En uygun eşya depolama
Eşya Depolama Yazı Dizisi

Eşya Depolama Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Taşınma Ve Eşya Depolama Rehberi 09

Eşya depolaması yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Ülke olarak yeni yeni aşina olmaya başladığımız kişisel eşya depolama sistemi, Amerika ve Avrupa’da eşya depolaması için yaygın şekilde kullanılan bir sistem.

Kişiler; bazen ev değişikliği, tadilat, bazen iş veya eğitim gibi nedenlerle kısa süreli yurtdışı yerleşimler, bazen ise sadece evinde alan açabilmek, fazla fakat önemli gördüğü eşyaları saklayabilmek gibi ihtiyaçlar doğrultusunda eşya depolama hizmetine başvuruyor.

En uygun ve pratik eşya depolama, evden eve nakliyat ve depo kiralama hizmeti, pratikdepo.com'da!
En uygun ve pratik eşya depolama, evden eve nakliyat ve depo kiralama hizmeti, pratikdepo.com‘da

Nedir bu kişisel eşya depolama?

Temel olarak kişilerin eşya depolaması için depo kiralaması yaptığı bir sistemdir. Bu üniteler bazen bir konteyner bazen bölünmüş odacıklar, bazense sağlıksız da olsa depo alanında eşyaların sarılarak yığıldığı alanlar olarak düşünülebilir. İhtiyaç duyulan ebatlarda alan, genellikle aylık olarak kiralanır ve istenilen süre boyunca eşyalar bu alanda depolanır.

Peki eşya depolaması yapmak istediğimizde nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle depo kiralama işlemi yapmadan önce eşya depolaması yapacağımız alanın uluslararası standartlara uygun olup olmadığından emin olmamız gerekir. Depo kiralama işleminden önce bu bilgiyi netleştirime, eşya depolama sürecimizin ne kadar sağlıklı geçeceğini, ve depolamasını yaptığımız eşyaları, eşya depolama hizmeti sonrasında ne derecede ilk günkü gibi geri alacağımızı belirler. Dolayısıyla, eşya depolaması yapacağımız zaman, kiralık eşya deposu tutmaya karar vermeden önce, mutlaka saklamaya değer gördüğümüz bu eşyaların nasıl bir ortamda tutulacağını bilmeli, kullanılan eşya depolama alanını iyi araştırmalı, gerekirse gidip depo alanını ziyaret etmeliyiz.

Depo kiralama işleminden önce, eşya depolaması yapacağımız alandaki güvenlik önlemlerini ve tabii etkin bir yangın söndürme sitemi olup olmadığını sorgulamalıyız.

Eşya depolama hizmeti alacak ve depo kiralaması yapacaksak, eşyalarımızın rutubetten uzak kalması için yerle, yani zeminle temas edip etmediğini sorgulamalıyız. Eşya depolama hizmeti alırken, eşya depolaması için kullanılan ahşap konteynerler yerle teması kesmesi ve hava alan yapıları sayesinde eşya depolama hizmeti için en uygun alanlardır. Ayrıca, kiralık eşya deposuna karar vermeden önce eşya depolaması yapacağımız depo alanının bir havalandırma sistemi olduğundan emin olmalıyız.

Merdiven altı olarak tabir edebileceğimiz yerlerde, eşya depolama hizmeti alan, depo kiralamada tercihini bu gibi yerleden yana kullanan kişilerin en büyük problemi rutubetin yanında maalesef, haşere – böcek ve fare gibi unsurlar. Bu sebeple eşya depolama hizmeti alırken, kiraladığımız ev eşyası depolama alanlarının, böcek ve haşerelere karşı ilaçlandığından ve kemirgenlere karşı gerekli önlemlerin alındığı yerler olduğundan emin olmalıyız.

Dikkat etmemiz gereken diğer nokta, eşya depolama hizmeti sunan firmanın sağladığı güven unsurudur. Bir eşyayı depolamaya karar verdiysek ve depo kiralama işlemi yaptıysak bu eşyalar değerlidir. Bu açıdan da eşyalarımızı kime emanet ettiğimiz önem arz eder. Eşya depolama şirketinin geçmişi ve ortaklık yapısı bu konuda değerlendirme ölçüsü olabilir. Ayrıca depolanan eşyaların, eşya depolama hizmet süresi boyunca sigortalanıp sigortalanmadığını öğrenmek ve sigorta teminatı veren eşya depolama firmalarını tercih etmek isabetli olacaktır.

Ve gelelim eşya depolama hizmetinde fatura konusuna… Depo kiralama işlemi yaptık ve eşya depolama hizmetinden faydalanmaya başladıysak, eşya depolama hizmetine ilişkin faturalandırma yapılmaması anormal bir durum olmasına rağmen, eşya depolaması konusunda bu şekilde çalışan eşya depolama firmalarının olduğunu belirtmekte fayda var. Bir eşya depolama firması size sağladığı hizmet karşılığında fatura vermiyorsa kesinlikle tercih edilmemelidir. Sebebi ise faturalandırılmamış bir eşya depolama hizmeti ile ilgili, olası problemlerde hak talep etmeniz söz konusu olmayacaktır. Eşya depolaması ile ilgili bir firma ile anlaşıyor ve depo kiralama işlemi yapıyorsak, faturalandırma konusuna mutlaka dikkat etmeliyiz.

Tüm bu faktörlerin yanı sıra, eşya depolama hizmeti alırken ve depo kiralama yaparken eşyamızı alan ekibin profesyonelliği, eşyalarımızın nasıl ambalajlandığı, ambalajlama sırasında sıfır ürünlerin kullanılması ve sonrasında muhattap bulabileceğimiz etkin bir müşteri hizmetleri biriminin olup olmadığı önemlidir.

Tüm bu noktaları değerlendirdikten sonra geçer not verdiğiniz eşya depolama firmalarına eşyalarınızı gönül rahatlığı ile emanet edebilir, güvenle eşya depolama hizmeti alıp, depo kiralama yapabilirsiniz.