Yılbaşı Dekorasyonu
Minimalist Yaşam ve Ev Dekorasyonu Yazı Dizisi

Evinize Yeni Yıl Neşesi Katın: Yılbaşı Dekorasyon Fikirleri

Yeni yıl git gide yaklaşırken evlerimizde artık yeni yıl dekorasyonu için bazı hazırlıklar yapmanın da vakti geliyor. Yavaş yavaş caddelerde, sokaklarda, mağazalarda yeni yıl dekorasyonlarıyla ve süslemeleriyle karşılaşmaya başlıyoruz. Canlı ve parlak renklerin, simlerin, ışıltıların yer aldığı bu eşsiz dekorasyon geleneği, yeni yılı evimizde güzel bir enerjiyle karşılamak ve bir sonraki yıl için güzel dileklere, hayallere yelken açmak için eğlenceli bir yöntem. Peki evimizde yeni yıl dekorasyonu oluşturmak, yeni yıla özgü süslemelere yer vermek dediğimizde aklımıza neler gelmeli? Aslında bu sorunun cevabı oldukça geniş. Öyle ki her odada ayrı ayrı yeni yıl süslemelerine yer vermek, yepyeni bir konsepte geçiş yapmak mümkün. Gelin, evimizi yeni yıla birlikte hazırlayalım.

Yılbaşı Çelengi

Yeni yıla girerken evimizi bu dekorasyona uygun hazırlamak ve hem kendimize hem de misafirlerimize yılbaşı atmosferini yaşatmak isteriz. Eğer ki evimizin tümüne yayılmış bir yeni yıl dekorasyonu istiyorsak buna yılbaşı çelengiyle başlayabiliriz. Yılbaşı çelengi, genellikle çam dallarından yapılan ve üzerinde farklı renkler, süslemeler barındıran bir dekor ürünü. Kullanım alanını düşündüğümüzde ilk olarak dış kapımıza asmak aklımıza gelir. Gerçekten de dış kapımızda oldukça güzel duracak bir dekor. Ayrıca eve daha dışarıdan girerken yeni yıl havasına kapılmamızı sağlayacak. Bunun yanı sıra yılbaşı çelengine farklı noktalarda da yer verebiliriz. Salonumuzda, evimizin duvarlarında yılbaşı çelengine yer verilebilir. Yazının devamında farklı dekorlar oluştururken yılbaşı çelengine de nerelerde yer verebileceğimizden bahsedeceğiz. Şimdi evimizin içine girebiliriz. Evdeki odaları hazırlarken elbette ki salondan başlayacağız.

İlk Olarak: Salonumuzu Hazırlamak

Evlerimizin dışarıya açılan yüzü ve sıkça vakit geçirdiğimiz, günlük yaşam alanımız olan salonlarımız yeni yıl konseptini belki de en fazla hissedecek olan odamız. Diğer odalarda da bazı yeni yıl dekorasyonlarına yer verecek olsak da salonumuzu baştan sona yeni yıl süslemeleriyle doldurabiliriz. Yeni yıl dediğimizde elbette ki hepimizin ilk aklına gelen dekor çam ağacı olacaktır. Bu konseptin olmazsa olmaz parçalarından biri haline gelen çam ağacı, üzerindeki süslemelerle birlikte evimize müthiş bir renklilik katabilir. Salonumuz, çam ağacı kullanmak için en ideal odamız. Sahip olduğumuz alan ve beğenilerimize göre bir çam ağacı boyutu seçerek ilk adımı atabiliriz. Yeterli alanımız yoksa yeni yıl için bir aylık bir eşya depolama hizmeti ile çam ağacımıza alan yaratabiliriz. Ancak tabii ki çam ağacı alıp odanın bir köşesine koymakla yeni yıl dekorasyonu yaratmış sayılmayız. Bu çam ağacını özel kılan şeyler olan süslemeler, parıltılı ışıklar, rengarenk toplar, kar taneleri, yıldızlar ve daha birçok dekoratif aksesuarı çam ağacımızın dallarına asabiliriz. Özellikle iyi bir şekilde ışıklandırdığımızda sadece bu ağaç bile odamıza yeni yılın havasını katmak için çok iyi bir adım olacaktır. Daha sonra çam ağacımızın altına bazı hediye kutuları ve şekerlemeler de koyarak bu kısmı tamamlayabiliriz. Yeni yılın havasına uygun bir çam ağacımız varsa artık odamızın geri kalanı tasarlamaya geçebiliriz. Yeni yıl dekorasyonu, özellikle yeşil ve kırmızı renklerinin bolca yer aldığı bir konsepte sahip. Bu yüzden oturma grubumuzdaki battaniyemizi, dekoratif yastıkları, kırlentleri bu renklerden oluşan ve özellikle üzerinde yine yeni yıl motifleri bulunan modellerle değiştirmek evimizdeki yeni yıl dekorasyonunu oluşturmak açısından oldukça önemli olacaktır. Salonumuzda bir orta sehpa varsa bu sehpa üzerinde de bazı yeni yıl süslemelerine yer verebiliriz. Özellikle yeni yılla özleşmiş kokular ve mumlar bu sehpa için ideal olacaktır. Yeni yıl konseptli tasarımları ve yeni yıl havasını hissettirme konusunda oldukça etkili olan kokularıyla bu ürünler sehpamıza çok yakışacak. Ayrıca mumlarımızın çevresine bir yılbaşı çelengi de yerleştirebiliriz. Dekorasyonun her noktasına yakışacak bir parça olan yılbaşı çelengini sehpamızın üzerine koyup iç kısmındaki boşluğu da yeni yıl kokularını yayacak rengarenk mumlarla doldurmak çok güzel bir görüntü oluşturacak. Bunların yanında da bazı küçük süslemeler yer alabilir. Kozalak taneleri, renkli toplar, noel baba figürleri gibi küçük detaylar masaya renk katacaktır. Çam ağacı dalları da bu sehpa üzerine eklenebilir.

