Bebek odası dekorasyonu
Minimalist Yaşam ve Ev Dekorasyonu Yazı Dizisi

Pandemi Sürecinde Çocuk Odaları

Covid 19 sebebiyle tüm çocuklar aslında yaşı kaç olursa olsun evlerinde kalan diğer tüm bireyler gibi evlere hapsoldu. Pandemi ile birlikte evinde daha fazla vakit geçirmek durumunda kalan herkes, evlerini daha kullanışlı ve konforlu hale getirmenin ve home office çalışma şekliyle birlikte evler çalışma alanları yaratabilmenin peşine düştü.

Tabii bu noktada çocuk sahibi olanlar, her zaman olduğu gibi çocuklarını en ön sıraya koydu. Peki evlerimizi çocuklarımızın daha huzurlu ve verimli vakit geçirebilecekleri yerlere dönüştürmeyi nasıl başardık ya da nasıl başaracağız? Dar alanlarda yaşarken, çocuklarımızın ihtiyacı olan alanları nasıl yaratacağız?

Tüm bu sorular bir eşya depolama firması olan PratikDepo için çok basit olabilir. Gelin sizinle de paylaşalım.

Öncelikle yeterli alanınız yoksa mutlaka bazı eşyalardan vazgeçmeniz gerekecektir. Sık kullanmadığınız tüm eşyaları eşya depolama hizmetinin avantajlarından yararlanarak depolayın. Depo kiralama süreci, düşündüğünüzden çok daha basit bir süreçtir. Eşya depolama hizmeti almak istediğinizde yapmanız gereken tek şey, iyi bir eşya depolama firması bulup randevu oluşturmaktır. PratikDepo‘da eşya depolama hizmetinden faydalanmak ve depo kiralama işlemleriniz için 444 33 76 numaralı çağrı merkezimizden müşteri temsilcilerimiz ile bağlantıya geçmeniz yeterlidir. Eşya depolama hizmeti için gün belirlenir ve eşya depolama hizmetinden faydalanmak istediğiniz gün PratikDepo ekibi adresinize gelir. Eşya depolama alanında tecrübe sahibi olan PratikDepo ekibi, depo kiralama süreciniz esnasında gerekli olan tüm işlemleri siz farkına bile varmadan çözer. Eşya Depolama işleminiz hızlıca gerçekleşir.

Peki gerekli alanı yarattıktan sonra ne yapılmalı?

Çocuklarımıza aynı anda hem rahatça oyun oynayabilecekleri bir alan yaratmak hem de ders çalışmaları için konforlu bir alan sunmak kolay olmayabilir. Özellikle de alanların sürekli olarak daraldığı bu yüzyılda!

Öncelikle çocuğumuzun büyüdüğünü, geliştiğini ve değiştiğini kabul etmeli ve değişen ihtiyaçlarına çözüm üretmeliyiz. Ne biz, ne de çocuğumuz küçük yaşta oynadığı oyuncaklardan kolay kolay kopmak istemeyiz. Bazı kıyafet ve oyuncakların ayrı bir anlamının olabileceği doğrudur. Belki de işe bu ayıklamayı yapmakla başlayabiliriz. Çocuğumuzla birlikte çekmecelerde, oyuncak sepetlerinde, dolaplarda, baza altlarında olan tüm oyuncak ve kıyafetleri ayrı ayrı ortaya dökelim. İçinde zarar görmüş, işlevini yitirmiş olanları vedalaşmak üzere bir torbaya dolduralım. Sonra geri kalanlar arasından, biz ve çocuğumuz için manevi değeri olan ya da çocuğumuzun hala oynamaktan/giymekten keyif aldıklarını bir kenara koyalım. Manevi değeri olan ancak kullanılmayan oyuncak ve kıyafetleri depolanmak üzere kolilere koyalım. Yine de geriye fazlaca iyi durumda oyuncak ve kıyafet kalmış olmalı! Bunlar için de güvendiğimiz bir yardım kuruluşu ile görüşebilir ya da çevremizde ihtiyacı olduğunu bildiğimiz diğer çocuklara küçük bir sürpriz yapabiliriz.

Gerekli eleme işlemini yaptığımıza göre, yatağı, dolapları, aydınlatmayı, perde ve storları kontrol edelim. Rahat uyuyabileceği bir yatak, ders çalışırken gözlerini yormayacak bir aydınlatma, huzurlu uyuması için gerekli karanlığı elde edebileceğimiz bir perde, kitaplarını koyabileceği bir kitaplık ve rahat bir çalışma masası ile vücuduna göre ayarlayabileceği bir çalışma sandalyesi en önemli parçalar. Tüm bu eşyalar ile odasını dekore ederken oyun oynayacağı boş bir alan bırakmayı da unutmamak şart.

Tabii tüm bunları yaparken, çocuğumuzun sürekli büyüdüğünüz ve değişen zevklerinin ve ihtiyaçlarının olacağını unutmayalım. Bu nedenle çocuk odası dekorasyonu yaparken abartılı alanlardan kaçınıp, sade, minimal ve uyarlanabilir alanlar yakalamaya çalışalım.

Tüm bu değişiklikler için alan açmakta zorlanırsak, eşya depolaması yapmak en mantıklı çözüm. Eşya depolama ve depo kiralama süreci hakkında PratikDepo ile görüşebilir, fiyat teklifi alabilir, eşya depolaması için İstanbul, İzmir ve Ankara’da bulunan eşya depolama alanlarımızı ziyaret edebilirsiniz!