Kişa özel keyifli hobiler 1
Yaşam

Buz Gibi Havalara Özel Keyifli Hobiler

Havalar iyice soğumaya ve kış kendini göstermeye başlamışken, yavaş yavaş kışın yapılacak hobi ve aktivitelerle ilgilenmeye de başlıyoruz. Yaz aylarında sıkça açık havada belli spor ve hobilerle uğraşıp özellikle kendimizi sahillerden bir türlü uzaklaştıramıyorken, soğuk kış günlerinde yapacak bir şey bulmak çok zor gözükebilir. Ancak kış boyunca yapılacak çok keyifli hobiler ve sporlar var. Özellikle evde yapacağımız bazı sakin etkinlikler kendimize daha fazla vakit ayırmak ve huzur bulmak adına da çok iyi gelecektir. Yaz sporları ve hobileri için kullandığınız eşyaları depolara kaldırdıysanız ya da deponuzda yer yoksa PratikDepo’nun evinize kadar gelen mobil depolarının kolaylığından yararlandıysanız, hadi gelin kışın neler yapabiliriz birlikte inceleyelim.

Yoga Yapmak

Kış aylarında dışarıdaki havanın sağladığı olumsuzluğu değerlendirmenin en iyi yolu şüphesiz ki sıcak evimizde keyifli işlerle uğraşmak. Bunların başında yoga yapmayı sayabiliriz. Kökü Hindistan’a dayanan bu ruhsal ve zihinsel diyebileceğimiz aktivite kendi içimizde bir yolculuğa çıkmamızı sağlayacak. Yere sereceğiniz bir matınız varsa, artık daha fazla ekipmana ihtiyacınız yok demektir. Yoga konusunda bazı eğitimlere katılabilir, bu konuda interneti verimli olarak kullanabilirsiniz. Sekiz basamaklı bir yolculuk olarak kabul edilen yoganın son aşaması aydınlanma ve özgürleşme olarak nitelendirilir. İşte bu yolculuk, kendimize yeterli vakti ayırmak ve hayatın stresinden, yoğunluğundan kaçmak için eşsiz bir fırsat olabilir. Soğuk kış günlerinde mutlaka yogayla tanışmanızı öneririz.

El işi yapin 2
Sıcak evinizde el işleriyle uğraşın!

Evinizde El İşleriyle Uğraşın

Bahsettiğimiz gibi soğuk havalarda dışarı çıkmak çok cazip bir fikir olmayabilir. İşte bu noktada el işleriyle uğraşmak harika bir seçim! Hem evinizden çıkmayıp keyifli vakit geçirebilir hem de ortaya çıkardığınız ürünleri kullanarak kendinize katkı sağlayabilirsiniz. Örgü örmekten tutun da origami, heykel, dekoratif eşyalar gibi birçok alana yönelebilirsiniz. Bu yaptığınız ürünler kendinize yeni kıyafetler, salonunuza dekoratif eşyalar olarak kullanılabilir. Çizim yapmak da evdeki vaktimizi değerlendirmek için oldukça iyi bir seçim olabilir. Ortaya çıkardığınız eseri duvarınızda sergileyebilir, bu sayede vaktinizi keyifli geçirmiş olmakla beraber ev dekorunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca evinizdeki dekoratif eşyalara yenilikler ekleyebilir, üzerlerine yaptığınız çizimlerle daha renkli bir dekora sahip olabilirsiniz.

Kitap okuyun 3
Kitap okuyarak kendinize zaman ayırmak, her mevsim iyi gelecektir.

Kitap Okuyarak Kendinize Vakit Ayırın

Kış günlerinde evinizde yapacak en iyi aktivitelerden bir tanesi de kitap okumaktır. Yoğun günlerde kitaplara birçoğumuz istediğimiz vakti ayıramıyoruz. İşe, okula gidip gelirken yolda ayırdığımız vakitten fazlasını bulmak gerçekten zor olabiliyor. Yolculuk sırasındaki bu dar zamanlarda da kitaba yeterince yoğunlaşamıyor ve istediğimiz hazzı alamıyoruz. İşte bu yüzden evde geçirdiğimiz vakti kitaplara ayırmak hem vaktin keyifli geçmesi hem de hayatımıza ekleyeceği katkıyı düşündüğümüzde çok verimli olacaktır diyebiliriz. Soğuk bir kış gününde şömine başında oturup kitabımızı okumayı hayal etmek birçoğumuz için huzuru ve mutluluğu çağrıştırabilir. Tabii şömineniz yoksa bu zevkten tamamen mahrum kalacaksınız diyemeyiz. Cam kenarına oturup bir mum yakmak ve mum yavaş yavaş yanarken ara sıra dışarıya bir göz atarak elimizdeki kitabı okumak da emin olun çok huzurlu olacak.

