Kış geliyor, dolapları organize etme vakti!
Minimalist Yaşam ve Ev Dekorasyonu Yazı Dizisi

Winter Is Coming; Kıyafetlerimizi Organize Etmenin Tam Zamanı

Yazlıklar Rafa, Kışlıklar Depoya!

Bolca güneşli ve oldukça sıcak bir yazı geride bıraktık. Ağaçların yapraklarını iyice dökmeye başlamasından bu yana havalar yavaş yavaş soğumuş, hatta arada bazen kışın ortasındaymış gibi hissettiren günler yaşamış olsak da güneşin kendini tamamen çekmemesi sayesinde gardırobunuzdaki değişimi gerçekleştirmeden idare etmiş olabilirsiniz. Ancak, kış mevsimi gelecek ve soğuklar kendini önümüzdeki süreçte iyiden iyiye göstermeye başlayacak. Bizim de gardırobumuzu bu soğuk havalara göre düzenlemenin vakti geldi. Geride bıraktığımız yaz başlarken, özenle kışlıkları kaldırmış ve gardırobumuzu yazlık kıyafetlere devretmiştik. Şimdi yazlıklar gardırobumuzdan ayrılırken yerini kışlıklara bıracak. Peki bu değişimi yaparken nelere dikkat etmekte fayda var, gelin birlikte karar verelim.

Kışlık kıyafet ve dolap düzeni
Kış geliyor, dolapları organize etme vakti.

Kışlıkları Ortaya Çıkarmadan Önce

Kışlıkları yerlerinden çıkarmadan önce planlı olarak hareket etmekte fayda var. İlk önce şuan dolabımızda bulunan yazlık kıyafetleri depolanmaya hazırlamamız gerekir. Önümüzdeki yaza değin onları kaldıracağımız yerde bekleyecek olan kıyafetlerimizin temiz ve kuru olduğundan emin olmalıyız. Aksi takdirde yaz gelip de bu kıyafetleri tekrar ortaya çıkardığımızda beklenmedik sürprizlerle karşılaşabiliriz. O yüzden önce gardırobumuzda bulunan yazlık kıyafetleri ve kirli sepetimizi kontrol etmeli, tüm kirli kıyafetleri yıkamalıyız. Bu aşamada hızlı hareket ederek iyice kurumamış kıyafetleri saklama alanlarına yerleştirmek, yapılacak en büyük hatalardan bir tanesi. Tüm kıyafetlerin tamamen kuruduğundan emin olmadan onları hiçbir yere koymuyoruz. Yıkadığımız kıyafetleri kurumaya bırakmışken, biz işlerimize devam edebiliriz. Bu aşamada değerlendirmemiz gereken bir diğer konu da hangi kıyafete ne kadar ihtiyacımız olduğu. Bazen, bazı kıyafetleri dolabımızın bir köşesinde yıllanmaya bırakabiliyoruz. Bu kıyafetlerin hem kapladığı alan hem de harcadığımız bütçe açısından bizlere zararı olduğu şüphesiz. Ancak yine de birçoğumuz bu kıyafetleri dolabımızda bulundurmayı sürdürüyoruz. Ancak giymediğimiz bu kıyafetleri değerlendirmenin farklı yolları var. Eğer kıyafetiniz iyi durumdaysa bağış yapmayı düşünebilirsiniz. Bunun yanı sıra farklı platformlarda kıyafetlerinizi satabileceğinizi de hatırlamak gerekir. Bu sayede hem saklama alanı konusunda rahatlamış olacak hem de kendi bütçemize hem de bir ihtiyaç sahibine katkı yapmış olacağız. Bu konuyu da hallettikten sonra artık saklama alanlarını değerlendirme aşamasına gelebiliriz.  Elbette ki yazlık kıyafetlerin kışlıklara göre daha az yer kaplıyor oluşları bize avantaj sağlasa da ne kadar çok kıyafetimiz varsa o kadar çok depolama alanına ihtiyacımız olacağı da su götürmez bir gerçek. Yazlıkları depolamak için de bir planlama yaparak ilerleyelim.

Yazlık Kıyafetleri Nerede Saklayacağız?

Yeterli Eşya Depolama Alanına Sahip Olmak

Yazlıklarımız içerisinde kirli olanları yıkadık, nemli olanları kuruttuk. Şimdi sıra onları paketlemeye geldi. Ancak bu aşamadan önce planlamamız gereken bir şey daha var. O da saklama alanlarımızı değerlendirmek ve yeterli alana sahip olduğumuzdan emin olmak. Bu, paketleme aşamasında kutu seçimimizde ve oradaki planlamamızda da önemli olacağından ilk olarak depolama alanlarını değerlendirmek gerekir. Depolama alanı konusunda ilk akla gelen yerler elbette ki baza ve koltuk içleridir. Buralardaki alanlar birçok eşyamızı saklamak için kusursuz depolama alanlarına dönüşebilir. Ancak diğer eşyalarımızın kapladığı alanlardan geriye bize neler kaldığını değerlendirmemiz gerekir. Kiler ve çatı katı gibi alanlar da kutularımızı saklama konusunda değerlendirilebilir ancak bu noktada unutmamak gerekir ki nemli ve havasız ortamlar kıyafetlerimiz için hiç de uygun değildir. Eğer ki kiler veya çatı katınızdaki alanlarda bu sorunlarla karşılaşacağınızı düşünüyorsanız, kıyafetlerinizi riske atmamak yerinde bir tercih olacaktır.

