calisma alanlari 1
Minimalist Yaşam ve Ev Dekorasyonu Yazı Dizisi

Çalışma Alanlarınızı Nasıl Organize Edersiniz?

Çalışma alanları ve masaları günümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz ve hayatımızda önemli konuma sahip yerlerden biri. İşlerimizi daha rahat ve hızlı bir şekilde yapabilmek ve verimliliğimizi arttırmak için de bu alanların genel durumuna dikkat etmemiz gerekiyor. Çalışma alanlarının içerisinde olduğu durum, günlük verimliliğimiz üzerinde oldukça etkili bir konu çünkü. Dağınık bir çalışma alanı çalışma süreciniz boyunca dikkatinizin dağılması, aradığınızı zor bulmanız, engellerle karşılaşmanız gibi şeylere sebep olmasının yanında aslında temelde sebep olduğu stres dolayısıyla veriminizi düşürmekte. Bu yüzden çalışma ortamını düzenli ve organize bir şekilde kullanmak daha keyifli bir çalışma sürecini de beraberinde getirecektir. Günümüzün önemli bir kısmını kapsayan çalışma sürecinin keyifli geçmesi de aslında hayatımızın genelinde pozitif bir hava yaratacaktır. Unutmamak gerek ki çalışma hayatında yaşanan problemler, günlük yaşamda fazlasıyla etki gösteren ve psikolojik açıdan yıpranmalara sebep olan şeyler haline gelebiliyor. Uzaktan çalışmanın daha yaygın bir hale gelmesi ile evden çalışma oranının da artması aslında çalışma alanlarının önemini bir nebze daha arttırdı. Bütün gün evin içerisinde olmanın etkilerine bir de kötü çalışma alanlarının eklenmesi hem iş hem sosyal hayata olumsuz yönde etkilere sebep olabiliyor.

Çalışma ortamınızı daha verimli olacak şekilde organize etmek ise aslında birkaç basit düzenleme ile mümkün olabilir. Düzenli kalmaya elverişli bir ortam oluşturmak, uzun vadeli olarak çalışma ortamınızdan verimlilik elde etmenize, çalışma ortamınızın aynı zamanda bir motivasyon aracına dönüşmesine yardımcı olabilir. Bu yazımızda da çalışma ortamınızın daha düzenli bir hal alması için evinizde veya ofisinizde yapabileceğiniz birkaç basit ama etkili fikri listeleyeceğiz. Bu fikirler ile kendinize hem keyifli hem de verimli çalışma ortamları oluşturabilir ve işinizi daha büyük bir keyifle yapabilirsiniz.

Evinizde çalışma alanına ihtiyacınız varsa, evinizdeki eşyalardan bazılarını depolayarak çalışma alanına yer açabilirsiniz. Eşya depolama hizmeti sayesinde evinize +1 oda katın.
Çalışma Odası Düzenleme

Raflar Olmazsa Olmazdır

Çalışma alanlarımızda daha fazla alanı verimli bir şekilde kullanabilmek ve üst üste yığınlar oluşturmamak adına rafları veya doğrudan kitaplıkları sıkça kullanmakta fayda var. Bu tarz mobilyaları sadece kitap dergi gibi şeyler için değil, hemen hemen her türlü eşyanızı saklamak için kullanabilirsiniz. Kitaplıklar zaten çalışma alanlarımızda ilk akla gelen eşyaların başında geliyor. Mümkünse eşyalarımızın yoğunluğuna uygun bir kitaplık tercih etmeye gayret etmekte fayda var. Ayrıca kitaplığın yanında duvar rafları da çok işe yarar şeyler olarak kullanılabilir. Daha organize bir çalışma alanı için duvarlarınızı düzenleyici olarak kullanmayı ihmal etmeyin. Ayrıca duvar rafları ideal şekilde kullanıldığında dekoratif açıdan da değerlendirilebilir, güzel sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Sepetleri Kullanın

