarını döküp bir sonraki baharı beklemeye geçmişken bahçemizde çok soğuk ve çıplak bir ortam oluşmuş olabilir. Bunun da üstesinden gelmek elbette ki mümkün. Kış aylarını ve soğuk havayı seven çiçeklere yer vererek bahçenizin güzelliğini ve canlılığını koruyabilirsiniz. Peki bu çiçekler hangileri?

Kasımpatı

Kasımpatı, kış aylarından bahsederken akla ilk gelen çiçeklerden bir tanesi. Genellikle hüzün ve acıyla ilişkilendiriliyor olsa da sarı, kırmızı ve pembe renkleriyle bahçenizde rengarenk bir görüntü yakalamak için harika bir tercih olacaktır. Soğuğa oldukça dayanıklı olan kasımpatılar, -30 derece sıcaklıklara kadar hayatta kalabilir. Ülkemizde birçok bölgede bu seviyede sıcaklıkların görülmediğini düşünürsek kış aylarında bahçelerimizi süslemek için ideal bir seçim olduğunu söyleyebiliriz.

Kardelen

Kış aylarından bahsediyorsak, elbette ki kardelenleri de anmamız gerekir. Adı üzerinde karları aşıp yeryüzüne çıkan bu çiçek, hırsın ve mücadelenin sembolü haline gelmiş. Hatta hikayeye göre kardelen, sevdiği menekşe ile buluşmak için bu mücadeleyi verir ve karları aşmayı başarırmış. Çok fazla su ve güneş istemeyen, soğuğa karşı direnci yüksek olan bu güzel çiçeği kış aylarında bahçemizde bulundurabiliriz.

Nergis Çiçeği

Kardelen kadar soğuğa direnci yüksek olmasa da, sıcak havayı çok sevmeyen ve soğukta hayatta kalabilen nergisler, sarı ve beyaz renkleriyle bahçenize harika bir canlılık katacak. Oldukça hoş bir kokuya da sahip olan bu çiçekleri izlemekten ve koklamaktan kendinizi alamayacaksınız.

Açelya Çiçeği

Yine kış soğuğuna oldukça dayanıklı olan bir diğer çiçek de açelya. Yaklaşık -30 dereceye kadarki sıcaklıklarda hayatta kalabilen bu çiçekler, ülkemizdeki birçok bölgede kış aylarında hayatta kalabilir. Pembe ve kırmızı renkleriyle bahçenizi renklendirmek için doğru bir seçim olacaktır.

Orkide Çiçeği

En çok sevilen çiçeklerden bir tanesi olan orkideler, soğuğa karşı da hayli dayanıklıdır. Hatta sıcak havalarda boynunu bükerler. Zarif duruşuyla birçok insanın gönlünde taht kuran orkideler, bahçenizdeki görünüme de harika katkılar sunabilir.

Bu yazımızda bahçemizi kışa nasıl hazırlayacağımızdan bahsettik ve kış aylarında bahçemizde yer verebileceğimiz birkaç çiçek üzerine konuştuk. Elbette ki kış aylarında bahçenizi süsleyebilecek daha fazla çiçek var. Genel olarak sevilen ve ve kokularıyla, renkleriyle bahçemizi canlandıracak çiçeklere yer verdik. Umuyoruz ki bahçenizi keyifli bir kışa hazırlamanıza katkıda bulunabilmişizdir!