Mutfakta Yeni Şeyler Deneyin

Evde birçoğumuz için yapılacak keyifli aktivitelerden bir tanesi de mutfakta vakit geçirmektir. Kendi emeğimizle ortaya çıkan yemeği daha sonra afiyetle yemek gibisi var mı? İşte soğuk kış günlerinde evdeki vaktimizi farklı lezzetler denemek için kullanabiliriz. İnternet, bize yemekler konusunda uçsuz bucaksız kapılar açıyor. Buradan farklı kültürlere ait birçok yemeği inceleyebilir, nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Daha sonra bu yemekleri yapmayı deneyebilirsiniz. İlk denemelerin ortaya çok güzel lezzetler çıkaramayabilir, ama bu deneme süreci bile size kesinlikle keyif verecektir. Afiyet olsun!

Kış Sporlarına Fırsat Verin

Şimdiye dek hep evimizde neler yapacağımızdan bahsettik. Ancak tüm kışı evimize kapanıp geçirmek de iyi bir fikir değil. Hatta yalnızca kışın yapabileceğimiz bazı aktiviteleri kaçırmamak adına başımızı dışarıya çıkarmamız gerekiyor. İşte bu kış sporları da bize çok keyif verecek. Hadi gelin kış aylarında yapabileceğimiz sporları birlikte inceleyelim.

Buz pateni yapmayi deneyin 4
Daha önce buz pateni yapmayı denediniz mi?

Buz Patenini Deneyin

Buz pateni eminim ki birçok kişi için yeni bir spor değil. Ancak karşımıza sık sık çıkan bu sporlar çok azımız yakından ilgileniyor. Hatta bir spor olarak görmekten ziyade yalnızca birkaç saat keyifli bir vakit geçirmek için de tercih edilebilir. Ülkemizde geçmişte çok yaygın olmasa da artık ulaşılması çok güç olmayan buz pistlerine kesinlikle bir fırsat vermelisiniz. Buzun üzerinde kayarken özgürlük hissini sonuna kadar yaşayacaksınız.

Kışın Olmazsa Olmazı: Kayak

Kış sporları ve turizmi deyince elbette ki hepimizin ilk aklına gelen şey kayak yapmak. Özellikle ülkemizde kayak yapmak için ideal bölgelerin olması da bu ünü sağlıyor diyebiliriz. Gerçekten de ülkemizin farklı bölgelerinde kış aylarını kayak yaparak geçirme fırsatı var. Birçoğumuz yaşadığımız şehirden çok uzak bir yere gitmeden bir kayak merkezi bulabiliriz. Turizmle birlikte iyice gelişen bu kayak yerlerindeki deneyim sizin için inanılmaz olacak. Ekipman olarak diğer sporlara ve etkinliklere nazaran daha fazla masraf ve emek istiyor olsa da bu ekipmanları kiralık olarak da birçok yerde temin edebileceğinizi hatırlatmamız gerekir. Ülkemizde Uludağ, Palandöken, Kartepe ve Kartalkaya gibi daha birçok noktada kayak yapma imkanı sunuluyor. O zaman soğuk kış günlerini evde ve hareketsiz geçirmek istemiyorsanız, kayak yapma fırsatını kaçırmayın diyoruz.

Buz Hokeyiyle Tanışın

Ülkemizde çok yaygın olduğunu söyleyemeyeceğimiz sporlardan bir tanesi de buz hokeyi. Ancak son zamanlarda bu konuda da fırsatların arttığını söyleyebiliriz. Üniversitelerin birçoğunda buz hokeyi takımları bulunmakla birlikte yine birçok şehrimizde de katılabileceğiniz takımlar ve kurslar var. Hem patenle kaymanın keyfini hem de mücadeleyi hissettiğiniz bu spor, bugüne dek vakit ayırmadığınız için pişman olmanıza sebep olabilir. O yüzden, bu kış planlarınızda buz hokeyiyle tanışmaya kesinlikle yer vermelisiniz.

