PratikDepo'dan Bahar Temizliği İpuçları
Yaşam

Pratikdepo’dan Bahar Temizliğini Kolaylaştıracak İpuçları

Mart ayı gelmiş, güneş yüzünü göstermeye başlamışken, kendimizi ve evlerimizi tazelemenin, yüklerden kurtulup hafiflemenin tam da zamanı. Nasıl mı? Tabii ki bahar temizliği yaparak 🙂

Bahar temizliği, küçükken annelerimizden öğrendiğimiz, evin altını üstüne getiren, bizlere de ayak işi olarak geri dönen, her şey bittikten sonraysa yerini mis gibi kokulara, tazeliğe ve ferahlığa bırakan yorucu ancak bir o kadar da keyifli bir iştir.

Daha önce böyle bir işe hiç girişmediyseniz ve nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız ya da nasıl yapıldığını hatırlamak için çocukluğunuza inmekte zorluk çekiyorsanız işte size yaşam alanlarınızı ferahlatacak bahar temizliği hakkında küçük ipuçları 🙂

İşe tüm halıları toparlayıp yıkamaya vermekle başlayabilirsiniz. Ardından tüm tül ve perdeleri makineye atıp, onlar çamaşır makinesinin içinde köpüre köpüre temizlenirken, duvar ve tavanlarda birikmiş tozu bir fırça yardımıyla almak mantıklı bir tercih olacaktır. Tabii bu işlem esnasında maske kullanmak ve tüm pencereleri ardına kadar açmak gerekecektir. Toz alma işlemi bittikten sonra pencereleri silmeye hazır olun! Biraz zorlu bir iş olduğunun farkındayız ancak iş bittikten sonra sonuç tatmin edici olacaktır.

Uzun zamandır yerinden oynatılmamış buzdolabı, bulaşık makinesi, koltuk, baza ve dolap gibi mobilyalar ve beyaz eşyaları yerlerinden oynatın 🙂 Tabii tek başınıza değil. Altlarında ve arkalarında birikmiş olanlar sizi şok edecek olsa da temizlediğinizi düşünüp rahatlayın. Gerekli süpürme işlemini yaptıktan sonra mis kokan temizleyicilerle silip kurumasını sağladığınız alanlara eşyalarınızı tekrar yerleştirin.

Baza, ayakkabılık ve gardıropların içindeki eşyalar bahar temizliğinin kilit noktası sayılabilir. Hepsini ortalığa dökün! Dökün dediysek çok da dağıtmamak gerek 🙂 Bir yıl boyunca hiç kullanmadığınız, ihtiyaç olur diye baza altlarına ve gardırop kenarlarına sıkıştırdığınız kıyafet ve benzeri eşyaları ihtiyacı olanlarla paylaşmak üzere ayırın. Kullandıklarınızı ve kullanmayı düşündüklerinizi havalandırın. Bu eşyalar gardıroplarınızın içinde sıkışıklığa sebep oluyorsa, bahar ve yaz aylarında kullanmayacağınıza garanti verdiğimiz yün kazaklar, kar montları, botlar, kabanlar gibi kışlık eşyalarınız için PratikDepo +1 Oda hizmetine göz atın. 🙂 +1 Oda eşya depolama hizmetini siz de bizim kadar severseniz yıl boyunca eşyalarınızı PratikDepo’da güvenli ve sigortalı bir şekilde depolayabilir, üç ayda bir kez ücretsiz getir götür hizmetinden faydalanarak yaşam alanlarınızı bahar temizliğine yakışır şekilde hafifletebilirsiniz.

Eşya depolama hizmeti hakkında çözümleri için pratikdepo.com‘u ziyaret edin!

Gardırop ve baza altlarında yer alan eşyaları elden geçirip gerekli elemeleri yaptıktan sonra, güzel kokan deterjanlı sular ile gardırop ve baza içlerini sildikten sonra eşyaları yerine yerleştirebilirsiniz.

Sonraki adım koltuklar! Koltuk ve minderlerde sökülebilen kılıflar söz konusu ise öncelikle bunları çıkartıp yıkamaya atmanızı öneririz. Diğer kısımları ise yine temizleyici deterjanlar ile silebilirsiniz. Leke çıkarıcı kullanmanızı ise özellikle öneririz, inanıyoruz ki yıl boyunca oluşmuş birkaç çay ya da kahve lekesi mutlaka vardır.

Geriye mutfak ve banyo kaldı, buralarda da aynı şekilde dolap içlerini boşaltıp kullanmadığınız eşyaları eleyin. Tüm dolapları sildikten sonra gıda, bardak, çanak, deterjanlar gibi ürünleri dolaplara yerleştiriyorsunuz.

Rahatlama zamanı
Bahar temizliği sonrası evinizin keyfini çıkarın

Son olarak tüm evi köşe bucak süpürüp, silme işlemini tamamlamanız gerekecek. Yıkanmış ve tertemiz olmuş tül ve perdelerinizi asıyorsunuz. Her şey toparlandıktan sonra ılık bir duş ve sıcak bir yorgunluk kahvesinin vakti gelmiş demektir 🙂 Afiyet olsun.

PratikDepo Eşya Depolama Hizmeti İle Fazla Eşyalar Depoya

Bahar temizliği esnasında tüm eşyanlarınız için PratikDepo Eşya Depolama ve Depo Kiralama Hizmetinden faydalanabileceğinizi, uzun süreli eşya depolama ihtiyaçlarınız için +1 Oda Hizmetini gönül rahatlığı ile seçebileceğinizi ve tüm bu işler arasında yapacağınız depo kiralama işleminin sadece birkaç dakikanızı alacağını lütfen unutmayın! 🙂