Yeni başlayanlar için feng shui
Minimalist Yaşam ve Ev Dekorasyonu Yazı Dizisi

Evinizi Feng Shui ile Güzelleştirecek Öneriler

Feng Shui

Daha sağlıklı ve daha huzurlu bir yaşama, başarılı bir kariyere ve mutlu ilişkilere ulaşmayı amaçlayan ve beş bin yıllık geçmişe dayanan bir Uzakdoğu öğretisidir.  Feng Şui, “rüzgâr” ve “su” anlamına gelir. Temel mantığı, doğadaki elementler, yeryüzü şekilleri, ışık, renkler vb. ile yaşam enerjisini harekete geçirmektir.

Feng Shui’ye göre her rengin, her eşyanın bir enerjisi vardır. Burada temel amaç bu enerjiyi doğru kullanmak ve bunu günlük hayata yansıtabilmektir.  İşte size Feng Shui ile yaşam alanlarınızda uygulayabileceğiniz kısa ve pratik bilgiler…

Feng Shui İle Sıcak Bir Karşılama
Ev Dekorasyonuna Kapınızın Önünden Başlayın

Adım 1: Kapınızın önünde sıcak bir karşılama alanı yaratın!

Giriş kapısı, misafirlerinizi, hepsinden önemlisi her akşam evinizin sizi karşılayan noktasıdır. Bu noktada sıcak bir alan yaratmak eve pozitif bir şekilde giriş yapmanızı sağlayacaktır.

Adım:2 Giriş kapınızın karşısına ayna koymayın!

Kapının tam karşısına ayna koymayın, eve gelen kişi karşısında kendisini değil sizi görmeli.  Ayrıca dışarıda geçirdiğiniz yorucu bir günün ardından kapınızı açtığınızda, aynadaki yorgun beden ile karşılaşmak size de iyi gelmeyecektir!

Adım 3: Yaşayan bir salon yaratın!

Aile ve arkadaşlar ile vakit geçirilecek en güzel yer salondur. Salonunuzu yaşam enerjisiyle doldurmak için aile ve arkadaş fotoğraflarına, yeşil bitkilere, evinize gelen misafirler ile güzel vakit geçirmek için de grup oyunlarına yer verin!

Feng Shui İle Yaşayan Bir Salon
Feng Shui İle Yaşayan Bir Salon Dekore Edin

Adım 4: Evinizden ve hayatınızdan gereksiz olan eşyaları çıkarın!

Hemen hemen hayatınızın her alanında olduğu gibi, 80’ne 20 kuralı hayatınızdaki eşyalar için de geçerlidir.  Sahip olduğunuz kıyafetlerin ve eşyaların sadece %20’sini hayatınızın %80’lik bölümünde kullanırsınız. Dolayısıyla çok ama çok büyük bir kısmı sizin için sadece zaman, alan, para ve enerji kaybıdır.

Şimdi işe tüm dolaplarınızı boşaltarak başlayabilirsiniz. Kullanmadığınız kıyafetlerden sağlam ve temiz olanları ihtiyacı olanlar ile paylaşmak, eminiz hepinizin hoşuna gidecektir.

Adım 5: Az kullandığınız diğer her şey depolara!

Sıkça kullanmadığınız eşyalar niye size yük olsun ki!?  Kullanımına sıkça başvurmadığınız, ancak zaman zaman ihtiyaç duyduğunuz diğer tüm eşyalar depolara! 

Bunun için PratikDepo Eşya Depolama Hizmeti ve +1 Oda Hizmeti gibi depo kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.  Kayak malzemeleri, kışın yazlıklar, yazın kışlıklar, gece kıyafetleri gibi pek çok ürünü deponuzda muhafaza edebilir ve ihtiyaç duyduğunuzda eşya depolaması yaptığınız şirket vasıtası ile deponuzdan alabilirsiniz.

Böylece ortalıkta kullanmadığınız eşyaların kalabalığı olmayacak, bu da başta alan, sonra temizlik gibi pek çok konuda sizi rahatlatacaktır.

Eşya depolama yapmış olmanın düşüncesi bile hafifletmedi mi?

Feng Shui Bagua Haritası
Bagua Haritası ve Ev Dekorasyonu

Adım 6: Bagua Haritası ile evinizin her köşesine anlam katın!

Bagua Haritası, yaşam alanlarımızın merkezi dahil olmak üzere, dört ana ve dört ara yönünü gösteren bir haritadır. Her yön, farklı elementi ve yaşamdan beklentimizi temsil eder. Yönlerin elementlerine göre, enerjinin akışı sağlayarak dengeli bir ortam yaratabilirsiniz. 

Adım 7: Uyuduğunuz yer huzur vermeli!

Yatak odanız karmaşadan ve kalabalıktan arınmış olmalı. Dekorasyonunda turuncu ve sarı gibi enerjik renkler yerine, daha yumuşak ve pastel renkler kullanılmalı. Oda ışığı olarak patlayan güçlü aydınlatmalar yerine, tasarruflu başucu ışıkları tercih edilmeli. 

TV, bilgisayar gibi teknolojik ürünler yatak odanızda bulunmamalı. Orası bilgisayarda oyun oynayarak uykusuz kalacağınız ya da haber izleyip sinirlenmek isteyeceğiniz bir alan değil. Uyuduğunuz alanda sadece dinlenmeye odaklanmalı!

Adım 8: Yatak altlarına ve dolap-duvar boşluklarına eşya tıkıştırmayı bırakın!

Düzenli Bir Hayat Mental Sağlık İçin Önemlidir
Dağınıklıktan Kurtularak Mental Sağlığınıza Katkıda Bulunan

Son Adım: Kafanızı toplayın!

Dağınık bir kafa ile düzenli bir eve kavuşmak asla mümkün olmayacaktır!