Profesyonel Kişisel Eşya Depolama Hizmeti; PratikDepo

Evimizde kullanabileceğimiz saklama ve depolama alanlarını değerlendirdikten sonra, yeterli depolama alanımızın olmadığı kanaatine varabiliriz. Küçük bir evde yaşıyor ve burada çok fazla eşyayı bulundurmaya çalışıyorsak evimizin saklama ve depolama alanı konusunda yetersiz kalması kaçınılmaz olacak.

Tabii ki bu noktada imdadımıza profesyonel eşya depolama hizmeti sunan PratikDepo yetişiyor. Kısaca eşyalarımızı depolamak adına evimizin dışında bir alana sahip olmak olarak açıklayabileceğimiz kişisel eşya depolama hizmetleri konusunda PratikDepo, depolama sürecini en hızlı, güvenli ve en zahmetsiz şekilde gerçekleştirmek için ürettiği eşya depolama çözümleri ile bu aşamadaki depolama ve saklama sorunumuzun üstesinden gelmemizi sağlıyor. +1 Oda Eşya Depolama Hizmeti ile evinizde ekstra bir oda varmış gibi eşyalarınızı yerleştirecek bir alana sahip olmanıza olanak tanıyor.

Kıyafetlerinizi Güvenle Depolamak İçin Kutulayın!

Kıyafetlerimiz, bir sonraki yaza kadar saklanacağı yere gitmeden önce onları bu depolama işlemi için hazırlamak gerekir. Bunun ilk adımını kirli ve nemli kıyafet bırakmayarak gerçekleştirmiş olduk. Şimdi artık kıyafetlerimizi paketlemeye başlayabiliriz. Bu aşamada kutular kullanmak işimizi kolaylaştıracaktır. Kıyafetlerin hem düzenli bir şekilde saklanması, hem de toz ve kirden olabildiğince korunması açısından kutuları kullanabiliriz. Kutularla birlikte bu saklama aşamasında kullanabileceğimiz bir diğer araç da valizler olabilir. Eğer sık kullanmadığınız ya da en azından bir sonraki yaza dek kullanmayacağınızı düşündüğünüz valizler varsa bunların içerisini de saklama alanı olarak değerlendirebilirsiniz.

Şimdi De Kıyafetlerimizi Nasıl Yerleştireceğimizi Konuşalım

Kıyafetlerin bütün bir kışı burada geçireceğini hesaba katarsak düzgün bir şekilde katlamanın önemli olduğunu belirtmemiz gerekir. Aksi takdirde kutunun içerisinden tekrar çıktıklarında ciddi kırışıklıklarla karşı karşıya kalabiliriz. Paketleme sırasında bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise sınıflara ayırarak yerleştirmektir. Örneğin tişörtleri bir kutuda, şortları bir kutuda, pantolonları bir kutuda gibi kategorize edebilir ve yapmış olduğumuz bu kategorizasyona göre ayırabilirsiniz. Bu şekilde bir ayrıştırma sayesinde hem tüm kıyafetlerinizi paketlediğinizden emin olur hem de yıl içerisinde bu kutulardan bir şey almanız gerekirse aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz. Paketlerin üzerine etiketler yapıştırarak hangi paketin içerisinde ne olduğunu da belirtebilirsiniz.

Dolabınızı Kışlıklar İçin Hazırlayın!

Yazlıklarımızı toplama işlemlerini tamamladıysak artık yavaş yavaş kışlık kıyafetleri ortaya çıkarmanın zamanı geldi. Kışlık kıyafetler yazlıklara göre çok daha geniş alanlar kaplayacağı için yerleşime dikkat etmek alanınızı daha verimli kullanmanıza yardımcı olacaktır. Bu yüzden kışlıkları dolabınıza yerleştirmeye başlamadan önce birkaç hazırlık yapmanızda fayda var. Öncelikle dolabınızı temizleyerek başlayabilirsiniz. Ne de olsa yeni bir mevsime geçerken temiz bir başlangıç yapmak mental açıdan da önemlidir 🙂 Temizliğin ardından dolabınızı yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Bu noktada eğer varsa organizer ürünlerinizi kullanmaya yoksa da mutlaka edinmeye özen göstermenizi tavsiye ederiz. Tişörtlerinizin kolaylıkla sığdığı raflara kazaklarınızın yarısını bile sığdıramamak can sıkıcı olabilir. Çekmece içi düzenleyiciler, askılar ve askılı raflar edinerek daha düzenli bir dolap yerleşimi sağlayabilir ve bu aşamaları tamamladıktan sonra kışa hazır bir dolabın verdiği yüksek motivasyon ile kış mevsimine giriş yapabilirsiniz!