Hobi Eşyaları Nasıl Saklanır
Eşya Depolama Yazı Dizisi

Hobi Eşyalarınızı Nasıl Saklarsınız?

Günlük hayatın karmaşasından, iş hayatının yoğunluğundan ve stresinden kaçıp sığındığımız limanlardan bir tanesi de hobilerimiz. Kimimiz yüzme, kayak, tenis gibi sporlarla kimimiz kampçılık, tırmanış gibi daha doğayla iç içe etkinliklerle huzur bulur. Keyif aldığımız hobiler farklı olabilir, ancak bir noktada hepimizin birleştiği ve soru işareti var. Hobi eşyalarımızı, kullanmadığımız dönemlerde nerede saklayacağız?

Bahsettiğimiz hobiler, günümüzde ilgilenebileceğimiz hobilerin yalnızca çok küçük bir kısmını oluşturmakta. Sayabileceğimiz onlarca farklı alan var ve bunların her biri için farklı birtakım eşyalara ihtiyaç duyarız. Ayrıca yalnızca tek bir alana ilgi duymak zorunda da değiliz. Hem kayak yapmaktan hem kampa gitmekten hem de resim çizmekten hoşlanabiliriz. Bunların her biri için farklı eşyalara, kıyafetlere, malzemelere ihtiyacımız olacak. Bu hobilerin her birini de yılın tüm aylarında gerçekleştirmiyor olabiliriz. Örneğin kayak için kış ayları, yüzme için yaz ayları daha uygun aylar olacaktır. Peki bu hobilerimizi gerçekleştirmek için bir sonraki mevsimi beklerken, hobi eşyalarımızla ne yapacağız?

İşte bu keyifli ve huzur veren aktivitelerimizin sonunda karşımıza çıkan en büyük problem budur. Günün sonunda bu çok sevdiğimiz, hevesle aldığımız eşyalara evimizde yer bulmakta zorlanırız. Ayrıca uzun sürebilecek bu depolama boyunca eşyalarımızı sağlam bir şekilde saklamayı isteriz. Bu yüzden bu eşyaların depolama konusu üzerine biraz kafa yormak gerekebilir. Bu yazımızda hobi eşyalarımızı nasıl sağlam bir şekilde depolayabiliriz bunları tespit etmeye çalışacağız.

Hobi eşyalarını depolamak
Evlerimizdeki merdiven altları hobi eşyalarımızı saklamak için doğru bir seçenek olabilir.

Merdiven Altları Çok Doğru Bir Seçenek Olabilir

Eğer birden fazla katlı bir evde oturuyorsak, evimizin içerisindeki merdiven altları çok iyi saklama alanları olacaktır. Bu alanların küçük ve karanlık olması elbette ki buradan bir depo olarak faydalanmanın en iyi yol olacağını bize gösterir. Ancak burada saklayacağımız eşyaların neler olması gerektiği üzerine biraz düşünmek gerekir. Merdiven altlarını bazen kiler olarak kullanmayı tercih edebiliriz. Ancak kiler olarak kullansak da arka taraflar genellikle çok iyi değerlendirilmez. İşte bu noktada özellikle uzun süre, yani bir sonraki kışa ya da bir sonraki yaza kadar kullanmayacağımız eşyalarımız için ideal bir saklama alanı oluşur. Depo olarak kullandığımız merdiven altları genellikle çok yüksek ve geniş değildir. Bu yüzden dışarıya açılan kısımda, daha sık kullanacağımız eşyalar yer alabilir. Ancak arka taraflara sık kullanacağımız eşyaları yerleştirmek bunları kullanıp tekrar yerine koyma konusunda sürekli olarak zorluk yaşamamız anlamına gelecektir. Bu yüzden merdiven altlarının arka kısımları, bir süre kullanmayacağımız hobi eşyalarımız için oldukça iyi bir depolama alanı olacaktır.

