Eşya depolama hazırlığı
Eşya Depolama Yazı Dizisi

Eşya Depolama Hazırlığı Nasıl Yapılır?

Eşya Depolama Hizmetine İlişkin Basit Ama Önemli İpuçları

Eşyalarınız için ne zaman ve nerede depolama ihtiyacı yaşayacağınız belli olmaz. Belki sizin için çok düşük bir ihtimal gibi geliyor olabilir ancak olmadık bir anda eşyalarınız için bir depolama alanına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun yanında hali hazırda bu ihtiyaca sahip olduğunuzun farkında da olmayabilirsiniz. Bir eşya depolama çözümü; yaşam alanınızı daraltan ve zorlaştıran eşyaların ortadan kalkmasına veya başına bir şey gelecek diye korktuğunuz eşyalar güvenle bir yerde saklanırken siz de evinizde rahatça hareket etmenize olanak sağlayacak bir çözüm olabilir.

Eşya depolama hizmetinden ister planlı ister plansız bir şekilde yararlanacak olun, mutlaka öncesinde yapmanız gereken bazı hazırlıklar var. Hem eşya depolama sürecinizin daha hızlı ve kolay bir şekilde ilerlemesi hem de eşyalarınızın başına olumsuz bir durum gelmeden güvenle depolanacağı yere ulaşabilmesi için bu hazırlıklar oldukça önemlidir. Bu ön çalışmaları yapmamak hem eşyalarınızın başına istenmeyen şeyler gelmesine hem de maddi olarak zarara uğramanıza sebep olabilir. Bu maddi zarar aynı zamanda bütçenizi aşan beklenmedik maliyetler ile de ortaya çıkabilir. Bu yüzden eşya depolama hizmeti alamdan önce mutlaka kontrol etmeniz, araştırma ve karşılaştırma yapmanız gereken temel başlıklar bulunmakta. Bu kısa, kolay ama hayat kurtarıcı ön çalışmalar sayesinde içiniz rahat bir şekilde eşyalarınızı deponuza emanet edebilirsiniz.

Eşya Depolama Süresi Belirleme

Eşyalarınızı bir depoya taşımadan önce ne kadar süre ile burada tutmayı planladığınızı düşünmelisiniz. Eşya depolama hizmeti almanızın arkasında bulunan sebebe ve bu sebebin gerektirdiği zamana göre değişkenlik gösterecek olan bu durum sanıldığının aksine oldukça önemlidir. Eşya depolama hizmetine ne kadar bir süre ihtiyacınız olduğunu belirlemeden vereceğiniz kararlar daha sonra çeşitli problemler yaşamanıza sebep olabilir. Bu yüzden ihtiyacınızın gerektirdiği zamanı ve varsa ekstra özel durumları hesaplayarak bir süre tahmini yapmanız ve mutlaka bu süreye bir miktar daha ekleme yaparak eşya depolama hizmeti almanız sizin için daha faydalı olacaktır. Bu sayede beklenmedik sürprizlerde zor durumlar ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Depolama süresini belirlemek bu süreçte yapmanız gereken diğer işlemleri de planlamanız ve bir takvim çıkarmanız için olanak sağlayacaktır. Örneğin yeni bir eve taşınacaksanız ve tadilat sürecinde eşyalarınızı bir depoda muhafaza ediyorsanız, tadilat işlemleri için bir bitiş zamanı belirleyerek eşya depolama hizmetini bu şekilde alabilirsiniz. Ardından tadilat çalışmaları devam ederken ne durumda olduğunuzu ne kadar zamanda yapabileceğinizi de hesaplama imkânınız olur.

Ayrıca birçok eşya depolama firması, eşya depolama fiyatları ve size sunacağı fiyat teklifini depolama için belirleyeceğiniz süreye göre oluşturur. Dolayısıyla uzun süre eşya depolama hizmeti alacaksanız, bu sürenin sağlayacağı depolama fiyatları avantajlarından da faydalanmanız bütçeniz için olumlu bir durum olacaktır.

