Mutfağını genişletmek isteyenlere ipuçları
Minimalist Yaşam ve Ev Dekorasyonu Yazı Dizisi

Mutfağınızdaki Alanı Genişletmek İster Misiniz?

Özellikle büyük şehirlerde, yaşadığımız evler gitgide küçülürken eşyalarımızı nereye koyacağımız sorusu da gitgide büyüyen bir hal alıyor. Evler küçülürken, mutfaklar da küçülmeye ve bu küçülme, her birimizi daha küçük alanları daha işlevsel kullanma ihtiyacına itiyor. Üstelik mutfaklar küçülürken, farklı fonksiyonlara sahip ve işimizi kolaylaştıran küçük ev aletlerinin sayısı da gitgide artıyor.

Peki bu küçük mutfaklara nasıl sığacağız? Eşyalarımızın ne kadarı veya hangi kısmı için eşya depolama hizmeti almayı tercih ederken, hangi eşyalar için mutfağımızda mutlaka yer açacağız?

Aslında bu soruya genel bir cevap vermek oldukça güç. Farklı kişiliklere sahip olan bizlerin, farklı ihtiyaçlara sahip olacağı da aşikar. Ancak püf nokta, sık kullandıklarımıza yer açmak, sık kullanmadığımız eşyaları ise profesyonel eşya depolama hizmeti sunan güvenilir eşya depolama alanlarında depolamak olabilir.

Örneğin çok sevdiğimiz yemek takımını, kullanmaktan vazgeçemediğimiz bardakları, yemek yapmaktan keyif aldığımız tencere ve tavaları mutfak dolaplarımızda saklayabiliriz. Günlük kullanımda oldukları için en ulaşılabilir alanda olmalarına dikkat etmekte fayda olacaktır. Tava, cezve, kepçe, fincan, süzgeç gibi eşyalar için tezgahın üst kısmına ya da tavana monte edilen mutfak askılarından faydalanabiliriz. Askılar ile raf sistemi oluşturabilir, baharatlık gibi mutfak gereçlerini bu raflarda muhafaza edebiliriz.

Bu tarz eşyaların yanında günlük olarak değilse bile sıkça kullanımına başvurduğumuz eşyaları da yine mutfağımızda tutmaya devam edebiliriz. Ancak bayram sofraları, yılbaşı yemekleri gibi organizasyonlarımızda, yılın sadece belli döneminde kullandığımız mutfak eşyalarını uygun fiyatlara hizmet veren eşya depolama firmalarında depolamayı tercih edebiliriz.

Bu tarz eşyalar için, depomuzun, yılda 4 kez adresimize ücretsiz olarak çağırılmasına olanak sağlayan ve PratikDepo’nun sunduğu +1 Oda Hizmeti’ni kullanmayı düşünebiliriz.