Koltukların Altlarını Değerlendirmeyi Unutmayın

Sık kullandığımız eşyalar ve kıyafetler için dolaplar iyi bir saklama alanıdır. Ancak evimizdeki saklama alanları dolaplardan ibaret değil. Üzerine oturup sohbet ettiğimiz, bazen uzanıp film izlediğimiz koltuklarımız aynı zamanda bizlere bir eşya depolama alanı da sunuyorlar. Bu eşya depolama alanları koltuktan koltuğa farklılık gösterebilir. Bazı koltuklar kendiliğinden içerisinde saklama alanı olarak tasarlanmıştır. Koltuğun oturma kısmını kaldırdığımızda karşımızda oldukça güzel bir saklama alanı buluruz. Bazı koltuklarda ise alt kısım bir çekmece olarak tasarlanmış olabilir. Bu da iyi bir saklama alanıdır. Bazı koltuklarda ise bu iki saklama alanına da yer verilmemiş olabilir. Ancak bu koltukların alt kısımlarında büyük bir boşluk oluşacaktır. Bu alanı da saklama alanı olarak değerlendirebiliriz. Tabii ki bunu yaparken koltuğun altına eşyalarımızı rastgele yerleştirmek iyi bir fikir değildir. Kutular veya hurçları burada kullanmak doğru bir yaklaşım olacaktır. Hobi eşyalarımızı kategorize ederek kutulara veya hurçlara yerleştirip daha sonra koltuğun altına itebilirsiniz. Sıradan kutulara yerleştirmek salonunuzdaki koltuğunuzun altında çok estetik bir görüntü yaratmayabilir. Bu yüzden desenli bir hurç kullanmak daha şık olacaktır. Ayrıca kutularınızın üzerine birtakım çizimler yapabilir ya da kutularınızı salonunuza veya koltuğunuza uygun bir renkte boyayabilirsiniz. Bu yöntem de hobi eşyalarınızın sağlam bir şekilde depolanmasını sağlayacak. Ayrıca bir arada depoluyor olmamızın da yeniden kullanma zamanı geldiğinde işimizi kolaylaştıracağını da söyleyebiliriz.

Karyola ve Baza Altları İyi Saklama Alanları Olabilir

Hobi eşyalarımızı belirli dönemlerde kullanacak ve daha sonra uzun bir süre bir yerde saklayacaksak, evimizde sık kullanmadığımız ve çok fazla göz önünde olmayan yerleri eşya depolama alanı olarak kullanmak daha iyi olacaktır. Bu alanlardan bir tanesi de elbette ki karyola ve baza altları. Bazaların iç kısmında genellikle bir saklama alanı bırakılır. Oldukça büyük olan bu alan, hobi eşyalarımızı saklamak için ideal saklama alanlarından bir tanesidir. Kullanımı da oldukça kolay olduğundan hobi eşyalarımızı saklamak için bu alanı kullanabiliriz. Karyolalarda ise bu şekilde bir saklama alanı mevcut olmasa da karyola ve yer arasındaki yükseklik, burayı cazip bir saklama alanına çevirir. Tıpkı koltuklarda yaptığımız gibi bu alanı kullanırken de kutular ve hurçlardan yardım alabiliriz. Eşyalarımızı kategorize ederek bir kutuya ve hurca yerleştirir, daha sonra da bu kutu veya hurcu karyolanın altına itebiliriz.

Dolap düzenleme ve dolaplarda eşya depolama
Dolabınızın üstünde ya da içinde uygun yerlere hurç ve kutular yerleştirin.

Dolap ve Gardıropların Ulaşılması Zor Kısımları Tercih Edilebilir

Eğer kullandığımız dolap veya gardıroplar yüksekse, üst raflara ve gözlere ulaşmak bizim için zor olabilir. Yine derin bir dolap kullanıyorsak arka kısımlara koyduğumuz eşyalarımız veya kıyafetlerimiz genellikle orada unutulan ve sık kullanmadığımız şeyler olur. İşte bir süreliğine kullanmayacağımız hobi malzemelerimiz için bu alanlar oldukça uygun bir saklama yeri olacaktır. Özellikle ulaşmakta zorlandığımız üst rafları günlük hayatta sık kullandığımız eşya veya kıyafetleri saklamak için tercih etmek, hayatımızı zorlaştırır. Bu yüzden bu kısımlar, bahsettiğimiz hobi eşyaları için ideal bir saklama alanı olacaktır.

Dolap ve Gardıroplarınızın Üzerine Hurç ve Kutular Yerleştirin

Dolap ve gardıropları, hobi eşyalarımızı saklama konusunda nasıl kullanabileceğimizden bahsettik. Ancak yalnızca bu yöntemlerle yetinmek zorunda değiliz. Dolaplarımızın üst kısmında, dolap ve tavan arasında kalan boşluklar da saklama alanı olarak değerlendirilebilecek alanlar arasında yer alır. Tabii ki bu alanı saklama alanı olarak kullanmak, estetik olarak çok iyi bir tercih olmayabilir. Ayrıca iyi paketlenmemiş bir şekilde buraya eşyalar yerleştirmek eşyaların düşmesine sebep olabilir. Tabii bu detayların önüne çok basit birkaç yolla geçilebilir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi eşyalarımızı bir hurcun içine yerleştirmek, dışarıdan bakıldığında daha estetik bir görüntü elde etmemizi sağlayabilir. Bu yöntemi dolaplarımızın üzerinde de kullanabiliriz. Hobi eşyalarımızı kategorize ederek hurçlara yerleştirir ve daha sonra da bu hurçları dolaplarımızın üzerine koyarız. Bu sayede evimizde fazladan saklama alanı yaratmış olacağımız gibi odalardaki dekorasyona da zarar vermemiş olabiliriz.

