Eşya depolama ve ambalaj
Eşya Depolama Yazı Dizisi

Taşınma ve Depolama İşlemlerinde Kullanılan Ambalaj Malzemeleri

Taşınmaya ya da eşya depolama ve depo kiralama hizmeti almaya karar verdiğinizde, dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri eşyalar için kullanılan ambalaj malzemelerinin niteliğidir.

Ambalaj malzemeleri çeşitli kalite seviyelerinde olup maliyeti düşük olanlardan yüksek olanlara kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.

Pek çok eşya depolamadepo kiralama ve nakliye firması, koltuk, masa, dolap, çamaşır makinesi gibi eşyaların paketlenmesinde streç film gibi maliyeti düşük, düşük olduğu kadar da korumasız olan ürünleri kullanmaktadır. Streç film gibi ürünler, eşyayı sadece toz ve kire karşı korurken, taşıma ve eşya depolama ve depo kiralama esnasında oluşabilecek darbelere karşı herhangi bir koruma sağlamamaktadır.

Eşya depolama ve ambalaj
Taşınma ve eşya depolama işlemlerinde ambalajlama

Balonlu naylonlar, streç filmlerin dayanıksız yapısının aksine, nakliyat ve eşya depolama ve depo kiralama işlemlerinde tercih edilebilecek dayanıklı ambalaj malzemeleridir. Balonlu naylonda ürünün kalitesi metrekare gramajı ile ölçülür. Gramaj düştükçe ürün incelir ve koruma gücü azalır. Firmaların maliyet bazlı olarak tercih ettiği balonlu naylonlar 30gr – 80gr aralığında olup eşya depolama esnasında ve depo kiralama sürecinde istenilen korumayı sağlamaz. Eşyaların köşelerinde kırılmalar ve yüzeylerde çizik ya da çökmeler yaşanabilir.

PratikDepo ekibi yapmış olduğu evden eve nakliyat, eşya depolama ve depo kiralama işlemlerinde, tüm mobilyaları 125gr’lık balonlu naylonlar ile paketleyerek eşyaları koruma altına alır. Böylece eşyalarınız taşıma esnasında hasar görmez ve eşya depolaması sağlıklı bir şekilde gerçekleşir. Üstelik, bir çok evden eve nakliyat, eşya depolama ve depo kiralama firmasının aksine, PratikDepo ekibi tarafından yapılan bu paketleme işlemi ve ambalaj malzemeleri için ek bir ücret talep edilmez. Eşya depolama ve nakliye süreciniz pratik bir şekilde hallolur. 🙂