Kitaplıkları ve rafları kitap dergi dışında da kullanabileceğinize değinmiştik. Özellikle küçük parçaları muhafaza ederken açık raflarda çok fazla karmaşa ortaya çıkabilir. Elbette dekoratif açıdan kullandığımız eşyalar burada bahsettiklerimizin dışında kalıyor. Ancak eşyalarınızın daha derli toplu bir şekilde kalması için sepetler hayat kurtarıcı olabilir. Farklı boyutlarda birçok sepet alarak bunları hemen hemen her noktada düzenleyici olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca farklı renklerde ve şekillerde sepetler tercih ederek bunları dekoratif olarak da değerlendirebilirsiniz.

Sepetler sadece raflarda değil yerde üst üste koyularak dahi kullanılabilecek düzenleyiciler olduğu için geniş bir kullanım alanı ve kolaylığı da sunacaktır. Burada hem kapaklı hem kapaksız sepetleri çok farklı tarzda ürünler için toparlama aracı olarak kullanabilirsiniz.

Çalışma masanızın çekmecelerini organize ederek daha verimli kullanabilir, ayrıca karmaşanın sebep olacağı mental yorgunluktan kendinizi koruyabilirsiniz.
Çalışma masanızın çekmecelerini organize edin

Çekmeceleri Organize Etmeyi Unutmayın

Raflar gibi çekmeceler de aslında güzel düzenleyiciler olarak kullanılabilir. Ancak çekmecelerin içerisinde üst üste yığılmış eşyalar olması da bir başka karmaşa sebebi olabilir. Dışarıdan göründüğünde problemsiz gibi duran çekmecelerin içerisini açınca karşılaştığınız dağınıklık aradığınız düzenden bir anda uzaklaşmaya ve ani stres krizlerine sebep olabilir. Çekmecelerinizi düzenli bir şekilde kullanmanın da birçok yolu var elbette. Özellikle çekmece düzenleyicisi olarak hazırlanmış ürünler ile farklı ürünleri yerleştirmenizi sağlayacak araçlar kullanabilirsiniz. Ancak bu tarz bir şey bulamamış veya isteğinizi karşılamayan şeylerle karşılaşmışsanız da çok sorun değil. Çeşitli ayırıcı aparatlar ile veya evinizdeki karton vb. ürünlerle çekmecenizin içini bölümlere ayırmanız ve eşyalarınızı bu doğrultuda yerleştirmeniz size bakınca huzur verecek bir düzen sunabilir. Çekmece düzenleyiciler hızlıca aradığınızı bulmanıza imkan sağlayarak, küçük bir kablo için sinir krizlerine girmenizin de önüne geçecektir.

Kağıt Kullanımınızı Azaltın

Gün içerisinde birçok farklı şeyi not almak için kağıtlar kullanıyoruz. Bu kağıtlar ise daha sonra gün boyu birikerek yığınlar oluşturuyor. Günün sonunda yorgunluk ile bunları bir deftere geçirmek de bazen mümkün olmuyor. Ya da gün içerisinde birçok şey için farklı farklı defterler tutabiliyoruz. Kağıt kullanmak özellikle keyif aldığınız bir konu olabilir ebette. Ancak kağıtların yarattığı dağınıklıktan kurtulmak için en azından bir nebze bu kullanımı azaltmakta fayda var. Özellikle dijital not uygulamaları hem farklı cihazlardan kolayca kullanılması hem içerisindeki düzenleme özellikleri ile notlarınızın çok daha derli toplu bir halde olmasını sağlarken, her şeye istediğiniz zaman istediğiniz yerden ulaşma kolaylığı da sunacaktır. Bir de kağıt tüketimini azaltıp çevreye katkı sağlamanıza da imkan veriyor elbette.