Bir Eşya Depolama Hizmeti Alın

Eşya depolama hizmetleri, evimizdeki saklama alanlarının yetersizliğinin önüne geçmek ya da evimizde daha minimal ve sade bir görüntü yakalamak için evdeki kalabalığı azaltmak için yardımımıza koşarlar. Evimizdeki fazla eşyaları, sık giymediğimiz kıyafetleri, dönem dönem kullandığımız birtakım malzemeleri eşya depolama hizmetleri aracılığıyla daha kullanılabilir bir hale getirebiliriz. Hobi eşyaları da genellikle yılın belirli dönemlerinde kullandığımız ve bir sonraki kullanım dönemi gelene kadar iyi bir saklama alanında saklamamız gereken eşyalardır. Bu eşyaların genellikle maddi olarak da değerli olması, saklama koşullarının ve güvenliğinin önemini gösterir. Evde zaten bir saklama alanı sorunumuz varsa rastgele bir yerlere bu eşyaları yerleştirmek zarar görmelerine sebep olabilir. Ayrıca evde daha fazla saklama alanı sorunu ortaya çıkabilir. Bu noktada bir eşya depolama hizmeti almak, bahsettiğimiz birçok yönteme göre daha avantajlı ve kesin bir çözüm olacaktır. Özellikle şehir hayatının getirilerinden biri olarak daha çok küçülen evlerimizde saklama alanları bulmakta zorlanabiliriz. Ayrıca minimal yaşam tarzı da günümüzde git gide yayılan bir yaşam tarzıdır. Minimal bir yaşam sürmenin birçok faydasını görürüz. Evimizdeki eşya kalabalığı ise bu minimal yaşam tarzımıza zarar verir. Bu yüzden eşya depolama hizmetleri minimal yaşamın sürdürülebilirliğinin sağlanmasında oldukça yararlıdır.

Hobi Eşyaları Nasıl Saklanır
Eşya depolama hizmeti ile tanışanlar hobi malzemelerini depoluyor.

Birkaç Parça Eşya İçin Eşya Depolama Hizmeti Alınmaz Demeyin

Eşya depolama hizmetleri, yalnızca büyük bir depo kiralayıp buraya eşyalarınızı yerleştireceğiniz hizmetler sunmaz. Eşya depolama konusunda ihtiyaçlarımız zaman zaman değişebilir. Bazen birkaç hobi eşyasını ya da birkaç bahçe mobilyasının saklamak için bir depoya ihtiyacımız olabilir. Bunlar için de daha küçük boyutlarda depolara ihtiyacımız olur. Bu küçük depoları kullanmaktansa evimizdeki bazı yerlere bu eşyaları sıkıştırmanın daha iyi olacağını düşünebiliriz. Ancak bu eşyalarımızın sağlam bir şekilde depolanması açısından tehlike yaratacaktır. Düzenli bir şekilde yerleştirilmeyen ve birbiri üzerine yığılmış eşyalar arasında bazılarının zarar görmesi kaçınılmaz bir son olacaktır. İşte bu yüzden özellikle uzun süreli depolayacağımız hobi eşyalarımız için bir eşya depolama hizmeti almak hem çok daha pratik hem de çok daha güvenli bir çözüm olacaktır.

PratikDepo’nun +1 Oda Deneyimi

Eşya depolama hizmeti almamızın temel sebeplerinden bir tanesi elbette ki evimizde eşyalarımızı saklayacak yeterli alanımızın olmamasıdır. Bazı eşyalarımıza yer bulmakta zorlandığımız için de daha büyük bir eve taşınmak iyi bir çözüm olmayabilir. PratikDepo, bu sorunu önlemek ve bu ihtiyacı gidermek adına “+1 oda” hizmetini sunar. Bu hizmet, sanki evinizde yeni bir oda açılmış ve eşyalarınızı burada saklamışsınız gibi bir deneyim sunmayı amaçlar. Eğer bir “+1 oda” hizmeti alıyorsanız, saklamak istediğiniz eşyalar evinizde deponuza yerleştirilip ana depoya götürülecektir. Bundan sonra her üç ayda bir ek bir ücret ödemeksizin deponuzu evinize çağırabilirsiniz. Örneğin hobi eşyalarınızdan bir kısmına ihtiyaç duyuyorsunuz ve bu eşyalarınız “+1 oda” deponuzda saklanıyor. Hemen PratikDepo ile iletişime geçip deponuzun evinize getirilmesini isteyebilirsiniz. Herhangi bir ek ücret ödemeden deponuz kapınıza kadar gelecek ve istediğiniz eşyaları içerisinden alıp istediklerinizi içine yerleştirebileceksiniz. Hobi eşyalarınıza ne zaman ihtiyaç duyacağınıza emin olamıyor ancak evinizde bu eşyaları saklamak için bir alan yaratamıyorsanız bu hizmet sizin için ideal bir eşya depolama çözümü olacak.