Depolama Alanının Doğru Seçimi

Eşya depolama hizmeti almadan önce yapmanız gereken en önemli hazırlıklardan biri eşya depolama firması seçimi için detaylı bir araştırma yapmaktır. Depolama alanınızı seçerken yapacağınız özensiz davranışlar veya yalnızca fiyat gibi belirli bir özelliğe odaklanan tercihler ileride çok daha büyük problem ve maliyetler ile karşılaşmanıza sebep olabilir. Bu yüzden eşya depolama çözümü seçerken siz ve eşyalarınız için en uygun kriterlere sahip alanları belirlemeniz gerekmektedir. Burada gerekli kriterler bazı temel faktörlerin yanında eşyaların özel durumları ile ilgili de olabilir. Örneğin özel bir koleksiyon için tutacağınız eşya deposunun sıcaklık, nem vb. birçok özel durum gerekliliği olabilir. Bu tarz detayları iyice öğrenmeden ve hepsinden önemlisi bu detayları öğrenseniz de eşya depolama firmasının güvenilirliğinden emin olmadan tercih yapmamakta fayda var. Sektörde deneyimli ve uzman olmayan eşya depolama firmalarında birçok problem yaşamanız ve hiç istemeyeceğiniz eşya kaybı gibi sonuçlarla karşılamanız dahi mümkün olabilir.

Bu sebeple tercih yaparken ilk olarak eşya depolama firmasının deneyimini iyice incelemek, sektörde kaç yıldır bulunduğuna ve nasıl tanındığına bakmak gerekiyor. Aynı şekilde depolama firmasının çalışanlarının da deneyimleri en az firmanınki kadar önemlidir. Bu sebeple mutlaka deneyimli bir kadroya sahip olmasına da dikkat etmek gerekiyor. Elbette bunların yanında eşyalarınızın depolanacağı alanın fiziksel özellikleri de oldukça önemli. Alanın temizliği, haşerelere karşı korunması, havalandırma çözümleri, nem ve rutubet problemlerinin olmaması, doğal afetlere karşı güvenli olması gibi birçok nokta bu özellikler içerisinde en çok dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer almaktadır. Elbette eşya depolama alanının güvenliği de oldukça önemli. 7/24 güvenlik görevlileri ve kameralar ile takip edilen korunaklı bir yer olmasına dikkat etmek gerekiyor. Ancak yine de tüm önlemlere rağmen eşyalarınızın başına herhangi bir şey gelmesi durumunda ise bir diğer önemli unsur ortaya çıkıyor: Sigorta. Depolama alanında barındırdığınız eşyalarınızın mutlaka sigortalanması ve başına herhangi bir şey gelmesi durumunda zarara uğramamanız kendinizi güvenceye almanızı sağlar. Her ne kadar eşya depolama alanınız tüm önlemleri almış olsa da deprem, sel vb. bazen önlenemeyen afetler yaşanması durumunda kötü sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. İyi bir sigorta çözümü bu konuda da başınızın ağrımasının önüne geçecektir. Son olarak eşya deposu tercihi yaparken dikkat etmeniz gereken unsur, deponun konumudur. Deponuza zaman zaman ulaşmak veya eşyalarınızı tekrar evinize taşımak isteyebilirsiniz. Bu durumda deponuzun konumu, deponuza ulaşma şartları ve deponuzun, eşya depolama hizmeti aldığınızın depolama firması tarafından adresinize kadar mobil olarak taşınabiliyor olması gibi unsurlar oldukça büyük önem arz eder. Bu sebeple mutlaka deponun konumu, bu konumun sizin için avantaj ve dezavantajları, depolama ünitelerinizin eşya depolama firmasınca mobil olarak taşınır olması gibi noktaları değerlendirerek karar vermelisiniz.