Çalışma masanızı daha verimli kullanmak için duvar panolarından destek alın.
Çalıma alanınızda duvar panoları kullanın

Duvar Düzenleyiciler Kullanın

Birçok küçük parça, kablo vb. nereye koysanız dağınıklık oluşturabilecek şey için duvar düzenleyici araçlar tercih etmek size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bu araçlar modüler yapıları ile de birçok farklı şeye uygun parçayı ekleyebileceğiniz bir yapıya sahip. Bu sayede duvarlarınızı organizasyon sürecinizin önemli bir parçası haline getirebilirsiniz. Ayrıca oldukça da şık bir görünüme sahip olmaları dolayısıyla, çalışma ortamınızın dekorasyonunda da önemli parçalardan birisi haline getirebilirsiniz.

(Burada ikea skadis ürününün görseli kullanılabilir)

Kablo Düzenleyiciler Kullanın

Odaların dağınıklığının en temel kaynaklarından birine geldi sıra. Düzenlemesi zor, ancak sürekli kullanılması gerektiği için dağınıklığa da etkisi en yüksek şeylerin başında geliyor kablolar. Çalışma ortamları birçok elektronik cihazı da barındırması sebebiyle onlarca farklı kablonun bir arada olduğu ve genellikle birbirine dolanıp çileden çıkarıcı bir hal aldığı yerler. Kabloların dolanması ile ciddi bir krize dönen bu durum çok da kötü bir görüntü ortaya çıkarıyor. Bu dağınık ve kötü görüntüden kurtulmak ve işimizi de büyük oranda kolaylaştırmak için kablo düzenleyicileri kullanmak çok önemli. Kısa bir işlemin ardından tüm kablo dağınıklıklarından kurtulabileceğiniz bir çalışma ortamına merhaba diyebilirsiniz. Bu düzenleyiciler hem görüntü olarak size kolaylık sağlar hem de aradığınızı uğraşmadan çok kolay bir şekilde bulmanıza yardımcı olur.

Etiketler Kullanın

Çalışma ortamınızda eşyalarınızı yerleştirme ile ilgili birçok şeyden bahsettik. Ama yerleştirme sürecinin yanında aradığınızı bulabilme konusu da ayrı bir önemli konu. Eşyalarınızı bir şekilde organize hale getirmiş olsanız da daha sonra aradığınızı bulmak için çaba harcıyorsanız yine zaman ve enerji kaybı yaşayabilirsiniz. Ayrıca uzun arayışlar yine dağınıklığa sebep olan bir unsurdur. Bu duruma bir çözüm olarak etiketleme yapmanızı tavsiye ediyoruz. Örneğin kutulama yaptıktan sonra kutularınızın içeriğinin kategorisini bir etiketle üzerine eklemek daha sonra aradığınız şeyin hangi kutuda olduğunu kolayca bulmanızı sağlayacaktır. Bunu çeşitli dosyalarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz kablo düzenlemesinde de etiketleme önemli bir kolaylaştırıcı olabilir. Kabloların hangisi neye ait ucu nerede gibi dertlerle uğraşmamak için kablonun neye ait olduğunu etiket ile belirlemek yine büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Çalışma alanınızı düzenli, organize ve şık bir hale getirmek çalışma keyfinize büyük bir katkı sağlayacak. Bu değişimin keyfini aldığınız anda ise çalışma ortamınızı organize etmek hobiniz haline bile gelebilir. Burada verdiğimiz fikirler temel ve basit şeyler olsa da bu başlangıçlar devamında çok daha organize bir çalışma ortamını yaratacaktır. Size de o güzel ve keyifli ortamda işlerinizi keyifle yapmak kalacak.

Eşya Depolama Hizmetinden Faydalanın

Evinizde veya ofisinizde çalışma alanınız için yeterli alan yoksa eşya depolama hizmetlerinin hafifletici nimetlerinden faydalanın. Evinizde ve ofisinizdeki fazla ya da sezonluk eşyaları profesyonel eşya depolama çözümlerine başvurarak depolayın ve hayalinizdeki çalışma alanı için kendinize yer açın.

PratikDepo’nun uygun eşya depolama fiyatları ve yüksek standartlı eşya depolama hizmetleri ile evinize +1 Oda katın.