Şömine Çevresini Hazırlayın

Eğer bir şömineniz varsa, yeni yıl dekorasyonlarıyla harika bir ortam oluşturabilirsiniz. Kırmızı ve yeşil renklerin bolca bulunduğu bu dekorasyona, şömine ateşi harika bir dokunuş yapıyor. Şöminenin başında oturup içeceğinizi yudumlarken bir yandan ateşi izlemek bir yandan da büyülü bir atmosfere kendinizi bırakmak istemez misiniz? O halde şöminemizin çevresini yeni yıl dekorasyonlarıyla yeniden yaratalım. İlk olarak şöminenin bulunduğu duvarın çevresiyle başlayabiliriz. Çam ağacı dalları burada da tercih edebileceğimiz aksesuarların başında yer alıyor. Şöminenin üst kısmındaki alana çam ağacı dallarını koyabiliriz. Bu dalların arasına sarmaşık gibi saracağımız renkli led ışıklar ortama çok yakışabilir. Rengarenk bir görünüm yaratmak için çok etkili bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Şöminenin etrafına ayrıca yılbaşı çorapları da asılabilir. Çorapların içinin sabah uyandığınızda hediyeyle dolmuş olmayacağını düşünseniz bile, hoş bir görüntü için tercih etmenizi öneriyoruz. Geri kalan boş alanları da mumlarla ve süslemelerle doldurabiliriz. Burada da yine yeni yıl figürleri, renkli toplar gibi süslemelere yer verilebilir. Daha sonra şöminenin önüne bir oturma alanı yapmalıyız. Burada güzel birkaç berjere yer verebileceğimiz gibi puflar kullanabilir ya da bolca tüylü kalın bir halı sererek üzerine oturabiliriz. Yine oturduğumuz alanın çevresinde de mum gruplarına yer vermek, oldukça hoş bir görünüm yaratacaktır.

Mutfağımızı Da Yeni Yıla Hazırlayalım

Evimizde salonumuz kadar sık kullandığımız bir diğer oda da şüphesiz ki mutfak. Burada yemeklerimizi hazırlıyor ve yiyoruz. Yeni yılda da yapılan en keyifli etkinliklerden bir tanesi şüphesiz ki sevdiklerimizle birlikte aynı masaya oturup güzel bir yemek yemek. Öyleyse bu masanın da yeni yıl dekorasyonuna uyum sağlaması gerekir. Bu masayı da hazırlamaya, masa örtüsüyle başlayabiliriz. Bahsettiğimiz üzere kırmızı ve yeşil renkler yılbaşı dekorasyonunun vazgeçilmez renkleri. Ayrıca kırmızı ve beyazın kombinlenmesiyle de ortaya güzel şeyler çıkabiliyor. İşte masa örtümüzü seçerken bu renklerin önemini hesaba katarak işe başlayabiliriz. Yeni yıl temalı çok fazla ürün olsa da, evimizdeki masa örtüleriyle kendimiz de bir dekorasyon oluşturabiliriz. Masa örtümüzle birlikte burada kullanacağımız runnerlar ve servisler de yeni yıla uygun bir görüntüye sahip olmalı elbette ki. Yemek takımı seçerken de yeni yıl dekorasyonuna uygun hareket edebileceğiniz gibi, sade ve beyaz bir takım da tercih edebilirsiniz. Masamızın geri kalanı istediğimiz görüntüyü vermek için yeterli olacaktır. Son olaraksa peçetelere değinmemiz gerekir. Peçete konusunda yeni yıl konseptli çok fazla ürün bulmak mümkün. Peçeteler aracılığıyla masamıza çok farklı renkler katabiliriz. Bunları da temin ettiğimizde artık masamız yeni yıla hazır. Mutfakta kullanacağımız dekorasyonların büyük kısmını masamız oluşturuyor şüphesiz. Ancak mutfağın geri kalanında da masayla olan bağı koparmamak adına süslemelere ve figürlere yer vermekte fayda var.