Hızlı ve pratik depolama çözümleri sunan PratikDepo, bu noktada farklı konumlardaki ihtiyaçlarınıza cevap veren eşya depolama çözümlerini tüm kullanıcılarına büyük bir profesyonellikle sunuyor. PratikDepo, İstanbul eşya depolama, İzmir eşya depolama ve Ankara eşya depolama hizmetleri ile hizmet ağını genişletiyor. Ayrıca PratikDepo’nun İstanbul’da Anadolu yakası eşya depolama alanı ve Avrupa yakası eşya depolama alanı ile İstanbul içerisinde kolaylıkla aynı kalitede hizmeti kendi konumunuzdan ulaşmanızı sağlıyor.

Eşya Depolama Fiyatları ve Bütçenizi Planlama

Eşya depolama hizmetinizi almadan önce incelemeniz ve araştırmanız gereken noktalara değindik. Elbette tüm bunlara etki eden ve olmazsa olmaz unsurlardan biri olan bir konu var: Fiyatlar. Eşya depolama alanınız için ne kadar süre ile ne kadarlık bir bütçe ayıracağınız tercihiniz için en önemli unsur. Birçok özellik ve sunulan ek hizmet içerisinde aslında geniş de bir fiyat aralığı ile karşılaşmak mümkün. Bu sebeple eşyalarımızın depolanması için ne kadar bir bütçe ayıracağımızı mutlaka belirlemeli ve tüm özellik ve imkanlar doğrultusunda hem en iyi performansı sunan hem de bütçemiz için en uygun olan tercihi yapmamız gerekiyor. Bu tercih esnasında olmazsa olmaz unsurlarımızı ve olmasa da olur unsurlarımızı belirlemek elemede kolaylaştırıcı olabilir. Bu sayede daha çok istediğimiz ve önemli bulduğumuz noktalara daha fazla odaklanabiliriz. Yine bu elemeyi yaparken olmasa da olur dediğimiz noktaların yokluğunun daha sonra daha büyük zararlar yaratıp yaratmayacağını da mutlaka dikkate almak gerekiyor. Ayrıca daha önce depomuz için yaptığımız süre planında yaşanabilecek aksama ve kaymalarda bütçemizi ne kadar zorlayacağımızı da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bütçe için ucu ucuna bir tercih yapmak, planda olmayan süre uzamaları durumunda maddi açıdan zor durumda kalmanıza sebep olabilir. Böyle bir durumda kısa bir süre için başka depoya taşımak da mümkün olmayacağı veya mümkün olsa da yine ekstra maliyet ve zaman kaybı yaşatacağı için olumsuz durumlar yaşamanıza sebep olabilir.

Küçük evler, geniş alanlar
Eşya depolama hizmeti sayesinde küçük evlerde geniş alanlar

İstanbul Eşya Depolama Hizmeti

Eşyalarınızı depolamak için seçim yaparken nelere dikkat etmek gerek ve nasıl eleme yapmak gerek konularına değindik. Yukarıda da detaylı bir şekilde bahsettiğimiz üzere, eşya depolama hizmetinde konumun etkisi oldukça yüksek. Tercih yaparken uzun ve kısa vadede sonuçlarını değerlendirmek adına konumu dikkate almak gerekiyor. İstanbul, özellikle yaşam alanlarının daha küçük yapıda olması sebebiyle depolama hizmetine çok daha fazla ihtiyaç duyulan bir şehir. Bu sebeple de çok sayıda seçenek bulunuyor. Bu yüzden İstanbul eşya depolama ihtiyacınız için tercih yapması zor bir şehir. Bu tercihinizde özellikle trafik vb. unsurların etkisi ile konum da önemli bir noktada yer alıyor. İstanbul’da eşya depolama alanı tercihi yaparken öncelikle mutlaka bulunduğunuz yakada veya taşınacaksanız taşınacağınız yakada bir alan seçmek işinizi çok kolaylaştıracaktır. PratikDepo hem eşya depolama Anadolu yakası hem de eşya depolama Avrupa yakası çözümleri ile bu probleme çözüm buluyor ve çoklu depolama alanları ile hızlıca eşyalarınıza ulaşmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca PratikDepo’nun evinize kadar gelen mobil depolama sistemi ile uzun vakitler harcayarak deponuza git gel yapmanıza ve oradan eşyaları taşımak için uğraşmanıza gerek kalmıyor. Bu gibi çözümler taşınmanın, yaşam ve iş alanlarında eşyalarınızı muhafaza etmenin çoğu zaman bir kabus haline geldiği İstanbul’da sizin için hayat kurtarıcı bir hal alabilir.