Kapalı Spor Salonlarını Unutmayın

Elbette ki şu ana dek kışla özdeşleşmiş sporlardan bahsettik. Ancak günümüzde teknolojinin gelişmesi ve şehirleşmeyle birçok spor için mevsimsel zorluklar ortadan kalktı diyebiliriz. Kapalı spor salonları yapmak istediğimiz çoğu sporu her mevsim ve hava koşulunda yapmamıza imkan sağlıyor. Eğer yüzmeyi çok seven biriyseniz, yazı beklemenize gerek yok. Bir kapalı yüzme havuzuna kaydolmak size dört mevsim uygun hava koşulu sağlayacaktır. Bunun dışında basketbol, voleybol, hentbol gibi daha birçok takım oyunu için de dışarıdaki havanın koşullarına bağlı olmaksızın kapalı spor salonlarında imkan bulabilirsiniz.

Sinema ve tiyatroyu unutmayin 5
Sinema salonları ve tiyatrolar kış aylarının tartışmasız hobileri.

Sinema ve Tiyatroyu Daha Yakından Takip Edin

Kış aylarında açık alanlarda yapılacak aktivitelere katılmak elbette ki çok daha zor. Ancak kapalı alanlarda yapılan etkinlikleri bu süreçte kaçırmamak gerekir. İşte sinema ve tiyatro kış ayları için eşsiz fırsatlar! Evinizde de elbette ki koltuğunuza yayılıp abur cuburunuzu yerken dizi ve filmler izleyebilirsiniz. Birçoğumuzun sıkça gerçekleştirdiği bu etkinlik de kış aylarında tercih edilebilir. Ancak sürekli evde olmak bir yerden sonra sıkıcı bir hale gelecektir. Ayrıca arkadaşlarımızla buluşup vakit geçirmeyi boşlamamak gerekir. Sinema ve tiyatro etkinlikleri yapmak bu noktada hem sosyalleşip hem de vaktimizi verimli geçirmek için uygun fırsatlar olacak. Arkadaşlarınızla buluşup güzel bir yemek yiyip kahvenizi içtikten sonra patlamış mısırlarınızı alıp filmin karşısına oturmanın hazzı birçok şeyle değişilmez. Yine tiyatro salonlarındaki eşsiz performansları da takip etmek için kış ayları çok uygun olacaktır.

Fotoğrafçılığa Başlayabilirsiniz

Geçmişte iyi bir fotoğrafçı olmak, masraflı ve zahmetli bir işti. Pahalı makineler satın almak ve bunları yanımızda taşımak çok çekici gelmeyebiliyordu. Ancak artık telefonlarımızın hızla gelişen kamera teknolojileriyle hepimiz birer amatör fotoğrafçı olabiliriz. Hem de yanımızda her an bulunan kameralarımızla! Kış ayları özellikle kar ve yağmur gibi hava olaylarıyla bize harika manzaralar sunabilir. İşte bu zamanlarda telefonumuzu alıp dışarıya fırlayabiliriz. Ortaya çıkacak harika fotoğraflar bize çok keyif verecek. Ayrıca daha iyi açılar yakalamak ve fotoğrafları düzenlemek konusunda da internette sonsuz bilgiye ulaşabilirsiniz. Haydi, fotoğrafçılığa açılan kapıdan bir adım da siz atın!

Workshoplara katilin 6
Aşçılık, resim, seramik ve aklınıza gelebilecek bir çok alanda katılabileceğiniz atölye çalışmalarını atlamayın.

Atölyelere ve Kurslara Katılın

Aslında kış aylarında yapabilecek aktivitelerin hiç de sınırı yok. Ancak biz son olarak bir noktaya daha değinip geri kalanı sizin hayal gücünüze ve yaratıcılığınıza bırakacağız. Günümüzde atölyeler artık iyice yaygınlaştı. Birçok farklı atölye hem keyifli vakit geçirmemize hem de yeni insanlar tanıyıp yeni yetenekler geliştirmemize de katkı sağlayacak. Ayrıca bazı kursları takip ederek de kendimize güzel zaman ayırıp yeteneklerimizi geliştirmemiz mümkün. Örneğin bu kışı güzel bir dans öğrenerek geçirmek istemez misiniz? O halde daha fazla vakit kaybetmeyip size en yakın kursu bulmaya bakın. Hem keyifli vakit geçirecek hem de kendinize birçok yeni şey katacaksınız. Yapmanız gereken tek şey harekete geçmek!

Not: Evinizde hobilerinize, keyfe ve yaşama yer açmak için PratikDepo’nun sunduğu Eşya Depolama ve +1 Oda hizmetlerine göz atın!