Yatak Odasi Yilbaşi Dekorasyonu 1
Yatak Odalarında Yılbaşı Dekorasyonu

Yatak Odamızda Yeni Bir Hava

Yeni yıl konseptleri denildiğinde elbette ki akla ilk önce salonumuzda ve mutfağımızda yapacağımız hazırlıklar geliyor. Daha çok öne çıkan dekorlar buradakiler olsa da aslında yatak odamızda da yeni yıl havasını yakalamak mümkün. Hatta yeni yıl konseptli yatak odası ürünlerini çok beğenip yıl içerisinde kullanmayı da sürdürebilirsiniz. Yatak odamızdaki görüntünün önemli kısmını şüphesiz ki yatağımız oluşturuyor. Yatağımızın tasarımı da nevresim takımımızla oluşuyor elbette. Yeni yıl teması ve nevresim takımlarını daha önce değerlendirmediyseniz çok şey kaçırıyor olabilirsiniz. Yeni yıla uygun renklerde ve motiflerde harika nevresim takımları bulabilirsiniz. Bu takımları yatağınızda kullandığınızda odanızın tüm havası daha ilk adımda değişmiş olacak. Ardından masanızın ve komidinlerin üzerlerine de mumlar ekleyebilirsiniz. Duvarınızda da bir yılbaşı çelengine yer vererek yatak odanızda hoş bir yeni yıl dekorasyonu oluşturmuş olabilirsiniz. 

Çocuk Odalarını Yeni Yıla Hazırlamak

Yeni yıl herkes için heyecanlı ve keyifli olsa da elbette ki en çok çocuklar için heyecanlı ve en çok onlar için eğlenceli. Rengarenk süslemeler, hediyeler, oyuncaklar, tatlılar derken çocuklar için birçok çekici şeyi içeren bu konsepti çocukların sene boyunca beklediğine şüphe yok. İşte onlar bu kadar heyecanlıyken, yeni yılı coşkusunu doyasıya yaşamaları için de bir çaba göstermemiz gerekir. Çocuk odalarındaki yeni yıl dekorasyonu bu açıdan önemlidir. Dekorasyona yine ilk olarak yataktan başlayabiliriz. Çocuklar için de çok güzel yeni yıl temalı nevresimler bulmak mümkün. Renkli motifler içeren bu nevresimler odanın havasını değiştireceği gibi çocuklar tarafından da çok sevilecek. Güzel bir nevresim takımının ardından yatağımızı yeni yıla hazırlamış olacağız. Ardından odanın geri kalanına geçebiliriz. Diğer odalarda bolca yer verdiğimiz mumlara çocuk odalarında yer vermek elbette ki çok sağlıklı olmayabilir. Bunun yerine yeni yıl temalı oyuncaklara ve figürlere bolca yer vermek çocuklar için de daha çekici olacaktır. Rengarenk yıldızlar çocukların çok dikkatini çekebilir. Ayrıca bu süreçte yeni yıl konseptli çerçeveler kullanarak çocuklarımızın fotoğraflarını da daha renkli hale getirebiliriz. Yeni yıl dekorasyonu içerisinde çocuklar için takvimlere de yer verildiğini göreceksiniz. Yeni yıl temalı bu takvimler hem odanın dekorasyonuna katkıda bulunacak hem de çocukların ayları ve günleri daha iyi bir şekilde öğrenmesini sağlayacak. Çocuk odamıza yeni yıl temalı bir posta kutusu da ekleyebiliriz. Bu posta kutuları hem çok şık ve sevimliler hem de içerisine bazı ufak sürprizler bırakarak çocuklarımızı mutlu etmemizin için bize bir yol sunuyorlar. Renkli ve parlak eşyaların çocukların ilgisini çektiği şüphesiz. Bu yüzden yılbaşı süslemelerine çocuk odasında bolca yer verebiliriz. Ancak burada kolay kırılan süslemelere biraz dikkat etmemiz gerekir. Daha hafif, kırılmayacak ve basit süslemeler tercih edilebilir. Çocuk odasının son ve olmazsa olmaz parçası ise kar küreleri. Renkli bir kar küresinin çocuk odasındaki dekora etkisi tartışılmaz. Ayrıca çocuklar için de bu kar küresindeki karları hareket ettirmek oldukça eğlenceli ve ilgi çekici olacaktır. 

Son Dokunuşlar

Evimizi oda oda inceledik ve neler yapabiliriz biraz fikir sahibi olduk. Ancak tabii ki yeni yıl dekorasyonu bunlardan ibaret değil. Ayrıca tüm bu saydıklarımızı farklı şekillerde gerçekleştirmek mümkün. Çam ağacı ve dallarını birçok noktada kullandık. Bu aşamada bir çam ağacı almak ve hazırlamak konusunda kendi etkinizi biraz artırabilirsiniz. Örneğin hazırlanmış bir çelengi satın almaktansa kendiniz çelenk hazırlamayı tercih edebilir ve bu sayede dekorasyona kendi dokunuşlarınızı ekleyebilirsiniz. Ayrıca yılbaşında renkli ve parlak olan her şey evimize yakışır! Koridorlarda, banyonuzda, mutfağınızda, salonunuzda bulabildiğiniz her noktada bu süslemelere yer verebilirsiniz. Kendi hazırlayacağınız her şeyi de bu dekorasyona dahil edebilirsiniz. 

Rengarenk, parlak ve keyifli bir yeni yıl diliyoruz!