Eşya Depolarken Bölümleme ve Kategorizasyon

Eşya depolama ile ilgili hazırlıklarınız, elemeleriniz ve tercihiniz netleştikten sonra artık eşyalarınızı paketleme zamanı geldi. Bu kısımda özenli ve düzenli davranmak hem daha sonra yeniden yerleştirmede kolaylık sağlayacak hem de eşyalarınızın zarar görmesini önleyecektir. Eşyalarınızı bir depoya toplu halde koyup alacak veya yalnızca fazlalık eşyalarınızı koyacak olabilirsiniz. Her iki seçenekte de eşyalara kolay ulaşmak, ihtiyacınız olan eşyaya ulaşmak için tüm kolileri açmamak için bir kategorizasyon yapmak gerekir. Bu kategorizasyon odalara göre bölümlendirme olacağı gibi amaçlara göre bölümlendirme de olabilir. Bu şekilde benzer eşyalar aynı kolilerin içerisinde yer alacak ve bulması çok kolay bir hale gelecektir. Ayrıca eşyaları bölümlendirirken büyüklüklerine ve ne tür bir malzemeden yapıldıklarına (metal, cam vb.) göre de ayrım yapmak önemlidir. Bu şekilde eşyaların birbirine zarar vermesinin önüne geçmiş olursunuz.

Paketleme yapmadan önce ufak bir temizlik de çok iş görecektir. Dekoratif eşyalar, kitaplar vb ürünleri tozunu alarak paketlemek, mutfak eşyası vb. ürünleri ise yıkadıktan sonra paketlemek daha sonrası için işinizi kolaylaştıracağı gibi paket içerisinde daha sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmelerini sağlayacaktır. Kıyafetlerinizi de paketlerken poşet kılıflar kullanmak oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca kıyafetleri askıları ile bu paketlerin içerisine koymak da işinize yarar.

Büyük ölçülerdeki malzemelerin paketlenmesi biraz daha meşakkatli olabilir. Kanepe, kitaplık, elbise dolabi vb. mobilyalarınızı paketlemeden önce mutlaka demonte etmeniz gerekir. Bu şekilde hem daha az yer kaplar hem daha kolay taşınırlar hem de kırılma çizilme gibi durumlara karşı daha güvende olurlar. Beyaz eşyalarda ise özellikle darbelere karşı önlem oluşturacak paketleme ürünleri kullanmak fayda sağlayabilir. Büyük eşyaların paketlenmesinde ve paketlediğiniz eşyaların nakliyesinde profesyonel destek almak çoğu zaman daha faydalı olacaktır. Bu sayede hem paketlemeler daha az yer kaplayan bir hal alabilir hem de çok daha güvenli hale gelir. PratikDepo, kiraladığınız depoları evinize kadar getirdikten sonra nakliye hizmetinin içerisinde demontaj ve paketleme hizmetlerini de sunuyor. Bu sayede aslında he ürünleriniz usta kişiler tarafından demonte ediliyor hem de en güvenli şekilde paketleniyor. Size yalnızca deponuzu kontrol edip kapısını kilitlemek ve PratikDepo’nuzun depolama merkezine doğru yola çıkması için onay vermek kalıyor. PratikDepo sunduğu yenilikçi eşya depolama çözümleri ile aslında eşya depolama sürecini geleneksel kalıplardan çıkaran ve tüm sürece yeniden bakmamızı sağlayan bir yaklaşıma sahip.